Top - Kunst,Geschiedenis (Musea..) - België
Tentoonstellingen X Kunst,Geschiedenis (Musea..) X 11-01-2017 tot 15-01-2017 X

130 Activiteiten (37-54)

of

Museum-Gallery Xpo, Salvador Dali, Marquis de Pubol

Binnen het meest prestigieuze gebouw van de Stad Brugge, het belfort, kunt u een fantastische collectie kunstwerken bezichtigen van de hand van de roemruchte kunstenaar Salvador Dali.

Woensdag Vandaag van 10u tot 18u - M D W D V Za Zo - Brugge

Confederate Museum

Dit kleine museum is gewijd aan de Amerikaanse Secessieoorlog en de gevolgen ervan voor Europa. Er is bijzondere aandacht voor België ten tijde van Koning Leopold I.

M D W D V Za Zo - Sint-Lambrechts-Woluwe Kinderen 12+

Museum voor Hedendaagse Kunst - Allende Zaal

In dit mooie museum, dat deel uitmaakt van de Solbosch-campus van de ulb, worden op regelmatige basis tentoonstellingen georganiseerd rond hedendaagse beeldende kunst.

M D W D V Za - Ixelles

Nationaal Museum van de Weerstand - Permanente collectie

Het Museum van de Weerstand herinnert de bezoeker aan een zeer zwarte periode uit onze geschiedenis. Het museum bewaart talrijke documenten en archieven over de organisatie van de weerstand en haar...

M D D V - Anderlecht

Belvue Museum: het museum over de geschiedenis van België

Heeft u zich al ooit afgevraagd hoeveel u ècht weet over België? Het land is nog jong, maar heeft al een zeer bewogen en uiterst boeiende geschiedenis achter de rug.

D W D V Za Zo - Brussel

Kathedraal Antwerpen

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is niet alleen de grootste gotische kerk van de Nederlanden, ze is een steen geworden verhaal van zowel glorie en voorspoed als leed en rampspoed.

M D W D V Za Zo - Antwerpen

Bezoek van de Luizenmolen (elke 2de en 4de Zondag van de maand)

Bezoek van de Luizenmolen : een verbluffende ontdekking. Vandaag is het bezoek van een windmolen in werking een verassend avontuur : het brengt de bezoeker terug in een tijdperk toen het landelijk...

Zo - Anderlecht Kinderen 4+

Museum & Tuinen van Buuren

Het Huis: Bankier-mecenas David van Buuren kocht in 1928 de villa aan. Aan de buitenkant is het huis architecturaal gebouwd in typische Amsterdamse stijl.

M W D V Za Zo - Uccle

John Selbach Museum

Dit museum in hartje Maaseik herbergt drie verschillende afdelingen. De eerste omvat schilderijen uit de 16de tot en met 19de eeuw.

W D V Za - Maaseik Kinderen 3+

Brouwerij Rodenbach

Een bezoek aan Rodenbach verloopt in een industrieel-archeologische en beschermde site. Het bezoek start in de 'conferenceroom' van het ontvangstcentrum.

M D W D - Roeselare

Frietmuseum

Dit didactische museum schetst de geschiedenis van de aardappel, de friet en zijn diverse sausjes en is ondergebracht in een van de mooiste gebouwen van Brugge, de Saaihalle.

M D W D V Za Zo - Brugge

Stadhuis

Het laatgotische stadhuis van Oudenaarde is een frêle schoonheid, bekoorlijk en sierlijk uitrijzend boven de stad. De volkszaal; waar onder andere Keizer Karel...

D W D V Za Zo - Oudenaarde

M-collectie

De collectie van M vertelt het verhaal van Leuven vanuit de kunsten. Ze wordt het vertrekpunt voor alles wat in het nieuwe museum gebeurt.

Woensdag Vandaag van 11u tot 18u - M D D V Za Zo - Leuven

Museum van de iguanodon te Bernissart

Bent u gefascineerd door prehistorische wezens en fantastich? Een echt versteend skelet van iguanodon,5 meter hoog en ouder dan 130 miljoen jaar wacht op u bij het museum.

Woensdag Vandaag van 10u tot 18u - D W D V Za Zo - Bernissart Kinderen 3+

Het Autrique huis

Het Autrique-huis is het eerste markante gebouw van Victor Horta. Het werd in 1893 gebouwd en is nog steeds een voornaam element in het architectonisch patrimonium van Brussel.

Woensdag Vandaag van 12u tot 18u - W D V Za Zo - Schaerbeek

Arentshuis

Het fraaie 18de-eeuwse Arentshuis vult zijn benedenverdieping met tijdelijke exposities van beeldende kunst die aansluiten bij de Groeningecollectie...

Woensdag Vandaag van 9u30 tot 17u - D W D V Za Zo - Brugge

O.L.V.-ter-Potterie

Dit hospitaal gaat terug tot de 13de eeuw toen zusters er pelgrims, reizigers en zieken verzorgden. Het hospitaal evolueerde in de 15de eeuw naar een modern bejaardentehuis en de ziekenzalen...

Woensdag Vandaag van 9u30 tot 12u30 - D W D V Za Zo - Brugge

Gruuthusemuseum

Momenteel is het Gruuthusemuseum Gesloten wegens ingrijpende restauratiewerkzaamheden. De heropening van dit stadsmuseum is voorzien voor het voorjaar 2018.

Woensdag Vandaag van 9u30 tot 17u - D W D V Za Zo - BruggeZoekopdracht bewarenJe kan een zoekopdracht bewaren door op de 'Bewaren' knop te klikken. Je ontvangt dan e-mails bij de gewenste frequentie met passende activiteiten.

    Categorie:
    Provincie:
    Frequentie:
    Uw e-mailadres