Onze selectie (Lichtervelde en omgeving deze week)

Boekenmarkt Damme

De handelskring organiseert naar jaarlijkse traditie ook weer een vierdaagse boekenmarkt op de Markt van Damme.Meer informatie over de Boekenmarkt van de Handelskring van Damme kan je bekomen bij...

Vandaag van 10u tot 18u - Van donderdag 5 tot zondag 8 mei - Damme 41 km

Hechten - De Speelman

Dat de cast van 'safety First' bestaat uit rasacteurs, bewijzen ze nog eens met de voorstelling 'hechten'. wim Vande Voorde...

Vrijdag 6 mei - Roeselare 14 km

Machien - Tank#series

Honderden schakels om iets heel eenvoudig te doen, dat is pas een machien. Rube Goldberg bouwde machines met grote complexiteit en beperkte meerwaarde.

Vrijdag 6 mei - Brugge GratisKinderen 0+35 km

Labadoux

Het Labadoux-festival gaat dit jaar door op 6, 7 en 8 mei op de festivalweide in Ingelmunster. Labadoux presenteert muziek vanuit de buik, muziek met een ziel, muziek met wortels...

Van vrijdag 6 tot zondag 8 mei - Ingelmunster Kinderen 0+22 km

Birdathlon

Probeer om zoveel mogelijk vogelsoorten te spotten tussen De Blankaart en de Franse grens op 7 mei 2016 in het Provinciaal Bezoekerscentrum De Blankkaart.

Zaterdag 7 mei - Woumen GratisKinderen 0+30 km

Preuteleute ' Anology '

Na de succesvolle tour 'un-Butt-Plugged', waarmee ze heel (West)-Vlaanderen plat gespeeld hebben, komen ze terug, die twŤŤ van Preuteleute. Met een nieuwe zaalshow: 'anology'.

Zaterdag 7 mei - Diksmuide 30 km

Happy Handmadebeurs

Dit jaar organiseert (Jong) Davidsfonds Kuurne op zaterdag 7 mei van 10 uur tot 18 uur voor de derde keer de Happy Handmadebeurs.

Zaterdag 7 mei - Kuurne Gratis31 km

Bezoek aan voedselbos

In het voedselbos van Diderik kom je op 7 mei 2016 alles te weten van het telen van groenten en vruchten. Hierna bestaat de mogelijkheid om te proeven van zelf gekweekte hapjes en drankjes.

Zaterdag 7 mei - Merkem Kinderen 0+31 km

Avondmarkt 'harelbeekse ommegang'

Mooie avondmarkt ter gelegenheid van van het lange weekend met kermis en aktiviteiten altijd veel bezoekers alleen professionele marktkramers standen innemen vanaf 15 uur standplaats : 25 euro...

Zaterdag 7 mei - Harelbeke Gratis32 km

To Belong

In To Belong stelt choreograaf Koen De Preter zichzelf en de Stapspelers de vraag: wat bindt een groep, wanneer wordt een groep ťťn ?

Zaterdag 7 mei - Brugge 34 km

Verse Vis

Voor de zeventiende keer organiseert Muziekclub De Zwerver dit concours voor jonge West-Vlaamse bands en artiesten, waarmee het op zoek gaat naar de eerste naam voor Leffingeleuren 2016.

Zaterdag 7 mei - Leffinge 39 km

Bijen in Preshoekbos

Aculeagroep organiseert haar eerste uitstap in Zuid-West-Vlaanderen op zaterdag 7 mei 2016 met een bezoek aan het Preshoekbos in Kortrijk. Verantwoordelijke: Jens d'Haeseleer, jens.

Zaterdag 7 mei - Menen GratisKinderen 0+40 km

Bezoek watertoren

Toerisme Bredene organiseert op 7 mei 2016 een bezoek aan de watertonen. U zal meer uitleg krijgen over waterwinning. Ontdek iets anders dan onze naaktstrand.

Zaterdag 7 mei - Bredene GratisKinderen 0+40 km

Langs de Damse Vaart (fietstocht)

Fiets eindeloos langs de populieren, geniet van het landschap met de omliggende polders, de bedding van het middeleeuwse zwin, oude forten...

Zaterdag 7 mei - Damme Gratis41 km

AmfibieŽn in de Zandpanne

Natuurpunt De Haan organiseert op zaterdag 7 mei 2016 een ontdekkingstocht in het Natuurreservaat De Zandpanne, waar we samen op zoek gaan naar verschillende waterdieren in de duinpoelen.

Zaterdag 7 mei - De Haan GratisKinderen 0+45 km

Deelname Photoview xl Kortrijk

Let op :Tijdens het Pinksterweekend (14-15-16 mei) organiseert de Stad Kortrijk een verrassend fotoparcours Photo View xl op meerdere locaties In galerij Marbes vindt u : artistieke fotografie...

Van zaterdag 7 tot zondag 8 mei - Kortrijk Gratis36 km

Pantalone - Hemelsblauw

In de nieuwe voorstelling van Pantalone musiceren Bach, Beethoven en Brahms de allerkleinsten een weg naar een onblusbaar blauwe hemel. Alles is er blauw.

Zondag 8 mei - Roeselare Kinderen 1+14 km

Rooster Davis feat. Ann Vriend (CAN)

*David Aide, aka Haan Davis, is een Edmonton gebaseerd freelance piano en Hammond orgel speler. Als pianist David is gespecialiseerd in het New Orleans piano tradities van spelers zoals Dr.

Zondag 8 mei - Waardamme Gratis18 km