Onze selectie (Overpelt en omgeving deze week)

30 jaar fotoclub Fidifok Millegem

Retrospectieve tentoonstelling: het beste uit 30 jaar fotoclub Fidifok Millegem. De leden tonen ter gelegenheid van hun 30 jarig bestaan werken uit het verre en nabije verleden.

Vandaag van 10u tot 16u - Van maandag 30 mei tot zaterdag 4 juni - Mol GratisKinderen 12+29 km

Open atelier en beeldentuin

Idyllische beeldentuin Staf Timmers Staf Timmers is naast schilder en beeldhouwer ook een gepassioneerde tuinier die van zijn tuin een waar kunstwerk heeft gemaakt.

Van 29 mei tot 28 augustus - Zo - Houthalen-Helchteren Gratis27 km

Zomerzoektocht

Kom deze zomer op avontuurlijke ontdekkingstocht in het Prinsenpark ! Om de speurtocht tot een goed einde te brengen voer je onderweg opdrachten uit en ga je op zoek naar foto's.

Van woensdag 1e tot donderdag 30 juni - M D W D V Za Zo - Retie Gratis33 km

Hasselt Rocks - All Things Automatic + Fiona Brown (support)

*** All Things Automatic *** En als Proust nu eens niks geproefd had. Niks geroken. Alleen gehoord: een echo die klonk uit een spelonk van de tijd, een kerker van het geheugen.

Donderdag 2 juni - Hasselt 44 km

Nacht van de nachtvlinder

Nachtvlinders zijn normaal gesproken niet zo gemakkelijk te zien en dus moeten ze gelokt worden. Dat gebeurt met speciale lampen, maar ook op kleverige smeersels komen heel wat soorten af.

Vrijdag 3 juni - Beringen Kinderen 3+20 km

Bokrijkdag - Circusschool

Op de eerste Bokrijkdag zetten we het rondtrekkende circus van vroeger in de kijker. Je geniet van circusvoorstellingen en de kids leven zich uit op een circus initiatie en onderweg kom je tal van...

Vrijdag 3 juni - Genk Kinderen 0+39 km

Kamp Knalt

Kom genieten van de vele muzikale optredens, flaneren langs verleidelijke kraampjes en smullen van heerlijke gerechtjes. Of doe mee aan onze stratenloop .

Zaterdag 4 juni - Leopoldsburg GratisKinderen 5+19 km

Cobranight

Cobra Gym is de kickboxclub in Meeuwen. Jaarlijks organiseren wij een boxgala. Hier zullen verschillende wedstrijden gevochten worden.

Zaterdag 4 juni - Meeuwen 21 km

Knuffelturnen via Gsf

Op zaterdag 4 juli organiseert de gezinsbond van Houthalen een dagje knuffelturnen. Kom mee knuffelturnen voor peuters en kleuters van 1,5 tot 6 jaar, samen met hun ouders of grootouders.

Zaterdag 4 juni - Houthalen-Helchteren Gratis27 km

Speelgoedbeurs - Vbs Kompas

Speelgoedbeurs voor 2de hands speelgoed en babyspullen. Gratis toegang ! Kinderanimatie en drankjes + versnaperingen aanwezig.

Zaterdag 4 juni - Geel GratisKinderen 0+43 km

Spaghetti avond t.v.v. Vzw Dieren in Nood

Op 04/06/2016 organiseert Vzw Dieren in Nood te Kinrooi een spaghetti avond ten voordele van de diertjes. U kunt op 2 tijdstippen komen eten: om 17u30 en om 19u00.

Zaterdag 4 juni - Maaseik 44 km

Gierzwaluwwandeling

We starten met een boeiende uiteenzetting door 'jos, een echte gierzwaluwspecialist'. Tijdens de wandeling zoeken we broedplaatsen van de gierzwaluw op.

Zaterdag 4 juni - Hasselt 45 km

Zesde verjaardag van Het Berenhuis.

Het Berenhuis (Vrolijk Centrum voor Taalactivering en Kunsteducatie) nodigt je van harte uit op het zesde verjaardagsfeest. Er zijn doorlopend rondleidingen en vertellingen in Het Berenhuis.

Van zaterdag 4 tot zondag 5 juni - Heusden-Zolder GratisKinderen 4+29 km

Velt eco-tuindagen

Tuinieren zonder herbicide en pesticide...

Van zaterdag 4 tot zondag 5 juni - Mol 30 km

Brscc eurofest

The Brits are coming ! Op 4 en 5 juni kleurt Circuit Zolder rood, wit en blauw tijdens het bezoek van de British Racing & Sports Car Club (BRSCC). Een weekend bomvol actie met verschillende races.

Van zaterdag 4 tot zondag 5 juni - Heusden-Zolder 33 km

Klimaatwandeling

Een klimaatgids van de provincie neemt ons op pad door het natuurgebied Mullemer Bemden in de Dommelvallei en informeert ons over de klimaatverandering. Beperkt tot 25 deelnemers.

Zondag 5 juni - Peer Gratis11 km

Cultuur op het kerkplein

Op zondag 5 juni wordt het kerkplein omgetoverd in een plein vol cultuur en kunst. Er zullen zowat 30 kunstenaars aanwezig zijn die jullie hun kunst zullen uitleggen en jullie hun mooiste kunstwerken...

Zondag 5 juni - Lommel Kinderen 3+11 km

Lommelse Dweildag

Dit jaar zullen er 18 dweilorkesten uit binnen-en buitenland deelnemen aan de Lommelse dweildag. Om 12u30 start het event op het Marktplein.

Zondag 5 juni - Lommel GratisKinderen 0+11 km