Onze selectie Deze week Ekeren en omgeving X

The Art of Banksy

De tentoonstelling The Art of Banksy brengt de historische straten van Londen naar Antwerpen. Bezoekers worden meegenomen op een reis waarin ze het omstreden genie van 's werelds meest beruchte...

Van 14 januari tot 19 maart - M D W D V Za Zo - Antwerpen 11 km

Pannenkoeken eten op de pannenkoekenboot Antwerpen

Kinderen houden van pannenkoeken eten. Kinderen varen ook graag op een boot. Wat als we die twee nu eens zouden combineren ? Dat is net wat Jan Plezier gedaan heeft met de pannenkoekenboot Antwerpen.

Zo - Antwerpen Kinderen9 km

Foei, Minister

Een minister vertelt zijn vrouw dat hij een marathonzitting in het parlement moet bijwonen en daarvoor blijft overnachten in Brussel. Hij heeft echter een afspraakje met zijn maÓtresse in een hotel.

Van 25 februari tot 25 maart - D V Za Zo - Antwerpen 11 km

Natuurgebied blokkersdijk

Op de Antwerpse Linkeroever ligt Blokkersdijk. In dit natuurgebied vlak bij de Schelde en de haven kan je leuke wandelingen maken.

Maandag Vandaag van 6u tot 23u30 - M D W D V Za Zo - Antwerpen 4 GratisKinderen 5+11 km

Melkerij Peerdsbos

Welkom in ťťn van de meest historische cafťs van Antwerpen. Van 1420 tot 1920 was de Bremdockhoeve bedrijvig als boerderij. De huidige gebouwen dateren van omstreeks 1630.

Maandag Vandaag van 6u tot 23u30 - M D W D V Za Zo - Brasschaat 14 GratisKinderen 3+5 km

Ludieke wandelzoektocht

Test je kennis over beide steden ! Via 12 vragen en opdrachten ontdek je algauw wie zijn/haar stad echt goed kent. Geen zware fronspartijen of vervelende situaties.

D W D V Za Zo - Antwerpen Voordeel Wattedoen.be10 km

Er was eens...

Sprookjes voorspelbaar ? Niet bij Suske en Wiske ! Want de tekenaars van Suske en Wiske hebben zo hun eigen ideeŽn over sprookjes.

Van maandag 27 februari tot vrijdag 3 maart - Kalmthout Kinderen 6+16 km

De Donkere Kamer Antwerpen

Een avond vol fotografie Een avond over fotografie Een avond met fotografen In drie zinnen is dat 'de Donkere Kamer' en wie van fotografie houdt, kan er niet wegblijven.

Dinsdag 28 februari - Antwerpen Kinderen 12+11 km

Kapitein Winokio: ABC, Zing maar mee! in De Roma

Zoals elke Kampioen moesten ook Kapitein Winokio en zijn muziekmatrozen op de zeevaartschool het alfabet onder de knie krijgen.

Dinsdag 28 februari - Borgerhout 11 km

Museum Vleeshuis

600 jaar muziek en dans in de stad Het Museum Vleeshuis belicht eeuwen klank, muziek en dans in Antwerpen. Verwacht geen klassiek instrumentenmuseum...

D V Za Zo - Antwerpen 10 km

Red Star Line Museum

Het Red Star Line Museum nodigt u uit op een bewogen reis in het voetspoor van de landverhuizers. Maak kennis met de passagiers en vergezel hen op hun trip vanuit hun geboortedorp naar havenstad...

D W D V Za Zo - Antwerpen video 7 9 km

Voyage Local

Duurtijd van elke rondrit: +/- 1h 30Min Ontdek Antwerpen zoals het is met een old timer voertuig. Voyage Local brengt u dichter bij de Antwerpenaar en visa versa.

M D W D V Za Zo - Antwerpen Voordeel Wattedoen.beKinderen 8+11 km

boottochten te Antwerpen

Kom te Antwerpen aan boord van een van onze powerrib's voor een spetterende boottocht op de Schelde met als achtergrond de Antwerpse Skyline.

M D W D V Za Zo - Antwerpen video 9 Kinderen 6+9 km

Barok wandelconcert

(ex)-Studenten van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen vergasten u op hun muzikaal talent in de Neobyzantijnse sfeer van de Sint-Laurentiuskerk, elke eerste donderdag van de maand.

Donderdag 2 maart - Antwerpen 1 Gratis14 km

Leo Dillis

Leo Dillis maakt olieverfschilderijen. Zijn stijl is zeer realistisch (fijnschilderkunst) en herinnert aan de kunst van vroeger.

Za Zo - Brasschaat 2 km

Met de puntzak in de hand, kom je door het ganse land

Voor een kunstenaar kan een niet voor de hand liggend opgelegd thema uitgroeien tot een boeiende uitdaging. Vraag het maar aan de vijf leden van Kunstplatform Kappa die zo'n niet alledaagse...

Vandaag van 12u tot 23u59 - Van 16 januari tot 23 april - M D W D V Za Zo - Antwerpen Gratis11 km

Vernissage Marieke Lauriks/ Beeldwerk & Ivo Lauriks Pentekeningen

Opening van deze tentoonstelling met muziek en voordracht PoŽzie: Beatrijs Van Craeneboek Zang: Cristel de Meulder Harmonium: Jan van Mol zij brengen sfeervolle muziek en voordracht als...

Van zondag 26 februari tot vrijdag 24 maart - Zo - Wommelgem Gratis16 km

Hellenic/Nostalgic - Foto expositie van Kim de Molenaer

Kim De Molenaer brengt zijn eerste solo-expositie naar Antwerpen van 26 Januari tot 5 maart 2017 in samenwerking met Galerie Van Campen en Rochtus.

Van 27 januari tot 5 maart - D V Za Zo - Antwerpen Gratis13 km