A la Une - Uitstappen, Wandelingen, Fietstochten - Vlaams-Brabant
Home> Ontspanning > Uitstappen, Wandelingen, Fietstochten > Uitstappen, Wandelingen, Fietstochten (Vlaams-Brabant - 30-05-2016 tot 30-06-2016)

63 Activiteiten (1-18)

Geef uw locatie op om de activiteiten in uw buurt te vernemen!

Dijkenwandeling

Dit jaar richten we ons op de Rupel. Van het drie-rivieren-punt Nete, Dijle, Rupel stappen we naar Terhagen, bekend voor zijn sloefen en geboorte-plaats van de Vlaamse schrijver Piet Van Aken.

Woensdag 1e juni - Leuven Gratis

Donderdagavondwandeling

We wandelen samen in groep, onder leiding van een witloofstapper. Er wordt ongeveer anderhalf uur gewandeld aan een tempo van +/- 4km per uur. Iedereen is welkom, ook niet-witloofstappers.

Donderdag 2 juni - Berg GratisKinderen 6+

Kasteel van Horst

De Oudstudentenbond van de Vub organiseren op zaterdag 4 juni 2016 een bezoek aan het kasteel van Horst. Ontdek de geschiedenis, geheimen en hoe er in de eeuwenheen daar werd geleefd.

Zaterdag 4 juni - Holsbeek

Scherpenheuvel Wandelt

Deze wandeltocht laat u alle mooie plekjes en bezienswaardigheden van het bedevaartsoord zien. U kan kiezen uit 10 verschillende afstanden; 5-10-13 -15-18-20-25-30-42 en 60 km.

Zaterdag 4 juni - Scherpenheuvel

Nachtvlindernacht: kom de nachtschoonheden bewonderen

Gelijklopende met Nederland organiseert Vlaanderen ook het weekend van de nachtvlinders. Heb je een nachtvlinder al eens van dichtbij bekeken ?

Zaterdag 4 juni - Zemst Gratis

Het Blokkende Hart van Leuven - Zes Eeuwen Universiteitsstad

De universiteitsbibliotheek, de lakenhal, de fakbars en de prachtige colleges verspreid in de stad.De universiteit is ovéral ! Welke verhalen gaan achter deze indrukwekkende gebouwen schuil ?

Zaterdag 4 juni - Leuven Kinderen 12+

Poelen- en vroedmeesterpad avondwandeling

Om 20u30 start deze geleide wandeling rond de poelen in en rond het natuurdomein Kwadebeek. Dit domein staat onder de het beheer van Natuurpunt-Rode.

Zaterdag 4 juni - Sint-Genesius-Rode Kinderen 12+

Jaarlijkse Drogofeesten en ommegang: gastronomie, traditie en cultuur

Op initiatief van de vzw Bellingahaim slaan Bellingse verenigingen de handen in elkaar om een heel weekend te feesten. Op het Drogo-restaurant in het ontmoetingscentrum Ter Loo...

Van zaterdag 4 tot zondag 5 juni - Bellingen

Opruimvaren - Kanovaren voor groene jongens

Per drie ga je met de kano de rivier op, gewapend met emmers, peddels, netjes en handschoenen. Onderweg verzamel je alle zwerfvuil dat je tegenkomt.

Zondag 5 juni - Korbeek-Dijle Kinderen 6+

Tuinencircuit "Natuur in de tuin"

Zondag 5 juni 2016 Natuur in de tuin Op deze dag worden in het werkingsgebied van 'de Groene Vallei Midden­Brabant' in samenwerking met np Kortenberg...

Zondag 5 juni - Herent Gratis

Feest van de Bruine vuurvlinder

Op zondag 5 juni zetten we graag de bedreigde soort 'de Bruine vuurvlinder' in de kijker. Je maakt al wandelend of fietsend kennis met deze fladderaar. Zangeres Sonia Pelgrims opent het feest om 13.

Zondag 5 juni - Baal Gratis

46ste groepswandeling Wandelgroep Merchtem Boven

46ste groepswandeling van Wandelgroep Merchtem Boven op zondag 5 juni met vertrek om 9u stipt aan de Sporthal van Merchtem, Dendermondestraat 25.

Zondag 5 juni - Merchtem Gratis

Lentewandeling Land van Oppem

Dit gebied is maar een keer per jaar open voor het publiek, je mag het dus zeker niet missen ! Het reservaat werd reeds uitgebreid en dit zal natuurlijk met een lekker stuk taart gevierd worden.

Zondag 5 juni - Wolvertem Kinderen 3+

Biotopenwandeling in de Broekelei te Keerbergen

Op zondag 5 juni organiseert de natuurpunt van Keerbergen een biotopenwandeling. Op ontdekking in de Broekelei. Gekend natuurgebied, of toch weer niet.

Zondag 5 juni - Keerbergen Gratis

Bijen en andere zoemers

Van 30 mei tot 6 juni is het de vlaamse week van de insecten. Ter gelegenheid van die week is er in het domein een wandeling om de insecten van het domein te ontdekken.

Zondag 5 juni - Huizingen Gratis

Zondagwandeling Wilde planten

Op de graslanden en in de bossen rond de eeuwenoude eik in 'wild Meise' groeien eenbes, goudveil en wilde orchideeën: allemaal wilde planten en bloemen van bij ons.

Zondag 5 juni - Meise

Boottocht

Met een gids aan boord kan je op boottocht in noordelijke richting op het Zennekanaal langs de Groene Gordel (Vilvoorde-Grimbergen-Zemst-Vilvoorde).

Zondag 5 juni - Vilvoorde Kinderen 3+

Fiets- en wandelhappening

Op zondag 5 juni 2016 kan je op de speelplaats van de gemeenteschool De Regenboog genieten van een gezonde, gezinsvriendelijke en ontspannen sfeer. Tussen 14 en 17 u.

Zondag 5 juni - Kortenberg GratisZoekopdracht bewarenJe kan een zoekopdracht bewaren door op de 'Bewaren' knop te klikken. Je ontvangt dan e-mails bij de gewenste frequentie met passende activiteiten.

    Categorie:
    Provincie:
    Frequentie:
    Uw e-mailadres