21 juli: festiviteiten

Op uli staat een groot volkfeest u te wachten; er is van alles voor groot en klein. Sportinitiaties in het Warandepark, concerten, demonstraties, ontdek de agrarische wereld van de la Foire de Libramont, initiaties van onze verschillende nationale diensten, militaire tanks en vliegtuigen en zelfs . een ongelooflijke Death Ride. Er is voor ieders zin wat. Ook dit jaar zal het onmogelijk zijn zich te vervelen op uli in hartje Brussel.

De Vereniging ter Bevordering en Promotie van Brussel, Koninklijke Vereniging, heeft sinds 1886 als doelstelling het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te promoten. Met de steun van de inwoners van het Brusselse Gewest organiseert zij grote Brusselse en nationale evenementen.

In opdracht van de Stad Brussel en het Ministerie van Binnenlandse Zaken, en versterkt door het succes van het evenement, zal de vbpb de festiviteiten organiseren vanaf het Park van Brussel tot het Poelaertplein.

Een Olympische picknick wacht u op in het Park van Brussel waar het Belgisch Olympisch Comité initiaties zal geven in verschillende sportdisciplines. Op het paleizenplein wacht u een Europees dorp op waar u alle geheimen van de Europese instellingen zal ontdekken. Verras u door de Hofberg af te wandelen; een delegatie van de ‘Foire van Libramont’ zal er plaatsnemen. Zij zullen u de agrarische wereld doen ontdekken op een originele en ludieke manier.

Dit jaar wordt gekenmerkt door de sterke aanwezigheid van het Belgische leger waarvan de vliegtuigen en tanks die op de hele Zavel zullen tentoonstelt worden. Op weg naar het Poelaertplein zullen de civiele diensten hun fijnste troeven voorstellen; brandweer, civiele bescherming en rode kruis zullen aanwezig zijn. De “death ride” van het federale politiedorp zal waarschijnlijk, zoals elk jaar, een ongelooflijk succes hebben. Zoals elk jaar zal het politiedorp –een must van het feest geworden- plaatsvinden op het Poelaertsplein.

Een aantal belangrijke instellingen in de buurt openen dit jaar ook hun deuren voor het publiek; het Parlement, de archeologische site van de Coudenberg, het Museum voor Muziekinstrument, het Rekenhof, Onze Lieve Vrouw ten Zavel, de Sint-Jakobskerk, de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten, de Protestantse Kapel, de Synagoge, het Belvue museum, het Justitiepaleis en de Brussels Information Place. Voor een symbolische euro kan u al deze instellingen en een ongelooflijk nationaal patrimonium ontdekken.

Orkesten, folklorische groepen en fanfares zullen het juiste ritme aangeven in de straten en op de pleinen. Ambachtslui geven er demonstraties van oude ambachten. Clowns, schminksters, marionetten en andere artiesten zullen met hun prestaties het parcours op een unieke manier tot leven brengen.
De gastronomen kunnen zich ook verheugen dankzij de aanwezigheid van talrijke degustatie standen of de klassieke croustillons, frieten, barbe à papa et andere specialiteiten van onze streek.

Ook de cultuur wordt niet vergeten met “China Vandaag”, een uitzonderlijke tentoonstelling in van hedendaagse Chinese artiesten in Belvue museum van 17 Juli tot 31 Augustus.

Als hoogtepunt van de feestelijkheden zal een groot pyrotechnisch spektakel worden afgestoken vanop het Paleis der Academiën om Toegang enkel via de Koningsstraat.
Gratis toegang tot de feestelijkheden.

Samengevat:

Informatie: Vereniging ter Bevordering en Promotie van Brussel
Telefoon: 01.90.00
De toegang tot het feest is gratis op maandag van 10 tot ur.
Waar:
Centrum
1000 Brussel
Publiek:
Elk type publiek
Internet:
http://www.sibp.be/parc/nl/programma.html


Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.