A la Une - Uitstappen, Wandelingen, Fietstochten - Limburg
Home> Ontspanning > Uitstappen, Wandelingen, Fietstochten > Uitstappen, Wandelingen, Fietstochten (Provincie Limburg - 04-05-2016 tot 04-06-2016)

31 Activiteiten (1-18)

Geef uw locatie op om de activiteiten in uw buurt te vernemen!

Over de bloemetjes en de bijtjes – leuke natuurweetjes

Waarom schieten slakken pijlen naar elkaar ? Waarom moeten de mannen niet werken in een bijenvolk ? Is knabbelen op boomschors goed tegen hoofdpijn ?

Donderdag 5 mei - Koersel GratisKinderen 7+

Moederdag brunchcruise

Genieten van een heerlijke brunch op een varend schip en dat met moederdag ! de gelegenheid om haar extra in de bloemetjes te zetten ! een vaart vertrekkende vanuit Hasselt over het Albertkanaal.

Zondag 8 mei - Hasselt Voordeel Wattedoen.beKinderen 3+

Wilde- en honingbijenwandeling

Een zeer actueel onderwerp is de achteruitgang van het bijenbestaan. Geen bijen, geen bevruchting, geen bloemen, geen fruit, geen…….

Zondag 8 mei - Hechtel-Eksel GratisKinderen 7+

Op stap in Bosland: lente op het Hobos

De winter zit erop, het natuur komt weer tot leven. Ga samen met een gids op zoek naar de ontluikende lente in het Hobos domein, tijdens een wandeling van 5km.

Zondag 8 mei - Hasselt GratisKinderen 5+

Daguitstap naar Delft Nederland

Programma : -vertrek per autobus om 7.00uur aan de achterkant van het Huis van de Stad. -9.30u.-10.00u.:koffie met gebak bij aankomst in Delft -10.00u.-12.00u.:historische stadswandeling o.l.v.

Zaterdag 14 mei - Lommel

Tuinbezoek in Diest

Tuinhier Ham organiseert een bezoek bij Pros Alen in Diest. Je krijgt daar een rondleiding door de gastheer in zijn tuin die pronkt met een grote collectie Rhododendrons...

Zaterdag 14 mei - Ham Gratis

Daguitstap Helmond – Melderslo

Landelijke Gilde Romershoven en Werm nodigen u en uw partner uit op hun uitstap naar Helmond & Melderslo. Eerst worden we naar Helmond gebracht, naar het Edah museum: "Een route van toen naar nu".

Zaterdag 14 mei - Hoeselt

Fietsdag Testbanen Ford Lommel

Eenmaal per jaar maken de testwagens plaats voor fietsers en skeelers. De poort gaat op Pinksterzondag 15 mei 2016 open om 09:00 uur.

Zondag 15 mei - Lommel Gratis

Ideale uitstap met kids : Mijnzondag in Mijnmuseum Beringen

Het kan wel eens gebeuren dat je op zondag niet weet wat te doen. Als je houdt van een streepje cultuur en liefst ook in Limburg, zijn de Mijnzondagen van het Mijnmuseum jouw oplossing.

Zondag 15 mei - Koersel

Natuurwandeling in de Dommelvallei

Met natuurgids. Thema: Natura 2000, Europese natuurdoelstellingen in de Dommelvallei Vertrek om 14 uur stipt aan café Run Inn.

Zondag 15 mei - Kleine-Brogel GratisKinderen 10+

Natuurspeurdertjes: 'van koning van het bos tot beestjes in het mos'

Op avontuur in de natuur voor kinderen van 5 tot 7 jaar (ouders zijn welkom). Actieve natuurontdekking voor kinderen in de Vallei van de Zwarte Beek.

Zondag 15 mei - Koersel Kinderen 5+

Daguitstap naar ...

- Vertrek per trein vanuit Overpelt om 9u33 en aankomst in Antwerpen om 10u51. - Voormiddag; stadswandeling van het centraal-station naar de Grote Markt.

Zondag 15 mei - Zonhoven

Haspengouwse Gordel

Op pinkstermaandag kan je weer komen fietsen, wandelen en genieten tijdens de Haspengouwse Gordel. Al 22 jaar zorgen tientallen vrijwilligers voor drie mooie fietstochten...

Maandag 16 mei - Sint-Truiden

Rondleiding stoomstroopfabriek

Maak kennis met de stroomstroopfabriek dankzij de rondleiding. Leer meer over stroop en hoe die gemaakt wordt. Op pinkstermaandag kan je genieten van een gratis rondleiding aangeboden door de...

Maandag 16 mei - Borgloon Gratis

Genk en het Zwarte Goud

We volgen 'de Lus van het Zwarte Goud': we fietsen van Winterslag, naar Zwartberg en Waterschei. We passeren langs het industriële mijnerfgoed en de prachtige tuinwijken.

Zaterdag 21 mei - Genk Kinderen 12+

Beheerdag Bosbeekvallei

De Natuurpunt Maasland Noord organiseert op zaterdag 21 mei in de Bosbeekvallei een beheerdag. Je kan er helpen met het beheer van de bosbeekvallei en zo leren hoe het eraan toe gaat in zo'n domein.

Zaterdag 21 mei - Opoeteren Gratis

Het Greven - Van Mijnverzakking tot drinkwater

Nergens anders in Limburg is de mijnverzakking zo duidelijk zichtbaar dan in Eisden-Dorp. De hangende tuinen en het kruinenpad zijn de perfecte manier om de impact ervan op de regio te ontdekken.

Van 17 april tot 16 oktober - Zo - Eisden 4

De Rode Terril - Vesuvius van Eisden

Maak een avontuurlijke wandeling op en rond de rode terril onder begeleiding van een deskundige gids. Je verneemt er meer over het zelfontbrandingsproces van de steenkoolresten in de terril en de...

Zondag 22 mei - EisdenZoekopdracht bewarenJe kan een zoekopdracht bewaren door op de 'Bewaren' knop te klikken. Je ontvangt dan e-mails bij de gewenste frequentie met passende activiteiten.

    Categorie:
    Provincie:
    Frequentie:
    Uw e-mailadres