Family Day

Een dag boordevol verrassingen voor klein en groot in de Coudenberg, het Brussels paleis van Keizer Karel. Een programma om te spelen, te proeven, te dansen, te leren, te ontdekken en te herinneren: thematische spelletjes en workshops, historisch banket, dansinitiaties en rondleidingen. Reis met het gezin of onder vrienden terug in de tijd en herbeleef de Renaissance ! Wie wil, kan in de huid kruipen van een boogschutter, een hofdame of een ridder.

Verloop van de dag:
- Geleide bezoeken aan de tentoonstelling: Remigio Cantagallina, een Italiaanse reiziger in de Zuidelijke Nederlanden. Op elk half uur start een rondleiding door de tentoonstelling in het Nederlands en op elk uur één in het Frans.

- Ontmoeting met personages uit de Ommegang | fotoshoot van 10u tot 18u.
Kruisboogschutters, hellebaardiers, hofdames en edelen verwelkomen u. En deze ontmoeting met een ander tijdperk kan op foto vereeuwigd worden. Replica's van kostuums en andere accessoires uit het tijdperk zijn overigens ter beschikking voor het realiseren van je eigen scenario's.

- Historisch buffet: hartige en zoete gerechten.
De keuken van de Renaissance heeft heel wat lekkers in petto. Ideaal om je honger te stillen tussen twee activiteiten door ! Een ploeg topchefs, gespecialiseerd in de geschiedenis van de gastronomie zullen met een feestelijk buffet uit de Renaissance uw smaakpapillen verbluffen.

- Kruisboogschieten
Leden van de aloude kruisboogschuttersgilde 'grand Serment Royal et de Saint Georges des Arbalétriers de Bruxelles' geven initiatie in het hanteren van een van de gevaarlijkste wapens van de Renaissance: de kruisboog. Ook in een ongevaarlijke versie voor de jongsten.

- Kookworkshop om 11u en om 15u. Inschrijvingen ter plaatse.
Zin om je te wagen aan de kunst van het koken ? Steek de handen uit de mouwen en bereid zelf heerlijke gerechten die je meevoeren door de tijd en de geschiedenis.

- Workshop zythologie
Oenologie doet misschien en belletje bij u rinkelen. Welnu, zythologie is vergelijkbaar, maar gaat over bier in plaats van wijn. Leer iets bij over de geschiedenis, samenstelling, typologie … en vergeet zeker niet te proeven !

- Word architect aan het hof
Realiseer je eigen maquette van het paleis zoals het was … of zoals het had kunnen zijn, daar beslis je zelf over ! Workshop in gezinsverband, met driedimensionale reconstructie van de gebouwen van de Coudenberg.

- Spelen uit de Renaissance: Knikkers, bikkels …
Oefen je behendigheid en bedrevenheid: jouw beurt om te spelen !

- Dans en muzikale ontdekking: Met de medewerking van de dansgroep Capriool, De Houtblazers en talrijke muzikanten en dansers.
De bedolven geschiedenis in de Brusselse ondergrond herleeft via de melodieën, klanken, instrumenten en dans uit de tijd van Keizer Karel !

En een heleboel andere activiteiten, doorlopend van 10 tot 18u.
Waar:
Coudenbergpaleis
Paleizenplein 7
1000 Brussel
Telefoonnummer:
02 500 45 54
Tarief:
€ 5-7; gratis
Publiek:
Vanaf 5 jaar
Internet:
https://coudenberg.brussels/fr/activites/family-day-palais-d


Zondag : van 10:00 tot 18:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief! Uitschrijving

In dezelfde categorie:

Carolus V Festival
(Van 12 mei 2017 tot 31 augustus 2017 - Brussel)
Belvue museum: Rondleidingen 100% familie!
( 4 juni - Brussel)
Petanque op zondag
(Van 26 februari tot 4 juni - Brussel)
Pistespel via sms: bijzonder Brussel
(Brussel)
Het palmolie Supply Cha!nge spel in Brussel
(Brussel)