A la Une - Uitstappen, Wandelingen, Fietstochten - Limburg
Home> Ontspanning > Uitstappen, Wandelingen, Fietstochten > Uitstappen, Wandelingen, Fietstochten (Provincie Limburg - 28-06-2016 tot 28-07-2016)

62 Activiteiten (1-18)

Geef uw locatie op om de activiteiten in uw buurt te vernemen!

Provinciaal Overleg Juni

Naar goede gewoonte gaan we voor het laatste provinciaal overleg van het seizoen naar buiten. Deze keer gaan we naar Altenbroek en op zoek naar glimwormen.

Vandaag van 20u tot 23u30 - Dinsdag 28 juni - Hasselt

Nachtzwalluwtocht

Kom mee op stap onder begeleiding van natuurgids Rik Brys, op zoek naar de nachtzwaluwen in het prachtige gebied van de Glabbekerzavel. Debk zeker aan een zaklamp en stevige wandelschoenen.

Vrijdag 1e juli - Genk Kinderen 8+

Kersenplukdag bij fruitbedrijf Jacobs

Kom naar het fruitbedrijf Jacobs en pluk, samen met jouw familie of vrienden, jouw eigen kersen. Een tractor zal je tot de plantages brengen.

Zaterdag 2 juli - Sint-Truiden

Wandelen in Weris

Je bent van harte welkom op zaterdag 2 juli om deel te nemen aan de zomer wandeling van +/- 10 km in Weris. Vertrek om 09.30: Hasseltsesteenweg 209 3700 Tongeren - Terug rond 18.00 uur.

Zaterdag 2 juli - Tongeren

Sneukeltoer - Met smaak proeven van de hoofdstad

Hasselt is een heel interessante stad waarover heel wat te vertellen is. Sneukeltoer is een wandeling doorheen de stad met een gids die je de stad op een andere manier zal leren kennen.

Zaterdag 2 juli - Hasselt Kinderen 8+

Zomer aan de Zwarte Beek

Een namiddagje Zwarte Beek staat steeds garant voor een leuke natuurervaring. Onze gids maakt je attent op de planten en dieren die de Vallei van de Zwarte Beek hebben uitgekozen als leefgebied.

Zondag 3 juli - Koersel Gratis

Wandeling in de Maten: Bewonderen libellenvlucht

Wandeling in de Maten: bewonderen libellenvlucht. Natuurwandeling in de Maten onder leiding van een natuurgids. Meenemen: Goede wandelschoenen. Honden zijn niet toegelaten.

Zondag 3 juli - Genk

Belle époquewandeling

Hou je van mooie dingen uit mooie oude tijden ? Dan is deze wandeling iets voor jou?

Zondag 3 juli - Genk Kinderen 3+

Ideale uitstap met kids : Mijnzondag in Mijnmuseum Beringen

Het kan wel eens gebeuren dat je op zondag niet weet wat te doen. Als je houdt van een streepje cultuur en liefst ook in Limburg, zijn de Mijnzondagen van het Mijnmuseum jouw oplossing.

Zondag 3 juli - Koersel

Ontdek de natuur per fiets

Stap uit de zetel, haal jouw fiets uit de berging en kom samen met begeleider Gabriël Erens op fietstocht langs de verborgen landschappen van het Albertkanaal.

Zondag 3 juli - Riemst Kinderen 8+

Daguitstap mijnterril: fietstocht, insectenzoektocht

We vertrekken met de fiets vanuit Balen. Na een plezante fietstocht, maken we een wandeling op de terril op zoek naar insecten.

Zondag 3 juli - Beringen

Zomer aan de Zwarte Beek

Tijdens de zomer valt er aan de Zwarte Beek heel wat te zien en te ontdekken. Daarom neemt begeleider Jan Kenens jou mee op stap en maakt je attent op de planten en de dieren die in de vallei van de...

Zondag 3 juli - Koersel Kinderen 5+

Regenboogtocht voor gezinnen

Regenboogpad: ontdekkingstocht voor gezinnen met kinderen van 4 - 10 jaar. > Per ongeluk heeft de trol de kleuren van de regenboog stuk gemaakt.

Woensdag 6 juli - Overpelt Kinderen 4+

Gezinsactiviteit voor ouders, grootouders en hun (klein)kinderen

Regenboogpad: ontdekkingstocht voor gezinnen met kinderen van 4 - 10 jaar. > Per ongeluk heeft de trol de kleuren van de regenboog stuk gemaakt.

Woensdag 6 juli - Overpelt Kinderen 4+

11de plantenexcursie van het Sap-Clubje

11de plantenexcursie van het Sap-Clubje : invloed van Maaswater en Alpenzaden op de flora in De Watering in Lommel. I.s.m. De Slobkousjes. Vanaf 18.30 u. Tot het donker is.

Woensdag 6 juli - Hasselt

Gezinswandeling

Wandelen rond Sint-Truiden (Neerwinden). Wandelen rond Sint-Truiden (Duras-Wilderen). Afstand: 5 of 10 km. Vertrekplaats: parking Kerk Bijkomende startplaats: zwembad Sint-Truiden...

Donderdag 7 juli - Sint-Truiden

Nachtzwaluwtocht

Als de zon ondergaat, gaan de diertjes ook slapen. Maar niet allemaal, want bij zonsondergang worden er ook verschillende wakker, zoals de nachtzwaluw.

Vrijdag 8 juli - Koersel Kinderen 8+

Kersenplukdag bij fruitbedrijf Jacobs

Kom naar het fruitbedrijf Jacobs en pluk, samen met jouw familie of vrienden, jouw eigen kersen. Een tractor zal je tot de plantages brengen.

Zaterdag 9 juli - Sint-TruidenZoekopdracht bewarenJe kan een zoekopdracht bewaren door op de 'Bewaren' knop te klikken. Je ontvangt dan e-mails bij de gewenste frequentie met passende activiteiten.

    Categorie:
    Provincie:
    Frequentie:
    Uw e-mailadres