Onze selectie (Westende en omgeving deze week)

Ronny Mosuse, Jan De Smet, Fay Lovsky, Tom Theuns - Living Roots

Ronny Mosuse, Jan De Smet, Fay Lovsky en Tom Theuns trekken samen op pad op zoek naar hun wortels. Welke songs hebben hen gevormd als muzikant ?

Vandaag van 20u tot 22u30 - Vrijdag 6 mei - Nieuwpoort 5 km

Supermarkt Duinen (kinderactiviteit)

Vroeger bestonden de supermarkten zoals wij ze kennen niet, maar toch hadden ze andere oplossingen, namelijk de natuur.

Vandaag van 14u tot 17u - Vrijdag 6 mei - Koksijde Kinderen 8+13 km

Watersportdag Nieuwpoort

Zoals vorig jaar is het begin mei weer tijd voor de watersportdag. In 2016 wordt het nog groter dan in 2015. Dit jaar doen meer dan 100 vlaamse watersportclubs mee om je volop te kunnen laten...

Zaterdag 7 mei - Nieuwpoort Gratis4 km

Verse Vis

Voor de zeventiende keer organiseert Muziekclub De Zwerver dit concours voor jonge West-Vlaamse bands en artiesten, waarmee het op zoek gaat naar de eerste naam voor Leffingeleuren 2016.

Zaterdag 7 mei - Leffinge 12 km

Preuteleute ' Anology '

Na de succesvolle tour 'un-Butt-Plugged', waarmee ze heel (West)-Vlaanderen plat gespeeld hebben, komen ze terug, die twŤŤ van Preuteleute. Met een nieuwe zaalshow: 'anology'.

Zaterdag 7 mei - Diksmuide 24 km

Natuurwandeling in de Cabourduinen.

Op zaterdag 7 mei 2016 vindt een natuurwandeling plaats in de mooie Cabourduinen. Kom en ontdek prachtige fauna en flora. Het vertrekpunt is Museum Carbour.

Zaterdag 7 mei - Adinkerke Gratis24 km

Bezoek watertoren

Toerisme Bredene organiseert op 7 mei 2016 een bezoek aan de watertonen. U zal meer uitleg krijgen over waterwinning. Ontdek iets anders dan onze naaktstrand.

Zaterdag 7 mei - Bredene GratisKinderen 0+25 km

Birdathlon

Probeer om zoveel mogelijk vogelsoorten te spotten tussen De Blankaart en de Franse grens op 7 mei 2016 in het Provinciaal Bezoekerscentrum De Blankkaart.

Zaterdag 7 mei - Woumen GratisKinderen 0+30 km

Bezoek aan voedselbos

In het voedselbos van Diderik kom je op 7 mei 2016 alles te weten van het telen van groenten en vruchten. Hierna bestaat de mogelijkheid om te proeven van zelf gekweekte hapjes en drankjes.

Zaterdag 7 mei - Merkem Kinderen 0+33 km

AmfibieŽn in de Zandpanne

Natuurpunt De Haan organiseert op zaterdag 7 mei 2016 een ontdekkingstocht in het Natuurreservaat De Zandpanne, waar we samen op zoek gaan naar verschillende waterdieren in de duinpoelen.

Zaterdag 7 mei - De Haan GratisKinderen 0+37 km

Santť aan Zee

Tijdens het tweede weekend van mei valt er heel wat te beleven in Nieuwpoort. Op zaterdag en zondag is er gratis kinderanimatie met onder andere clowns, grime, reuze gezelschapsspelen...

Van zaterdag 7 tot zondag 8 mei - Nieuwpoort GratisKinderen 0+5 km

Ketnet Feestweekend

Ontmoet je helden tijdens het Ketnet Feestweekend in Plopsaland De Panne ! Helden Dempsey, Nico, Sieg en Maureen wachten je op om een babbeltje te slaan en mee op de foto te gaan.

Vandaag van 10u tot 18u - Van 5 tot 8 mei - De Panne Kinderen 0+22 km

Captainscruise

Dineren op een boot tijdens de captainscruise. Wij Belgen zijn echte BourgondiŽrs en kunnen genieten van de culinaire geneugten des levens.

Zondag 8 mei - Nieuwpoort 5 km

Amateurkunsten Wak.match met Nepal

Week Amateurkunsten' > Opendeurdag < op Zondag 8 Mei 2016 van 11 tot 20 uur Bij Carpe Diem vzw In de tuin van 'les Colombiers' : Gratis Inkom Adres: Zegelaan 18, Bredene 8450 Tel. 059.33.00.

Zondag 8 mei - Bredene Gratis24 km

Gegidste wandeling langs de kunstroute

Toerisme Bredene start vanaf 10 uur een gegidste wandeling langs de etalages van de lokale handelaars (Kapel- en Duinenstraat). Kunst koesteren in al zijn vormen tijdens de week van de amateurkunsten.

Zondag 8 mei - Bredene Gratis26 km

Watersportdag De Windhaan

Zoals vorig jaar is het begin mei weer tijd voor de watersportdag. In 2016 wordt het nog groter dan in 2015. Dit jaar doen meer dan 100 vlaamse watersportclubs mee om je volop te kunnen laten...

Zondag 8 mei - De Haan Gratis40 km

In echte thaise tuktuks : toeristische beelden/erfgoedroute tour te Middelke

In echte thaise tuk tuks : toeristische beelden&erfgoedroute tour : een aanrader voor iedereen Topper : Nieuwe Toeristische Attractie te Middelkerke ' beelden & Erfgoedroute tour ' : Vrolijk mee...

Vandaag van 10u tot 20u - Van 29 april tot 6 mei - M D W D V Za Zo - Middelkerke Voordeel Wattedoen.beKinderen 2+5 km

Kunstroute tijdens de week van de amateurkunsten

Kunstgroep Art from love zet Bredene alweer in de verf, verschillende kunstvormen zijn bij elkaar gebracht in een unieke kunstroute. Een samenwerking tussen kunstenaars en de plaatselijke handelaars.

Vandaag van 8u tot 22u - Van 29 april tot 15 mei - M D W D V Za Zo - Bredene Gratis25 km

Er zijn ook 3 rommelmarkten ( Westende en omgeving deze week ) :
Havenfeesten (8370 Blankenberge) 45 km
4DE GROTE ROMMELMARKT HANDZAME (8610 Handzame) 33 km
Grote antiek-en Rommelmarkt (8920 Langemark) 44 km
>>Rommelmarkten lijst