Open Tuindagen

Ontspanning Open Tuindagen
Lievesgarden

onze tuin is een romantische cottage tuin waarvan de meest recente gedeelten zijn ingedeeld in sfeervolle tuinkamers. Er zijn 17 'mixed borders' op kleur, terpartijen omringd door een weelderige beplanting, assieke vijvers, 4 pergola's, een 'secret garden', een bloemschikgalerij, serre en biologische moestuin. Nieuw sinds verleden jaar is de geÔntegreerde (grassen)border van 18m op 6m. In de siertuin gedijen ongeveer 500 verschillende vaste planten, 104 verschillende heesters, 53 verschillende soorten rozen, 37 verschillende grassen, 35 verschillende klimplanten, verder nog talrijke bolgewassen, een- en rigen, varens en vijverplanten.
Enkele borders : voortuin, gele border, schaduwborder, astilbe- en helleboruswalk, de witte border, de blauw-gele border, de pastelborder, de hotborder, secret garden, prairie-grassenborder enz. Nieuw / : bloemenborder speciaal voor bijen, vlinders en hommels (150 mn uitbreiding prairieborder.

De tuin is omringd door verschillende soorten hagen : fagus sylvatica (beuk), physocarpus opulifolius 'diabolo', taxus, spirea van Houttei, prunus laurocerasus en onder bogen van beuk of rozenbogen wandel je van de ene kamer naar de andere. De borders zijn meestal afgezoomd met haagjes van buxus, lonicera nitida'Lemon', lavendel enz..
De serre waar in de zomer hoofdzakelijk tomaten en enkele paprika's worden gekweekt is in het voorjaar de ideale plaats voor zaai- en stekgoed.
Als enthousiastelingen van Vvpv, Natuurpunt, Velt, Landelijke Gilde en de Volkstuin voelen wij een grote verantwoordelijkheid voor het milieu, de dieren en insecten. De biologische moestuin is het domein van de heer des huizes
Achteraan in de tuin, in de schaduw van de notelaar, bevinden zich permanent 3 ŗ 4 compost- en wachthopen en een insectenhotel.
Wij trachten te schilderen met bloemen, planten, bladvormen en bladtinten. De meeste borders hebben sierlijk gebogen vormen en het herhalen van sommige planten en struiken geeft een zekere symmetrie en rust. Wij kozen voor borders met veel vaste planten en heesters en enkele sier- en fruitbomen, waarin we rozen of clematissen laten groeien. Uiteraard is een tuin nooit af en worden er steeds nieuwe ideeŽn uitgewerkt. De tuin is eigen creatie en door de jaren heen werden er nieuwe tuinkamers bijgevoegd. Hanging baskets, tuindecoraties en manden vervaardigd uit berken- en wilgentwijgen, bloemstukken evenals enkele beelden verfraaien de tuin. Geur is ook van zeer groot belang. Gezellige zithoekjes trachten we altijd te omringen door geurende planten. De tuin is onze passie, onze verlengde woonkamer. Sinds we als gepensioneerden meer tijd kregen ging de sluimerende belangstelling voor natuur en alles wat met bloemen, dieren en planten te maken heeft over naar een dagelijkse bezigheid. Daarenboven zijn we heel blij dat we dankzij onze hobby gedurende 10 jaar de minstbedeelden van onze samenleving konden helpen (Poverello) en Colombiaanse straatkinderen een kans konden geven.
Sinds jaar gaat de integrale opbrengst (ingang en verkoop zelfgekweekte vaste plantjes) naar het Kinderkankerfonds van uz Leuven.
Veel meer info op de drukbezochte blog : http:/lievesgarden.skynetblogs.be

Evenementen:
Keramiek voor in de tuin (Goedele Van Laer), compostering en bloemschikgalerij.

Bewegwijzering:
E40 afrit richting Ternat-Edingen, spoorweg (station Ternat) over en aan eerste verkeerslichten rechts. Kerk St-Katherina-Lombeek voorbij rijden, aan rotonde afslag, nog enkele km rechtdoor tot T-kruispunt, rechts (Bosstraat).
Waar:
Lievesgarden - Tuin Van de Familie Baeyens-Pots
Bosstraat, 68b
1742 Sint-Katherina-Lombeek
Telefoonnummer:
0496/30.41.12 - Reserveren is niet nodig
Tarief:
2.00 Euro/persoon integraal t.v.v. Kinderkankerfonds UZ Leuven . Kinderen gratis.
Publiek:
Elk type publiek
Internet:
http://lievesgarden.skynetblogs.be


Zondag : van 14:00 tot 18:00

23 augustus
 • Currently 0.00/5
 •  
 • 1
 •  
 • 2
 •  
 • 3
 •  
 • 4
 •  
 • 5
Geef uw waardering!