Top - Kunst,Geschiedenis (Musea..) - België
Tentoonstellingen X Kunst,Geschiedenis (Musea..) X 11-01-2017 tot 15-01-2017 X

131 Activiteiten (37-54)

of

Fort Barchon

In 1888 gebouwd, naar de plannen van Biralmont was het fort van Barchon, samen met Pontisse, het meest noordelijke gelegen.

M D W D V Za Zo - Barchon

Kathedraal Antwerpen

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is niet alleen de grootste gotische kerk van de Nederlanden, ze is een steen geworden verhaal van zowel glorie en voorspoed als leed en rampspoed.

M D W D V Za Zo - Antwerpen

Bezoek van de Luizenmolen (elke 2de en 4de Zondag van de maand)

Bezoek van de Luizenmolen : een verbluffende ontdekking. Vandaag is het bezoek van een windmolen in werking een verassend avontuur : het brengt de bezoeker terug in een tijdperk toen het landelijk...

Zo - Anderlecht Kinderen 4+

Museum & Tuinen van Buuren

Het Huis: Bankier-mecenas David van Buuren kocht in 1928 de villa aan. Aan de buitenkant is het huis architecturaal gebouwd in typische Amsterdamse stijl.

M W D V Za Zo - Uccle

Waterburcht Pietersheim

Een dagje uit in Domein Pietersheim Lanaken… Gelegen aan de rand van het Nationaal Park Hoge Kempen is de 12de eeuwse waterburcht de stille getuige van de roemrijke en woelige veldslagen van de...

M D W D V Za Zo - Lanaken

John Selbach Museum

Dit museum in hartje Maaseik herbergt drie verschillende afdelingen. De eerste omvat schilderijen uit de 16de tot en met 19de eeuw.

W D V Za - Maaseik Kinderen 3+

Frietmuseum

Dit didactische museum schetst de geschiedenis van de aardappel, de friet en zijn diverse sausjes en is ondergebracht in een van de mooiste gebouwen van Brugge, de Saaihalle.

M D W D V Za Zo - Brugge

Stadhuis

Het laatgotische stadhuis van Oudenaarde is een frêle schoonheid, bekoorlijk en sierlijk uitrijzend boven de stad. De volkszaal; waar onder andere Keizer Karel...

D W D V Za Zo - Oudenaarde

Musea Maaseik

De Musea Maaseik bestaan uit drie entiteiten, namelijk het Regionaal Archeologisch Museum, de oudste privé-apotheek van België en de Kerkschatten van Sint-Catharina. Voor elk wat wils, jong of oud.

D W D V Za Zo - Maaseik

Museum van de iguanodon te Bernissart

Bent u gefascineerd door prehistorische wezens en fantastich? Een echt versteend skelet van iguanodon,5 meter hoog en ouder dan 130 miljoen jaar wacht op u bij het museum.

D W D V Za Zo - Bernissart Kinderen 3+

Het Autrique huis

Het Autrique-huis is het eerste markante gebouw van Victor Horta. Het werd in 1893 gebouwd en is nog steeds een voornaam element in het architectonisch patrimonium van Brussel.

W D V Za Zo - Schaerbeek

Arentshuis

Het fraaie 18de-eeuwse Arentshuis vult zijn benedenverdieping met tijdelijke exposities van beeldende kunst die aansluiten bij de Groeningecollectie...

D W D V Za Zo - Brugge

O.L.V.-ter-Potterie

Dit hospitaal gaat terug tot de 13de eeuw toen zusters er pelgrims, reizigers en zieken verzorgden. Het hospitaal evolueerde in de 15de eeuw naar een modern bejaardentehuis en de ziekenzalen...

D W D V Za Zo - Brugge

Gruuthusemuseum

Momenteel is het Gruuthusemuseum Gesloten wegens ingrijpende restauratiewerkzaamheden. De heropening van dit stadsmuseum is voorzien voor het voorjaar 2018.

D W D V Za Zo - Brugge

Belfort

De belforttoren is maar liefst 83 meter hoog. Beklim de 366 treden naar boven en ontdek onderweg een schatkamer, een indrukwekkend uurwerkmechanisme en een beiaard met 47 klokken.

M D W D V Za Zo - Brugge

Museum of Erotics and Mythology Mem

Dit museum, in een mooi huis van de Zavel, geeft een historisch overzicht van de erotische kunst in de loop der tijden sinds de oudheid tot op heden.

M D V Za Zo - Brussel 4

Het Gulden Cabinet. Koninklijk Museum bij Rockox te gast

In Museum Rockoxhuis ontdek je hoe een Antwerpse kunstverzameling er in de Gouden Eeuw moet hebben uitgezien hebben. De burgerwoning van burgemeester en mecenas Nicolaas Rockox (1560-1640) wordt...

D W D V Za Zo - Antwerpen video

Museum of Erotics and Mythology

Dit museum, is een mooi huis van de Zavel, geeft een historisch overzicht van de erotische kunst in de loop der tijden sinds de oudheid tot op heden.

M D V Za Zo - BrusselZoekopdracht bewarenJe kan een zoekopdracht bewaren door op de 'Bewaren' knop te klikken. Je ontvangt dan e-mails bij de gewenste frequentie met passende activiteiten.

    Categorie:
    Provincie:
    Frequentie:
    Uw e-mailadres