A la Une - Uitstappen, Wandelingen, Fietstochten - Limburg
Home> Ontspanning > Uitstappen, Wandelingen, Fietstochten > Uitstappen, Wandelingen, Fietstochten (Provincie Limburg - 01-06-2016 tot 01-07-2016)

62 Activiteiten (1-18)

Geef uw locatie op om de activiteiten in uw buurt te vernemen!

Nacht van de nachtvlinder

Nachtvlinders zijn normaal gesproken niet zo gemakkelijk te zien en dus moeten ze gelokt worden. Dat gebeurt met speciale lampen, maar ook op kleverige smeersels komen heel wat soorten af.

Vrijdag 3 juni - Beringen Kinderen 3+

Nacht van de nachtvlinder

Nachtvlinders zijn normaal gesproken niet zo gemakkelijk te zien en dus moeten ze gelokt worden. Dat gebeurt met speciale lampen, maar ook op kleverige smeersels komen heel wat soorten af.

Vrijdag 3 juni - Koersel GratisKinderen 5+

Hap &Stap Mopertingen

Tweede editie Hap&Stap Mopertingen is een wandeling waar we het sportieve aan het aangename koppelen. Op Zaterdag 4juni 2016 met vrij vertrek tussen 16 en 18 uur Inlichting & inschrijven www.kwb.

Zaterdag 4 juni - Mopertingen

Gierzwaluwwandeling

We starten met een boeiende uiteenzetting door 'jos, een echte gierzwaluwspecialist'. Tijdens de wandeling zoeken we broedplaatsen van de gierzwaluw op.

Zaterdag 4 juni - Hasselt

Amuse

Het culinair parkfeest Amuse van stad Hasselt staat ook dit jaar weer in het teken van eerlijke handel en korte keten. Dit FairTradeFeest gaat al voor de zesde keer door op Domein Kiewit.

Zondag 5 juni - Hasselt Gratis

Drieprovinciënroute

Op zondag 5 juni wordt alweer de verbinding gemaakt tussen de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg. Tussen 8 en 15u kan je vanuit verschillende plaatsen vertrekken: Tessenderlo, Laakdal...

Zondag 5 juni - Paal Kinderen 12+

Mamma Mia ! Het mijnverleden van de Italiaanse migratie en reconversie

Op de plaats van de vroegere steenkoolmijn herrees een shopping- en vrijetijdsparadijs waarbij gastronomie en mode de weerspiegeling zijn van de huidige Italiaanse ondernemers.

Zondag 5 juni - Eisden

Beleef de Wijers in Thiewinkel-wandeling

Er is heel wat gewerkt en dus veranderd in het natuurgebied Thiewinkel. Het is dus tijd om eens te gaan zien hoe het er nu uitziet.

Zondag 5 juni - Lummen Kinderen 5+

Hondenwandeling en barbeque

Jaarlijkse hondenwandeling met Bbq ! hondenwandeling €5/hond met verrassingspakket voor elke hond. Start tot 17:00 INSCHRIJVING op de Dag Zelf .

Zondag 5 juni - Genk

Ideale uitstap met kids : Mijnzondag in Mijnmuseum Beringen

Het kan wel eens gebeuren dat je op zondag niet weet wat te doen. Als je houdt van een streepje cultuur en liefst ook in Limburg, zijn de Mijnzondagen van het Mijnmuseum jouw oplossing.

Zondag 5 juni - Koersel

Busuitstap naar de Viroinvallei

Op zondag 5/06 staat er voor deze uitstap heel wat te doen op het programma. Voor de eerste stop wordt er een xandeling rond het meer van Virelles en een bezoek aan de Aquascope voorzien.

Zondag 5 juni - Bilzen Kinderen 8+

Op stap met de klimaatgids

Hoe zit het nu met al die verhalen rond klimaatverandering ? Wat is het verschil tussen weer en klimaat en wat is nu precies het broeikaseffect ? En hoe probeert de natuur zich aan te passen ?

Zondag 5 juni - Koersel Gratis

Graswandeling

Grassen zijn moeilijk te onderscheiden en daarom worden ze vaak achtergelaten voor andere planten. Maar op zondag 5/06 neemt Leo Thomassen je mee op wandeling om de grassen eens van dichterbij te...

Zondag 5 juni - Schulen Kinderen 8+

Wandeling in de Maten: bijzondere planten in bloei

Begeleider Jan Vanduffel neemt je op zondag 5/06 mee voor een wandeling in de Maten. De lente is het seizoen van de planten in bloei.

Zondag 5 juni - Genk Kinderen 8+

Week van de Begraafplaatsen in Hasselt: twee rondleidingen

Naar aanleiding van de Week van de Begraafplaatsen neemt een gids je mee voor een wandeling op het Oud Kerkhof in Hasselt. Ontdek waarom dit kerkhof met recht en rede een beschermde begraafplaats is.

Zondag 5 juni - Hasselt Gratis

Openstelling bijenhal

Van mei tot augustus kan je elke zondag gratis de bijenhal van de Limburgse Imkersbond bezoeken. Je zal er van dichtbij, maar toch in complete veiligheid, de bijen in actie kunnen bewonderen.

Van zondag 5 juni tot zondag 28 augustus - Zo - Kuringen GratisKinderen 3+

Fotozoektocht-wandeling

Op zaterdag 11 juni wordt er een gezinswandeling van ongeveer 6 km door het mooie gebied van Laak en Helchteren georganiseerd door de FotoGroep Houthalen.

Zaterdag 11 juni - Houthalen-Helchteren Gratis

Bezoek ecologisch moestuincomplex 'de Waterkuil' Zepperen

Velt Zuid-Oost-Haspengouw gaat op bezoek bij de tuiniers van de ecologische volkstuin 'waterkuil' in Zepperen. Eigen groenten kweken zit volgens de trend-watchers weer in de lift.

Zaterdag 11 juni - Zepperen GratisZoekopdracht bewarenJe kan een zoekopdracht bewaren door op de 'Bewaren' knop te klikken. Je ontvangt dan e-mails bij de gewenste frequentie met passende activiteiten.

    Categorie:
    Provincie:
    Frequentie:
    Uw e-mailadres