Onze selectie Deze week Genk en omgeving X

Spellenfestival

Wij organiseren op zondag 02-10-2016 in Genk een spellendag voor jong en oud genaamd spellenfestival. Zowel voor beginnende spelers als ook voor meer ervaren spelers.

Zondag 2 oktober - Genk Kinderen 6+

Vers Geperst

Graag nodigen we u uit om een kijkje te komen nemen op de voorstelling van de nieuwe uitgaven van het Davidsfonds en een babbeltje te slaan.

Zondag 2 oktober - Genk Gratis

C-Mine Expeditie

C-mine expeditie is een uniek belevingsparcours, dat al je zintuigen zal prikkelen. Deze avontuurlijke tocht dompelt je onder in boeiende verhalen over de mijn in al zijn vormen.

D W D V Za Zo - Genk 9 Kinderen

Chocoladewandeling

Chocoladewandeling: natuurwandeling met onderweg (h)eerlijke chocoladehapjes (lokaal en fairtrade). Doe mee aan een leuke quiz onderweg en win een prijs .

Zondag 2 oktober - Hasselt Kinderen 3+16 km

Het Greven - Van Mijnverzakking tot drinkwater

Nergens anders in Limburg is de mijnverzakking zo duidelijk zichtbaar dan in Eisden-Dorp. De hangende tuinen en het kruinenpad zijn de perfecte manier om de impact ervan op de regio te ontdekken.

Van 17 april tot 16 oktober - Zo - Eisden 4 22 km

Bezoekersonthaal Kattevennen

Kattevennen is één van de zes toegangspoorten tot het Nationale Park Hoge Kempen. Het Nationaal Park is het grootste bos- en natuurgebied van Vlaanderen.

M D W D V Za Zo - Genk 10 GratisKinderen

Expo Inside Nature

Inside Nature vertelt ons op een vernieuwende en creatieve manier het verhaal over het leven van de natuur. Inside Nature stelt sculpturale werken tentoon van environmental artist Will Beckers ini de...

Van 18 juni 2016 tot 8 januari 2017 - M D W D V Za Zo - Genk Kinderen 6+

Bestel je picknick in Alden Biesen

De boog moet niet altijd gespannen staan. Na een fikse wandeling hoort een stevige pint. En voor vele kinderen is de beloning van een pannenkoek achteraf ook een extra motivatie.

Donderdag Vandaag van 7u tot 21u - M D W D V Za Zo - Bilzen GratisKinderen17 km

Gps stadspel

Beste prijs/kwaliteit verhouding als je op zoek bent naar een stadsspel met Gps. open de jacht op één van je vrienden in de stad.

M D W D V Za Zo - Hasselt Singles18 km

Maasmechelen Bruncht

Lekker uitslapen en langer ontbijten ?

Van zaterdag 1e tot zondag 30 oktober - Za Zo - Eisden Gratis22 km

Mergelgrotten: individuele rondleiding

De mergelontginning starte in Kanne al voor de 15de eeuw. Het is dus een plek vol geschiedenis en interessante verhalen.

Van 16 januari tot 10 december - Za Zo - Kanne Kinderen 3+28 km

Dierenmarkt

Elke eerste zaterdag van de maand vindt er de vrije verkoop van kleinvee en gevogelte plaats op een nieuwe dierenmarkt. Tussen 8 uur en 12 uur kun je er standen vinden van o.a.

Zaterdag 1e oktober - Lanaken Gratis17 km

De Rode Terril - Vesuvius van Eisden

Maak een avontuurlijke wandeling op en rond de rode terril onder begeleiding van een deskundige gids. Je verneemt er meer over het zelfontbrandingsproces van de steenkoolresten in de terril en de...

Zondag 2 oktober - Eisden 19 km

Gospelconcert The Gospel tree van de roots tot het jongste blaadje

Een concert dat niemand onberoerd zal laten : aangrijpend, maar ook vrolijk, meeslepend, enthousiasmerend. We beginnen bij de roots van de gospelmuziek, van de gevangen genomen slaven in Afrika...

Zaterdag 1e oktober - Beverst Kinderen 6+8 km

Waterburcht Pietersheim

Een dagje uit in Domein Pietersheim Lanaken… Gelegen aan de rand van het Nationaal Park Hoge Kempen is de 12de eeuwse waterburcht de stille getuige van de roemrijke en woelige veldslagen van de...

M D W D V Za Zo - Lanaken 17 km

Striptweedaagse Hasselt

Het eerste weekend van oktober is het weer zo ver. De 26ste editie van de striptweedaagse is een feit. Op deze gezellige beurs met meer dan 200m aan stripverhalen, is er voor iedereen wat wils.

Van zaterdag 1e tot zondag 2 oktober - Hasselt Gratis19 km

Kanovaren / Kajakken op de Maas

Kanovaren / kajakken op de maas ! Vanaf 15 april tot en met 1 oktober is dit mogelijk. Al vanaf € 14,- p.p.

Donderdag Vandaag van 9u30 tot 20u - M D W D V Za Zo - Dilsen-Stokkem 11 Voordeel Wattedoen.beKinderen 6+22 km

Bloesemtochten met Gids met bezoek aan fruitbedrijf

Ga op stap met een Gids In de fruitstreek ontdek de mooiste dorpjes en plantages. Wij brengen u met onze Busjes thuis gehaald en gebracht is mogelijk.

M D W D Za Zo - Wellen 25 km