Onze selectie Deze week Brugge en omgeving X

Tentoonstelling leden Faga- Glaskunst

Veertien glaskunstenaars, leden van Faga, opgericht door Marcel Vlamynck tonen al hun creaties in de meest diverse glastechnieken zoals: fusen, glas in lood, slumpen, p‚te-de-verre, graveren...

Van 25 februari tot 5 maart - M D W D V Za Zo - Brugge Gratis

Catch / Wrestling event

De superstars of wrestling komen terug naar Brugge voor een avondje dropkicks, bodyslams en clotheslines. Verwacht toppers uit een tiental landen, en uiteraard die ene Vlaming, Bernard Vandamme.

Zaterdag 4 maart - Brugge video Kinderen 6+

Sam Amidon meets Het Kamerorkest Brugge - B Major!

++ MURDER BALLADS & SONGS OF REDEMPTION ++ Tickets: .16 / .20 Locatie: Stadsschouwburg Brugge, Vlamingstraat 29

Zaterdag 4 maart - Brugge

Choco-story - Chocolademuseum

De geschiedenis van de verwerking van cacao tot chocolade bekend te maken en de kwalitatieve en gezondheidsaspecten van de Belgische chocolade te promoveren.

M D W D V Za Zo - Brugge

Brugge BeerWalk Grand Cru- Stadswandeling & Bierproeverij

Brugge is als het ware ťťn groot openluchtmuseum. Ontdek deze historische stad en leer bier proeven tijdens een drie uur durende stadswandeling met gids die je de verborgen plekjes van deze parel...

Zo - Brugge video Kinderen 12+

Kidsparty

Ein-De-Lijk is het weer zover ! De 4e editie van de Vip-Fit Kidsparty ! Op woensdag 1 maart 2017 gaan we helemaal uit ons dak met de leukste kinderliedjes van dit moment .

Woensdag 1e maart - Gistel Kinderen29 km

Frietmuseum

Ongelooflijk maar waar, tot op heden bestond er geen enkel Frietmuseum ter wereld en het Frietmuseum van Brugge is dus het enige en unieke museum van de friet.

M D W D V Za Zo - Brugge

Sea life Marine Park

Een duik nemen zonder nat te worden ? Kom oog in oog met de haaien, garnalen en andere dieren.Maak bijvoorbeeld eens kennis met de zeehonden die de show stelen in het buitenbad.

M D W D V Za Zo - Blankenberge Kinderen 3+16 km

Gentpoort

De Gentpoort is een van Brugges vier bewaarde middeleeuwse stadspoorten. Voor vreemden een toegang tot de stad, voor Bruggelingen een grens met de buitenwereld.

D V Za Zo - Brugge

Lumina Domestica

Het lampenmuseum toont U de boeiende historiek van de binnenhuisverlichting. U krijgt een duidelijk beeld van de evolutie van fakkel en vetlamp tot gloeilamp en led.

M D W D V Za Zo - Brugge

Historium Brugge

Beleef de gouden eeuw van Brugge Zeven historische themakamers met decor, film en speciale effecten brengen je terug in de tijd, naar een dag in 1435.

M D W D V Za Zo - Brugge video Kinderen 3+

Verkondig de Blijde Boodschap. Brugse zendelingen naar de vier windstreken

Vlaanderen speelde doorheen de geschiedenis een belangrijke rol in het verhaal van de missies. Diverse Brugse kloosterorden zonden hun zonen en dochters uit naar al dan niet verre oorden.

M D W D V Za Zo - Brugge Gratis

Volkskundemuseum

Deze gerestaureerde, 17de-eeuwse eenkamerwoningen herbergen onder meer een klas, een hoedenmakerij, een apotheek, een suikerbakkerij, een kruidenier en een authentiek slaapkamerinterieur.

D W D V Za Zo - Brugge

Museum-Gallery Xpo, Salvador Dali, Marquis de Pubol

Binnen het meest prestigieuze gebouw van de Stad Brugge, het belfort, kunt u een fantastische collectie kunstwerken bezichtigen van de hand van de roemruchte kunstenaar Salvador Dali.

M D W D V Za Zo - Brugge

Belfort

De belforttoren is maar liefst 83 meter hoog. Beklim de 366 treden naar boven en ontdek onderweg een schatkamer, een indrukwekkend uurwerkmechanisme en een beiaard met 47 klokken.

M D W D V Za Zo - Brugge

Gezellemuseum

Het literaire en biografische museum over Guido Gezelle (1830-1899), een van Vlaanderens bekendste dichters, werd ondergebracht in diens geboortehuis, gelegen in een rustige volksbuurt.

D W D V Za Zo - Brugge

Brugse Vrije

Vanuit dit landhuis, dat dateert van 1722-1727, werd het Brugse platteland bestuurd. Van 1795 tot 1984 fungeerde dit pand als gerechtshof.

M D W D V Za Zo - Brugge

Archeologiemuseum

Onder het motto 'voel je verleden onder je voeten' en via allerlei doe-en zoekelementen presenteert dit museum de ongeschreven geschiedenis van Brugge.

D W D V Za Zo - Brugge