Top - Uitstappen, Wandelingen, Fietstochten - Limburg
Ontspanning X Uitstappen, Wandelingen, Fietstochten X Provincie Limburg X26-09-2016 tot 26-10-2016 X

28 Activiteiten (1-18)

of

Gratis rondleiding over 1000 jaar kasteel Nieuwenhoven

Kasteel Nieuwenhoven was van de 10e tot de 18e eeuw een buitenverblijf voor de Benedictijnse monniken en de abten van de abdij van Sint-Truiden.

Van 31 maart tot 31 oktober - W Za Zo - Sint-Truiden GratisKinderen 3+

Mergelgrotten: individuele rondleiding

De mergelontginning starte in Kanne al voor de 15de eeuw. Het is dus een plek vol geschiedenis en interessante verhalen.

Van 16 januari tot 10 december - Za Zo - Kanne Kinderen 3+

Het Greven - Van Mijnverzakking tot drinkwater

Nergens anders in Limburg is de mijnverzakking zo duidelijk zichtbaar dan in Eisden-Dorp. De hangende tuinen en het kruinenpad zijn de perfecte manier om de impact ervan op de regio te ontdekken.

Van 17 april tot 16 oktober - Zo - Eisden 4

Rondleiding Wijnkasteel Genoels-Elderen

Tijdens deze rondleiding zal je kunnen genieten van een wandeling door het park rond het kasteel waar je een prachtige arboretum, een rozentuin en de grootste wijngaarde van België zal kunnen zien.

Vandaag van 13u30 tot 15u30 - Van 4 januari tot 23 december - M W V Za - Genoelselderen

Chocoladewandeling

Chocoladewandeling: natuurwandeling met onderweg (h)eerlijke chocoladehapjes (lokaal en fairtrade). Doe mee aan een leuke quiz onderweg en win een prijs .

Zondag 2 oktober - Hasselt Kinderen 3+

'pruuve van de natuur' met picknick in den Boogerd

Kom naar onze wandeling met als thema 'voeding en geneeskracht uit de natuur' met aansluitend ambachtelijke picknick met pens en appelmoes, of kaas in de boomgaard van het Sint-Jansbergklooster .

Zondag 2 oktober - Zelem

Appelplukdag Jubileum

We vieren dit jaar de 10-jarige editie van onze appelplukdag ! Jong en oud(er) is weer welkom in onze boomgaarden vanaf 10u om zelf kraakverse appels te plukken .

Zondag 9 oktober - Wijer

Zondagmatinee : Vertelwandeling Mythische & Magische bomen : Nazomer

Ontdek de oude majestueuze bomen rond Kasteelklooster Sint-Jansberg op een andere manier... Lien Van Camp is een gedreven vertelster met een passie voor de plantenwereld.

Zondag 2 oktober - Zelem Kinderen 8+

De Rode Terril - Vesuvius van Eisden

Maak een avontuurlijke wandeling op en rond de rode terril onder begeleiding van een deskundige gids. Je verneemt er meer over het zelfontbrandingsproces van de steenkoolresten in de terril en de...

Zondag 2 oktober - Eisden

Maasmechelen Bruncht

Lekker uitslapen en langer ontbijten ?

Van zaterdag 1e tot zondag 30 oktober - Za Zo - Eisden Gratis

Op stap in Bosland: Paddenstoelenwandeling

Tijdens een kinderwandeling in het mooie decor van de Begijnenvijvers kunnen kinderen, samen met hun ouders of grootouders, op ontdekking naar de wondere wereld van de paddestoelen.

Zondag 9 oktober - Hasselt Kinderen 3+

Het Greven, van mijnverzakking tot drinkwater

Tijdens deze wandeling zal je kennis maken met het kruinenpad, een brug tussen de kruinen van de bomen, waar je ook het Greven zal leren kennen.

Zondag 16 oktober - Eisden Kinderen 3+

Wandeling Ardennen

Op zondag 2 oktober 2016 kan je vanaf 9u, samen met natuurgids Lydia Vanberghen, op wandeling in de Ardennen. Iedereen wordt verwacht om 9u aan de parking voor "Heren van Heers".

Zondag 2 oktober - Heers Kinderen 3+

Paddenstoelenwandeling

Kom op zondag 2 oktober om 14u naar het Bezoekerscentrum de Watersnip voor een wandeling, onder leiding van natuurgids Jan Kenens, op zoek naar paddenstoelen.

Zondag 2 oktober - Koersel Kinderen 3+

Legende- en druppelkeswandeling

Natuurgids Jan-Tijl Rickert verwacht jou op zaterdag 8 oktober 2016 om 20u voor twee uren lange wandeling in het gebied van de duizendjarige eik.

Zaterdag 8 oktober - Lummen Kinderen 4+

Paddenstoelenwandeling

Natuurgids Krista Bovens verwacht jou aan de Resterheide Onthaalcentrum Begijnenvijvers op zondag 9 oktober om 14u een wandeling in het domein met speciale aandacht voor alle paddenstoelen die er in...

Zondag 9 oktober - Hechtel-Eksel Kinderen 3+

Walk in Silence

Stiltewandeling rond het Schulensmeer. We verzamelen vanaf 13u45 op de parking. Om 14u00 starten we de wandeling met vooraf een klein woordje uitleg van enkele minuten.

Zaterdag 1e oktober - Lummen Kinderen 12+

Euro birdwatch – vogeltrektellen op de terril

Geniet van de prachtige zonsopgang hoog op de terril en maak kennis met onze reizende gevleugelde vrienden. Samen met een vogelkenner leer je hoe je een vogel in trekmodus kan herkennen en welke...

Zaterdag 1e oktober - Heusden-Zolder GratisKinderen 8+Zoekopdracht bewarenJe kan een zoekopdracht bewaren door op de 'Bewaren' knop te klikken. Je ontvangt dan e-mails bij de gewenste frequentie met passende activiteiten.

    Categorie:
    Provincie:
    Frequentie:
    Uw e-mailadres