Onze selectie (Westende en omgeving deze week)

De Groote Oorlog op doek Frontschilders in Nieuwpoort 1916-1918

De kunst van het herinneren kun je in Nieuwpoort letterlijk nemen. Het is ook nu een stad waar kunst prominent is, maar dat was al zo in 1916, zij het ondergronds.

Van 25 juni 2016 tot 18 juni 2017 - D W D V Za Zo - Nieuwpoort Kinderen 12+4 km

Summer Carnival

In Plopsaland de Panne wordt ook tijdens de zomer eens carnaval gevierd ! Kleurrijke dansspektakels, ritmische muziek, capoeira shows … en om mooi af te sluiten, een mega vuurwerk .

Donderdag 30 juni - De Panne Kinderen 3+22 km

Gevleugelde fietstocht

Na een sfeervolle fietstocht in gezinstempo, worden de verbruikte calorieën aangevuld met een hapje en bijhorend vocht. De secretaris kruidt de kippenvleugeltjes pittig.

Vrijdag 1e juli - Slijpe 8 km

Zomerkick-off: Hommage aan Claude François

Vrijdag 1 juli om 20u geeft Alain Dès het officieel startschot van de swingende en gezellige zomer 2016 in Veurne. Onder begeleiding van een 14-koppige live band brengen Alain Dès en les Dès Girls...

Vrijdag 1e juli - Veurne Gratis18 km

Duotentoonstelling grafiek en keramiek

Arnold Hilderson (uit Brugge) toont grafiek Hij combineert twee disciplines. Door schilderijen en afdrukken van vroeger werk aan te vullen met nieuwe stukjes, ontstaan totaal andere werken.

Vrijdag 1e juli - Ettelgem Gratis28 km

Kermis

Leke Kermis: eerste weekend van juli Op vrijdagavond 1 juli is er kermiscafé, met live optredens van Korrigan en Ten Square Feet.

Van vrijdag 1e tot zondag 3 juli - Leke Kinderen16 km

"Nude" sculpturen , schilderijen en tekeningen

Nude ISABELLE Gabriels als beeldhouwster boetseert Isabelle Gabriels het naakt naar model. Op zoek naar eenvoudige volumes...

Van vrijdag 1e tot zondag 31 juli - M D V Za Zo - Oostduinkerke GratisKinderen 8+10 km

Boottocht op Ijzer tussen Nieuwpoort & Diksmuide

De Westhoek Verkennen tijdens een unieke tocht langs de Vlaamse Velden, tussen Nieuwpoort en Diksmuide. Ontdek onderweg de ongerepte polders.

Van vrijdag 1e juli tot zaterdag 27 augustus - M D W D V Za - Nieuwpoort 5 km

Havenrondvaart te Nieuwpoort

Ontdek Nieuwpoort vanop het water ? Exclusieve zichten ? Prachtig panorama van de Noordzee ?

Van vrijdag 1e juli tot woensdag 31 augustus - M D W D V Za - Nieuwpoort 5 km

Oostmolensite Gistel ...een aparte invalshoek

De Oostmolen toont de bezoeker een ecologische energiewinning avant la lettre, de historiek van een site met een fraai dorpszicht.

Van vrijdag 1e juli tot woensdag 31 augustus - M D D V Za Zo - Gistel GratisKinderen 3+22 km

Godelievemuseum Abdij Ten Putte Gistel

Verneem in het Godelievemuseum meer over de figuur van Godelieve van Gistel en de geschiedenis van de abdij Ten Putte en dit via tal van kunstobjecten en multimedia.

Vandaag van 14u tot 18u - Van 23 juni tot 30 september - M D W D V Za Zo - Gistel Kinderen 3+17 km

Nocturne anno 1465

Op 2 juli is er Nocturne in Anno 1465 met middeleeuwse bewoners en een activiteit in het kader van de tentoonstelling 'manmade' org. Raversyde i.s.m. Stad Oostende – Dienst Cultuur – www.

Zaterdag 2 juli - Oostende Gratis11 km

Oosterse vroegmorgenwandeling

Kom door de stille morgen genieten van een wandeling in het prachtige natuur. Om helemaal ontspannen te zijn en al je goede energie naar boven te brengen worden er ook enkele Tai-chi oefening gedaan...

Zaterdag 2 juli - Koksijde Kinderen 10+13 km

Wijkfeest Westerkwartier

Op zaterdag 2 juli organiseert de Ontmoetingscentrum De 3 Gapers een éénentwintigste editie van het jaarlijks wijkfeest met tal van optredens (Les Folles de Gand, Melody Makers, Dixieland Streetband...

Zaterdag 2 juli - Oostende GratisKinderen17 km

Congo 56 jaar onafhankelijkheid

Multi Mondo vzw, Dominique Lubaki, Annette Roels en Lets Oostende, Sabien Meeremans organiseren een Congolees buffet, met muziek en dans in een Congolees decor.

Zaterdag 2 juli - Oostende Kinderen 1+20 km

Bierjutterij (bierproeffestival)

Op zaterdag 2 juli zullen artisanale brouwers jullie hun beste bier laten proeven. Er zullen zowat 12 verschillende brouwerijen aanwezig zijn...

Zaterdag 2 juli - Oostende 20 km

Insectenwandeling

Insecten zijn heel interessante beestjes, maar ze zijn soms moeilijk te vinden. Wil je graag eens de tijd nemen om ze van dichterbij te zien ?

Zaterdag 2 juli - De Panne GratisKinderen 3+21 km

Natalia In My Blood Summer Tour

Waar 2015 nog als voorbereiding gold met de releases van de hitsingles 'Smoking Gun' en 'You Are So Beautiful', wordt 2016 het jaar van de bevestiging voor Natalia.

Zaterdag 2 juli - De Panne 22 km