Onze selectie Deze week Oostvleteren en omgeving X

Zonnegloed dierenpark

In Dierenpark en Kinderboerderij De Zonnegloed in de Westhoek te Vleteren wachten er heel wat avonturen. Het park is in het groen verscholen waar jong en oud zich kan vermaken.

M D W D V Za Zo - Vleteren 7 Kinderen 6+1 km

KinderDierenpark

400 dieren / 95 soorten in een natuurlijke omgeving. Tractortochten. Ponyritten. Voedervoorstellingen. Speelplein. www.dezonnegloed.be

M D W D V Za Zo - Vleteren 20 Kinderen1 km

Bezoekerscentrum Jules Destrooper

In ons bezoekerscentrum wandel je letterlijk doorheen de rijke geschiedenis van de wereldberoemde koekjes uit West-Vlaanderen.

D W D V Za - Lo 4 8 km

Oldtimer Museum

Het bevat een unieke collectie van 95 oldtimers vanaf 1899 tot in de jaren '70 plus een twintigtal een oude moto's. Alles is mooi gedecoreerd met enkele oude publiciteiten alsook mannequinpoppen in...

M D W D V Za - Reninge 5 km

Oude volksspelen In het Mysterie Poperinge

In een oud volkscafeetje bewoond door allerhande heksen en trollen staan een 30tal volksspelen en gezelschapsspellen. Wie kent er nog de pudebak, sjoelbak, schuiftafel, toptafel, tafelhockey...

Donderdag Vandaag van 10u30 tot 20u - M D W D V Za Zo - Poperinge video 15 km

Kinderboerderij 'hoeve Paepehof'

Breng een bezoekje aan de dieren op onze authentieke boerderij en geniet van de cafetaria met zonneterras en grote kinderspeeltuin.

W Za Zo - Adinkerke 16 GratisKinderen 1+28 km

De Ijzer, onze laatste hoop

100 jaar geleden vond rond Diksmuide de Ijzerslag plaats. Deze veldslag betekende het einde van de bewegingsoorlog en het begin van een vier jaar durende loopgravenoorlog.

Van 11 oktober 2014 tot 11 november 2018 - M D W D V Za Zo - Diksmuide 19 km

Paint ! Paint ! Paint

In drie verschillende stijlen tonen drie schilders drie visies op het zijn: Paint ! Paint ! Paint .

Van 19 maart tot 16 april - Za Zo - Watou Gratis19 km

Verhalen voor Onderweg - wandelingen

Het Regionaal Landschap West-Vlaamse Heuvels ontwikkelde in de voorbije jaren de wandelreeks 'verhalen voor Onderweg'. Zestien wandelboekjes nemen de wandelaar mee langsheen de mooiste plekjes in de...

Donderdag Vandaag van 7u30 tot 23u - M D W D V Za Zo - Ieper Kinderen 10+20 km

Museum:Het Huis van '45-'45

De permanente tentoonstelling 'het huis van '40-'45' dompelt je onder in het dagelijkse leven tijdens de inval, de bezetting en de bevrijding van West-Vlaanderen.

Za Zo - Klerken Kinderen 10+21 km

Bakkerijmuseum

Het Bakkerijmuseum Veurne bezit de grootste collectie bakerfgoed van Vlaanderen. 25 jaar geleden was de persoonlijke collectie van Walter Plaetinck voor het eerst te zien.

M D W D Za Zo - Veurne 22 km

De Oude Kaasmakkerij

De Oude Kaasmakerij is een levendige herinnering aan het kaasmaken tijdens het interbellum. De authentieke weergave van een oude kaasmakerij gaat hand in hand met een hedendaagse interpretatie.

D W D V Za Zo - Passendale video 4 27 km

Onder de blauwe maan

Muziektheater door 'dirk Clement and Friends'. Grappige, spitse en herkenbare man-vrouwdialogen afgewisseld met West-Vlaamse liedjes die flirten met de blues. Een man en een vrouw.

Donderdag 30 maart - Ieper 19 km

Geleid Bezoek Merghelynckmuseum, waar de tijd bleef stilstaan

Bezoek onder begeleiding van een gids het buitenbeentje onder onze musea ! Het Huis/Museum is een perfecte reconstructie van het gebouw uit 1774.

Zaterdag 1e april - Ieper 21 km

Geleid Bezoek Brouwerij De Kazematten

Proef ons lokale bier gebrouwen in de historische Kazematten onder de Vestingen ! Elke zaterdagmiddag open tussen 15u00 en 17u00 voor een geleid bezoek gevolgd door een degustatie van drie bieren..

Van 1e januari tot 31 december - Za - Ieper 21 km

Talbot House

Het Huis Tijdens de Eerste Wereldoorlog maakt Poperinge deel uit van het kleine stukje onbezet België. Weg van het krijgsrumoer van de Ieperse frontstreek...

D W D V Za Zo - Poperinge 13 km

Hopmuseum

Gesloten in December Tem Februari ! Het Hopmuseum is gevestigd in het stadsschaalcomplex. Hier werd vroeger hop gewogen, gekeurd en gestapeld.

D W D V Za Zo - Poperinge 13 km

Kaasmuseum De Oude Kaasmakerij

Ergens in Vlaamse Velden - op een steenworp van Tyne Cot Cemetery, hét symbool van de ontuitwisbare sporen die wo I in deze streek heeft getrokken - vind je Sint-Jozef...

D W D V Za Zo - Passendale Kinderen 5+27 km