Angelustocht - Wandelen en Fietsen langs Religieus Erfgoed en Pikkelinghoeves

Religieus erfgoed vormt de kern van het Vlaamse cultuurwezen. Duizenden kerken, kloosters, abdijen en kapelletjes, de immense schat aan heiligenbeelden, schilderijen, kleurrijke processies en heiligenfeesten getuigen in Vlaanderen van een rijke religieuze cultuur. Geen wonder dat al dat erfgoed thema is van veel wandel- en fietstochten. Zo ook tijdens de Angelustocht van Pasar De Faluintjes op zondag uli.
Vier Aalsterse deelgemeenten Baardegem, Herdersem, Meldert en Moorsel vormen samen de landelijke Faluintjesstreek én de 'groene long' van Aalst. De streek dankt haar naam aan het natuurgebied 'faluintjes' dat zich uitstrekt tussen het Waterkasteel van Moorsel en de Abdij van Affligem.
De tocht ontleent zijn naam aan het Angelusgebed. Dat werd vroeger driemaal daags gebeden om zes uur 's morgens, 's middags om twaalf uur en om zes uur 's avonds. Op die tijdstippen werd het Angelusklokje geluid en stopten gelovigen hun werkzaamheden om te bidden.
Tijdens de Angelustocht geniet je te voet of op twee wielen van deze schitterende landelijke streek. Onderweg krijg je de kans om kerken en kapelletjes te bezoeken. Het wordt een echte belevingsdag met muziek, streekproducten en bezoekjes onderweg. Mooie plekjes en poëzie zorgen ervoor dat je met al je zintuigen van deze streek kan genieten.

WANDELEN: 6 km - 8 km - 1
FIETSEN: m of 35 km
Waar:
Hoeve Swaneborg
Zwanenneststraat 2
9310 Baardegem
Telefoonnummer:
0479 60 62 07 - Reserveren is niet nodig
Tarief:
€ 5 - kinderen én leden Pasar € 3 - Uitpas € 1,50
Publiek:
Elk type publiek
Internet:
http:// www.pasarbe/regio-zuidoostvlaanderen


Zondag : van 10:00 tot 15:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.