Democrazy presenteert: Harvey Milk

Harvey Milk werd in 199 Athens, Georgia (USA) opgericht. Hoewel er toen een ongunstig klimaat hing over het underground muzieklandschap, slaagde de band er toch in om zichzelf een cultstatus aan te meten. Het trio nam sinds 1993 een waslijst aan albums en singles op, waarvan sommige een tijdlang onverkocht in de platenwinkels bleven liggen, en andere dan weer nooit het levenslicht zagen wegens wanbeheer van het label. Gelukkig zijn de meeste releases heruitgebracht, vaak opnieuw gemixt en courant terug te vinden.

Creston Spiers en co hebben een voorliefde voor mathematische noise rock met zware, trage riffs. Ze tourden al met Shellac en liggen naast oa Melvins en Mudhoney in de muziekschuif. Nadat ze in 1996 bandlid Paul Trudeau inwisselde voor Kyle Spence, bleef het jarenlang stil rond de groep. In kwam Harvey Milk terug met het album Special Wishes en tourde doorheen de usa en enkele West-Europese landen (waaronder België!). A Small Turn of Human Kindness (Hydra Head, ) was hun recentste wapenfeit.
Een komische noot is nooit ver weg bij Harvey Milk. Zo brachten ze ooit een set met enkel Hank Williams-covers, en speelden op een April Fool’s Day een volledig Rem-Album na, in aanwezigheid van Michael Stipe. Dat ze zichzelf naar een homoseksuele politicus uit San Fransisco genoemd hebben, en hun eigen muziek als ‘At least it’s better than Tortoise’ beschrijven, mag je dan ook met een korrel zout nemen.
Waar:
Dok
Splitsing Koopvaardijlaan - Afrikalaan
9000 Gent
Telefoonnummer:
09 224 19 40
Tarief:
€7 / €10
Publiek:
Vanaf 11 jaar
Internet:
http://dokgent.be/?post_type=ep_event&p=8374


Zaterdag om 19:30

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.