Onze selectie Deze week Lichtervelde en omgeving X

Inleefdag Dienstencentrum Gid(t)s

Kan jij je, heel even, inleven in een ander ? Kom op bezoek en maak kennis met de leefwereld van personen met een beperking.

M D W D - Gits 6 km

Tweedehandsbeurs kinderspullen

Op deze tweedehandsbeurs kan je kinderspullen kopen

Zaterdag 1e april - Zedelgem 20 km

Brouwerij Rodenbach

Een bezoek aan Rodenbach verloopt in een industrieel-archeologische en beschermde site. Het bezoek start in de 'conferenceroom' van het ontvangstcentrum.

Donderdag Vandaag van 10u tot 21u - M D W D - Roeselare 13 km

Wielermuseum

Het Wielermuseum, dat het wervelende verhaal van de fiets- en wielersportgeschiedenis brengt, wordt volledig vernieuwd.

M D W D V Za Zo - Roeselare Gratis13 km

Museum:Het Huis van '45-'45

De permanente tentoonstelling 'het huis van '40-'45' dompelt je onder in het dagelijkse leven tijdens de inval, de bezetting en de bevrijding van West-Vlaanderen.

Za Zo - Klerken Kinderen 10+25 km

De Oude Kaasmakkerij

De Oude Kaasmakerij is een levendige herinnering aan het kaasmaken tijdens het interbellum. De authentieke weergave van een oude kaasmakerij gaat hand in hand met een hedendaagse interpretatie.

D W D V Za Zo - Passendale video 4 26 km

Tentoonstelling acrylschildereijen van Viva Paint, kalligrafie v.d. Schrijfklas

Tentoonstelling kunsthuis@home Acrylschilderijen van viva paint Kalligrafie van de schrijfklas Boekjes van Ruisleeds ateljee Schilderijen van kinderen van Ruisleeds ateljee Iedereen welkom .

Van 11 februari tot 13 april - M D W D V Za Zo - Tielt Gratis18 km

Heimatkonzert

Een gezellige muzikale avond met blaasmuziek van "Die Original Dorfmusikanten" o.l.v Marc Debruyne. Met gastdirigent Peter Schad die speciaal voor dit event is overgekomen uit Duitsland.

Zaterdag 1e april - Pittem video 13 km

Kaasmuseum De Oude Kaasmakerij

Ergens in Vlaamse Velden - op een steenworp van Tyne Cot Cemetery, hét symbool van de ontuitwisbare sporen die wo I in deze streek heeft getrokken - vind je Sint-Jozef...

D W D V Za Zo - Passendale Kinderen 5+26 km

Terrasje doen in 't groen: Meikensbossen

De boog moet niet altijd gespannen staan. Na een fikse wandeling hoort een stevige pint. En voor vele kinderen is de beloning van een pannenkoek achteraf ook een extra motivatie.

Donderdag Vandaag van 6u30 tot 20u - M D W D V Za Zo - Dentergem GratisKinderen27 km

Bezoekerscentrum Het Bulskampveld

Het gerenoveerde kasteel in het provinciedomein Lippensgoed-Bulskampveld is ingericht als natuur- en streekbezoekerscentrum.

M D W D V Za Zo - Beernem Gratis28 km

Il n'est pas encore minuit

22 topacrobaten op de scène. Ze vliegen, stuiteren, springen, vechten, dansen, glijden op, onder, boven en met elkaar. Cie xy wisselt onwaarschijnlijk straf stunt- en vliegwerk af met virtuoze...

Donderdag 30 maart - Roeselare Kinderen 6+14 km

Vlaams radio koor/ solisten Brussels Philharmonic/Hervé Niquet

Een uitzonderlijke cast voor een uitzonderlijk mooi requiem. Het Vlaams Radio Koor zingt, Brussels Philharmonic begeleidt en topdirigent Hervé Niquet leidt soli...

Vrijdag 31 maart - Roeselare Kinderen 6+14 km

Lambert en Federico Albanese

Lambert amper twee jaar geleden dook Lambert op. Een pianist die steevast schuilgaat achter een antilopenmasker. De geruchten waren talrijk.

Vrijdag 31 maart - Roeselare Kinderen 6+14 km

Josse de Pauw / Lod De Helden

Nog niet zo lang geleden vulde Josse De Pauw De Spil tot de nok met het sublieme 'an old monk'. De geniale acteur schreef deze keer een monoloog waarin hij vraagtekens zet bij het heldendom.

Zaterdag 1e april - Roeselare Kinderen 6+14 km

Frank Boeijen

Frank Boeijen, de Nijmeegse zanger en liedjesschrijver, maakt het theater opnieuw tot zijn biotoop voor een avondvullende muzikale reis.

Zondag 2 april - Roeselare Kinderen 6+14 km

Koning Albert I en de Groote Oorlog

In de gerenoveerde stallen van het kasteel, gelegen net naast het kasteel, kan u Albert I leren kennen. U kan er foto's bekijken, zelfs unieke foto's uit de privé-collectie van het Paleis.

Van 30 augustus 2014 tot 31 december 2019 - D W D V Za Zo - Rumbeke 17 km

Crimson Inc (NL)

*The backbone of Crimson Inc. Is smooth as that of the folk itself and bends as easily to the Appalachians as the Arizona desert or the streets of Dublin.

Zaterdag 1e april - Waardamme Gratis18 km