Felinova Summer School - 8 avonden over kattengedrag

Het belooft een prachtige zomer te worden en bij Felinova willen we een ode brengen aan onze lieve poezenvrienden. We zien ze zo graag en willen alles voor hen doen. Kom en geniet mee van deze leuke en luchtige info avonden met tal van hands-on informatie, low budget oplossingen en tips, verhalen uit de praktijk en vooral veel fun voor jezelf en je katjes !
Deze zomer is dé moment om op een leuke manier meer te leren over je kat. Jij komt toch ook ?

Uur:
19u-met mogelijkheid om na te praten en vragen te stellen

Prijs:
uro per avond per persoon
3+1 gratis formule (€19,5 ipv € br />
Locatie:
'De Schuur', Broekdam-Noord 47-49, 9150 Kruibeke (Oost-Vlaanderen)

Inschrijven:
Je inschrijving is definitief door uro te storten op het Felinova rekeningnummer 068-193-61 met duidelijke vermelding van je naam - emailadres en de data die je wil bijwonen (zeer belangrijk voor het sturen van de bevestiging !).

Je vindt alle info op http://www.felinova.be/summerschool

Donderdag 5 juli
1. Wat heb ik nu eigenlijk in huis - een knuffel of een tijger ?

Deze avond is gratis en geeft een introductie tot de volgende 7 avonden. Je krijgt een tipje van de sluier van elke avond. Zo kan je kennis maken met Felinova, de avonden kiezen die je graag wil volgen en vragen over het gedrag van je kat stellen.

Donderdag 1li
oe lees ik de lichaamstaal van mijn kat af ? - Over snorharen en staarten

Deze avond bevat onmisbare kennis over het aflezen van de lichaamstaal van je kat ! Vaak interpreteren we onze katten alsof ze mensentaal spreken maar dit is allesbehalve het geval. Deze avond bevat het volledige woordenboek van de kat, wat ze je nu eigenlijk wil zeggen en hoe jij daar het beste op kan reageren. Dit gaat zowel over lichaamstdelen als algemene gedragingen.

Donderdag uli
3. Katten praten met hun neus - feromonen en van die zaken

Deze avond sluit mooi aan op de vorige avond over lichaamstaal. Katten stammen af van de Afrikaanse Savanne katten en heel hun communicatiesysteem is hierop gebaseerd. Leer alles mee over de manier waarop katten met andere katten, zichzelf en met ons praten op basis van geuren. We bekijken ook wat voor gevolgen dit heeft in ons gezin en hoe we misverstanden uit de weg kunnen gaan.

Donderdag gustus
4. Hoe maak ik mijn katje en mijn man allebei gelukkig ? - Huisinrichting enzo

Op deze avond bekijken we kort en krachtig alles wat je kan veranderen in je huis op basis van kleine en betaalbare veranderingen die een wereld van verschil zullen maken voor je katten. Je kan hiermee de band versterken met je kat, de kat meer op haar gemak stellen, ze gelukkiger maken en vooral het plezier van het houden van een kat verhogen, wat voor alle leden van het gezin een belangrijk gegeven is.

Donderdag 9 augustus
5. Tlc voor katten met angst - (tlc= tender, love & care, nvdr)

Angstige katjes, wie heeft er niet ooit eens eentje gehad ? Wat is het moeilijk te weten hoe hier mee om te gaan. Op deze avond bekijken we hoe deze angst zich ontwikkelt bij katten en hoe we hen moeten opvangen. We kijken naar angst als een belangrijke emotie die vaker voorkomt dan je denkt. We kijken naar preventie van angstig gedrag, management van reeds bestaande angst en eventuele modificatie wanneer dit angstig gedrag chronisch voorkomt en hiermee het welzijn van de kat ondermijnt.

Donderdag 16 augustus
6. Verrijking voor katten - Over vogels en rondvliegende brokjes

Verrijking is geen luxe maar een must voor elke kat die als huisdier gehouden wordt ! Op deze avond krijg je twee uur lang creatieve en leuke oplossingen om je kat thuis bezig te houden, wanneer je thuis of van huis bent. We bekijken zaken die je zelf kan maken of kan aankopen. Door verrijking kan je aan spanningsreductie doen in huis tussen de katten, verklein je de kans op overgewicht en depressie en zorg je ervoor dat je je katje kan doen waar het voor gemaakt is.

Donderdag ugustus
7. Help, mijn kat plast alles onder ! - Ehbo bij onzindelijkheid

Onzindelijkheid is jammergenoeg een gedragsprobleem dat vaak voorkomt, maar jij als eigenaar hoeft hier niet mee te leven ! Onzindelijkheid kan vele oorzaken hebben, maar is zo goed als altijd te verbeteren als volledig op te lossen. Op deze avond bekijken de mogelijke vormen van onzindelijkheid, de oorzaken hiervan en wat je allemaal kan doen om onzindelijkheid bij je kat voor eens en altijd tot het verleden te laten horen.

Aan te raden: Mensen die deze avond willen volgen omdat ze een effectief onzindelijkheidsprobleem hebben thuis, volgen in de mate van het mogelijke best ook 1li over lichaamstaal/gustus over huisinrichting/16 augustus want hier zal verschillende keren naar verwezen worden.

PS: enkel een gedragstherapie kan effectief verbetering garanderen bij onzindelijkheid omdat een individuele aanpak aan te raden is.

Donderdag 30 augustus
8. Oorlog der snorharen: een woelig kattengezin tot rust brengen

Agressie of spanning tussen katten is niet fijn voor een gezin, je weet vaak niet hoe je moet reageren of wat je er aan kan doen om het te verbeteren. Door inzicht te krijgen in de oorzaken van deze agressie, kan je de situatie gemakkelijk op enkele dagen verbeteren.

Aan te raden: katteneigenaars die deze avond willen volgen omdat ze een spanningsprobleem hebben, volgen in de mate van het mogelijke best ook de avond op 1li over lichaamstaal en gustus over huisinrichting want hier zal verschillende keren naar verwezen worden.

http://www.felinova.be/summerschool
Waar:
'de Schuur'
Broekdam-Noord 47-49
9150 Kruibeke
Telefoonnummer:
0487326433 - Reserveren is aangeraden
Tarief:
€ 26/avond of 3+1 gratis
Publiek:
Vanaf 12 jaar


Donderdag : van 19:00 tot 21:00 en 9:00 tot 17:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.