Fiesta Del Puerto

Fiesta del Puerto ontstond in . Samen met zo’n 50 gemotiveerde vrijwilligers die zich 3 dagen en 3 nachten ten volle inzetten slaagt Scuvido vzw erin om elk jaar een bruisend en groeiend festival op poten te zetten dat doorgaat in het tweede weekend van juli en dit op een unieke locatie: “de kop van de Roeselaarse vaart”. Als vzw willen we de jongeren een uitlaatklep bieden voor hun creativiteit. Naast onze publiektrekkers (binnen – en buitenland) willen we ook zeker jongeren uit alle hoeken van het land een podium aanbieden op ons festival. We zijn er namelijk overtuigd dat België en omstreken bruist van bekend en onbekend talent.
Naast de muziek krijgt ook de randanimatie een belangrijke plaats op ons festival. Hierbij speelt de leeftijd geen enkele rol, er is voor elk wat wils !
Fiesta Del Puerto is uitgegroeid tot een vaste waarde in het Roeselaarse stadsbeeld, waar de lokale media steevast zowel tijdens de voorbereiding, op het event en nadien de nodige aandacht aan besteedt. We staan er op dit festival gratis te blijven aanbieden.
Op donderdag avond starten we met Ciné del Puerto, in samenwerking met het feestjaar ‘150 jaar Vaart’ van stad Roeselare, Provincie West Vlaanderen en Summerscreen, projecteren we de vlaamse topfilm “Hasta la Vista” aan de kop van de Vaart ! Jullie nestelen zich gezellig voor een filmke, wij zorgen voor de popcorn en de passende drankjes !
Op vrijdagavond gaan we verder met Fiesta ! Zoals ieder jaar beginnen we met een terrasje met lekkere cocktails en wie wil kan ook een dansje wagen op de zuiderse klanken van de dj Desperado en de Reggaegroep Windub van dienst.
Zaterdagnamiddag is voor het eerst in Roeselare een multiculturele markt waar eten, kleren en producten van alle uithoeken van de wereld terug te vinden zijn. De markt start om 14h en loopt door tijdens de optredens van het Fiesta del Puerto festival. Maar het hoofdmenu van het festival start om 19h met optredens van allerlei groepen met wereldmuziek (balkan, ska, gipsy, salsa,….) op het programma. Dit jaar starten we met Reggaegroep Irie Vibes Band als sfeerbrenger, hierna zorgen de mensen van Las Caras voor de nodige versnellingen van het hartritme door aanstekelijke Ska-muziek. En afsluiten doen we met topper Cafe con Leche die ons naar jaarlijkse gewoonte naar een muzikaal hoogtepunt moeten brengen met opzwepende ritmes.
Op zondag zijn wij al vroeg uit de veren om de standhouders en de bezoekers van de rommelmarkt te verwelkomen. Vanaf 06u00 tot 18u00 is er Rommel aan de Kaai. In de loop van de namiddag kunnen de aanwezigen ook genieten van een terrasje met de optredens van nieuwe ontdekkingen met een knallend optreden van de Ad Hoc Band als afsluiter !
Doorheen het volledige weekend voorzien we de nodige randanimatie voor klein en groot. Alsook worden er diverse eetkraampjes voorzien en zal men zeker niet omkomen van de dorst met onze ‘befaamde’ cocktails, steeds tegen democratische prijzen !
Tijdens het hele weekend is er ook een grote tombola, met als hoofdprijs een reis voor rsonen te winnen !
Overtuigd ? Kom Gratis genieten !
Waar:
Trakelweg
Trakelweg 1
8800 Roeselare
Telefoonnummer:
0486/95.99.80
Tarief:
Gratis
Publiek:
Elk type publiek
Internet:
http://www.scuvido.be


Donderdag : van 20:00 tot 23:30
Vrijdag om 20:00
Zaterdag om 14:00
Zondag : van 6:00 tot 22:30

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.