Onze selectie Deze week Westende en omgeving X

Fietstochtjes in de natuur: Ijzermonding

Gaat wandelen je te traag ? Dan kun je ook op de fiets een groot deel van onze gebieden ontdekken. Soms werden er zelfs speciale fietsroutes uitgestippeld om zeker niets te missen.

Vandaag van 6u30 tot 20u - M D W D V Za Zo - Nieuwpoort Gratis3 km

De Groote Oorlog op doek Frontschilders in Nieuwpoort 1916-1918

De kunst van het herinneren kun je in Nieuwpoort letterlijk nemen. Het is ook nu een stad waar kunst prominent is, maar dat was al zo in 1916, zij het ondergronds.

Van 25 juni 2016 tot 18 juni 2017 - D W D V Za Zo - Nieuwpoort Kinderen 12+4 km

Nationaal Visserijmuseum

Het Navigo - Nationaal Visserijmuseum schept een dynamisch klimaat voor maritiem erfgoed in Vlaanderen. Door een interactieve opstelling, gevarieerde tentoonstellingen en aandacht voor geschiedenis...

D W D V Za Zo - Oostduinkerke 11 km

Marvin Gaye - Midnight Love Tour

Marvin Gaye komt op 14 februari 1981 per boot in Oostende aan. Hij is hier om zijn sterrenbestaan in de vs te ontvluchten en in Oostende vindt hij precies de rust die hij nodig heeft.

Vandaag van 10u tot 14u30 - M D W D V Za Zo - Oostende 19 km

Kinderboerderij 'hoeve Paepehof'

Breng een bezoekje aan de dieren op onze authentieke boerderij en geniet van de cafetaria met zonneterras en grote kinderspeeltuin.

W Za Zo - Adinkerke 16 GratisKinderen 1+22 km

Wavekarting

Wavekarting® is een unieke outdoor watersportactiviteit aan de Belgische kust. Je zit zelf aan het stuur van een Wavekart en je vaart met twee of drie over de golven van de Noordzee.

Vandaag van 9u tot 19u - Van 1e april tot 31 oktober - M D W D V Za Zo - Nieuwpoort video Voordeel Wattedoen.beKinderen 5+4 km

Museum 't Krekelhof

! Enkel op Reservatie ! 't Krekelhof is een bizar ambachtenmuseum en rariteitenkabinet in de meest strikte zin van het woord.

Vandaag van 0u01 tot 23u59 - M D W D V Za Zo - Koksijde 7 17 km

De Ijzer, onze laatste hoop

100 jaar geleden vond rond Diksmuide de Ijzerslag plaats. Deze veldslag betekende het einde van de bewegingsoorlog en het begin van een vier jaar durende loopgravenoorlog.

Vandaag van 9u tot 17u - Van 11 oktober 2014 tot 11 november 2018 - M D W D V Za Zo - Diksmuide 24 km

Fransmansmuseum

Het Fransmansmuseum is een eerbetoon aan de vele Vlaamse seizoensarbeiders die destijds om den brode naar Frankrijk trokken. Men noemde ze 'de Fransmans'.

D W D V Za Zo - Koekelare 25 km

Bakkerijmuseum

Het Bakkerijmuseum Veurne bezit de grootste collectie bakerfgoed van Vlaanderen. 25 jaar geleden was de persoonlijke collectie van Walter Plaetinck voor het eerst te zien.

Vandaag van 10u tot 17u - M D W D Za Zo - Veurne 20 km

Novum Helloween

Het Helloween-event slaat zijn feesttenten op aan het Sint-Antoniusplein in de wijk Vuurtoren-Opex. Er zijn vanaf 15.00 uur workshops voor kinderen en volwassenen.

Zaterdag 29 oktober - Oostende GratisKinderen 3+22 km

Het Oostends Stadsmuseum

Het rijk-gestoffeerde museum ontstond in 1899 toen schepen A.Liebaert het initiatief nam om in een oude winkel in de Kerkstraat een folkloremuseum te openen.

Vandaag van 10u tot 12u30 - M W D V Za Zo - Oostende 20 km

Fort Napoleon

Niet Het Hele Jaar Lang Open ! Aan het eind van de 18de eeuw annexeert Frankrijk onze gewesten.

W D V Za Zo - Oostende 7 22 km

Ten Duinen

Een frisse duik in de middeleeuwen ! Ontdek de rol van de Koksijdse Duinheren binnen de Orde van Cîteaux, een Europees project avant-la-lettre.

D W D V Za Zo - Koksijde 17 km

Halloweentocht

Wandeling van +/- 5 km. We wandelen in groepjes en passeren onderweg verschillende stopplaatsen en animatie. Wij vragen iedereen verkleed te komen en een lichtje mee te brengen.

Zaterdag 29 oktober - Roksem 27 km

Sint-Clemenskerk: Sigiswald Kuijken: de cellosuites van Bach

Sigiswald Kuijken zal de laatste drie cellosuites van Bach uitvoeren; de zesde suite op zijn Viola da spalla. De inkomprijs bedraagt 15 €/pp in Vvk en 20 €/pp Add.

Zondag 30 oktober - Klemskerke 30 km

Paul Delvaux Museum

Gesloten Van Januari Tem Maart .

D W D V Za Zo - Koksijde 19 km

Lange Max Museum

Het Lange Max Museum is voor de Wereld Oorlog I-toerist een niet te missen plaats aan de Duitse zijde van het westelijk front.

Van 29 september 2014 tot 30 juni 2017 - W D V Za Zo - Koekelare 23 km