Onze selectie Deze week Koksijde en omgeving X

Nationaal Visserijmuseum

Het Navigo - Nationaal Visserijmuseum schept een dynamisch klimaat voor maritiem erfgoed in Vlaanderen. Door een interactieve opstelling, gevarieerde tentoonstellingen en aandacht voor geschiedenis...

D W D V Za Zo - Oostduinkerke 1 km

Havenrondvaart te Nieuwpoort

Ontdek Nieuwpoort vanop het water ? Exclusieve zichten ? Prachtig panorama van de Noordzee ?

Zaterdag 25 februari - Nieuwpoort 8 km

Rudi Pillen

Rudi Pillen (Moen, 31 januari 1931 - Blankenberge, 24 maart 2014) was een Belgisch kunstenaar.Vanaf 1949 studeerde hij schone kunsten aan de Sint-Lucasschool in Gent.

M V Za Zo - Koksijde Gratis

Kinderboerderij 'hoeve Paepehof'

Breng een bezoekje aan de dieren op onze authentieke boerderij en geniet van de cafetaria met zonneterras en grote kinderspeeltuin.

W Za Zo - Adinkerke 16 GratisKinderen 1+10 km

De Ijzer, onze laatste hoop

100 jaar geleden vond rond Diksmuide de Ijzerslag plaats. Deze veldslag betekende het einde van de bewegingsoorlog en het begin van een vier jaar durende loopgravenoorlog.

Vandaag van 9u tot 17u - Van 11 oktober 2014 tot 11 november 2018 - M D W D V Za Zo - Diksmuide 24 km

Lut Brackx

één van de betere Belgische sculpteurs is vaste artiest bij Yes Art Gallery. Lut Brackx maakt leuke werken uit keramiek, soms geglazuurd, maar meestal niet. De werken laten de liefhebbers niet los.

M V Za Zo - Koksijde Gratis

Belevingscentrum Vrij Vaderland

Veurne beleeft eind oktober 1914 enkele bange dagen, de alles vernietigende Duitse troepen bereiken het laatste in te nemen stukje van België, de Westhoek.

Vandaag van 9u tot 17u - M D W D V Za Zo - Veurne 8 km

De Groote Oorlog op doek Frontschilders in Nieuwpoort 1916-1918

De kunst van het herinneren kun je in Nieuwpoort letterlijk nemen. Het is ook nu een stad waar kunst prominent is, maar dat was al zo in 1916, zij het ondergronds.

Van 25 juni 2016 tot 18 juni 2017 - D W D V Za Zo - Nieuwpoort Kinderen 12+9 km

Fietstochtjes in de natuur: Ijzermonding

Gaat wandelen je te traag ? Dan kun je ook op de fiets een groot deel van onze gebieden ontdekken. Soms werden er zelfs speciale fietsroutes uitgestippeld om zeker niets te missen.

Vandaag van 6u30 tot 20u - M D W D V Za Zo - Nieuwpoort Gratis9 km

Bezoekerscentrum Jules Destrooper

In ons bezoekerscentrum wandel je letterlijk doorheen de rijke geschiedenis van de wereldberoemde koekjes uit West-Vlaanderen.

D W D V Za - Lo 4 24 km

Bakkerijmuseum

Het Bakkerijmuseum Veurne bezit de grootste collectie bakerfgoed van Vlaanderen. 25 jaar geleden was de persoonlijke collectie van Walter Plaetinck voor het eerst te zien.

Vandaag van 10u tot 17u - M D W D Za Zo - Veurne 10 km

Ten Duinen

Een frisse duik in de middeleeuwen ! Ontdek de rol van de Koksijdse Duinheren binnen de Orde van Cîteaux, een Europees project avant-la-lettre.

D W D V Za Zo - Koksijde

Museum 't Krekelhof

! Enkel op Reservatie ! 't Krekelhof is een bizar ambachtenmuseum en rariteitenkabinet in de meest strikte zin van het woord.

Vandaag van 0u01 tot 23u59 - M D W D V Za Zo - Koksijde 7

Paul Delvaux Museum

Gesloten Van Januari Tem Maart .

D W D V Za Zo - Koksijde

Close Opera - The Grand Diva Night

4 sopranen, 1 bariton, 1 pianist, 1 missie. In deze nieuwe voorstelling gaat Close Opera op zoek naar wat het betekent om een diva te zijn of te worden.

Vrijdag 24 februari - Nieuwpoort 7 km

Oliver

De musical Oliver vertelt over Oliver Twist, een arme weesjongen door wiens ogen we het harde leven in Londen rond 1830 bekijken.

Van vrijdag 24 februari tot zondag 5 maart - W D V Za Zo - Middelkerke Kinderen 6+19 km

Printemps

Graag nodig ik u uit op opnieuw een tentoonstelling met een zeer divers aanbod. U kan de werken komen bekijken van Marga Boogaard, Els Wenselaers, Dirk Hofman, Ruud Schrijvershof...

Vandaag van 14u tot 18u - Van 4 februari tot 20 maart - M Za Zo - Leke Gratis23 km

Guy Verlinde & The Houserockers + support

Guy Verlinde komt oorspronkelijk uit Aartrijke maar ontpopte zich vanuit uitvalsbasis Gent onder de naam Lightning Guy als "thé hardest performer in the blues'.

Zaterdag 25 februari - Leffinge 23 km