Onze selectie Deze week
of

Het verhaal van Gent

Geen enkele periode of macht was bepalend voor het beeld van Gent. Gent is tegelijk een universiteitsstad, een havenstad, een historische stad, een cultuurstad. Een stad van alle tijden.

M D D V Za Zo - Gent

Arentshuis

Op de bovenverdieping van dit elegante 18de eeuwse herenhuis met pittoreske stadstuin wordt het œuvre van Brits multitalent Frank Brangwyn (1867-1956) geëtaleerd.

D W D V Za Zo - Brugge

Groeningemuseum

Het Groeningemuseum serveert een gevarieerd overzicht van de geschiedenis van de Belgische beeldende kunst met als hoogtepunt de wereldbefaamde Vlaamse Primitieven.

D W D V Za Zo - Brugge

Historium

Historium is een belevingsattractie. Je stapt door waarheidsgetrouwe decors waarin film, muziek en speciale effecten versmelten tot een magische ervaring.

M D W D V Za Zo - Brugge

Sint-Janshospitaal

In het Sint-Janshospitaal, goed voor meer dan 8 eeuwen geschiedenis, verzorgden zusters en broeders pelgrims, reizigers en zieken.

D W D V Za Zo - Brugge

Gezellemuseum

Het literaire en biografische museum van Guido Gezelle (1830-1899), een van Vlaanderens bekendste dichters, werd ondergebracht in zijn geboortehuis, gelegen in een rustige volksbuurt.

D W D V Za Zo - Brugge

Koeleweimolen

Sinds het ontstaan van de buitenste stadsomwalling aan het einde van de 13de eeuw sieren molens de Brugse stadsvesten. Vandaag staan er nog vier exemplaren op de Kruisvest.

D W D V Za Zo - Brugge

HistarUZ

Histaruz is het historisch archief van uz Leuven. Het vertelt het verhaal van nu zowat honderd jaar uz Leuven. De erfgoedcollectie telt inmiddels meer dan 9 000 boeiende voorwerpen en nog eens zoveel...

D Za - Leuven

Begijnhofmuseum

Het Sint-Catharinabegijnhof van Tongeren hoort bij de dertien Vlaamse begijnhoven die in 1998 opgenomen zijn in de lijst van het cultureel en natuurlijk werelderfgoed van de Unesco.

D W D V Za Zo - Tongeren

Begijnhof

'begijnhof 56' is een echte, oude begijnenwoning. Hier woonden tot de jaren '70 acht arme begijnen samen in het Sin-Jansconvent.

D W D V Za Zo - Turnhout

Gasthuismuseum

Het museum is gehuisvest in het complex van het Oud Gasthuis van Geel, dat in de 13de eeuw gesticht werd.

D W D V Zo - Geel

Apotheekmuseum

Vraag je je wel eens af hoe een oude apotheek eruit heeft gezien, heb je geen flauw idee wat de kruidenspecialisten gebruikten, … ?

D W D V Za Zo - Maaseik

Ontdekkingkamer

Gedaan met saaie museumbezoeken ! De Musea Maaseik dompelen je helemaal onder in de wondere wereld van de archeologie.

D W D V Za Zo - Maaseik 4

Archeologisch Museum

Reeds in 1987 werd in Maaseik een opmerkelijk museum geopend. Op 21 augustus 2009 heropende dit totaal vernieuwde Regionaal Archeologisch Museum stilletjes haar deuren.

D W D V Za Zo - Maaseik

Kerkschatten

Op loopafstand van het Regionaal Archeologisch Museum bevindt zich de neoclassicistische Sint-Catharinakerk. Hoewel deze parochiekerk reeds in 1244 werd opgericht kreeg ze pas in 1840-1841 haar...

D W D V Za Zo - Maaseik

Museum over Industrie, Arbeid en Textiel

Het Miat is een museum in Gent, gelegen in een prachtig industrieel pand. Beleef er industrieel erfgoed via expo's, workshops, filmzondagen, matinees en soirees.

D W D V Za Zo - Gent

Zusters van Liefde van Jezus en Maria

In het klooster gaan, betekende de wereld achterlaten. Je nam afstand van alle frivoliteiten, van je familie, van een toekomstig gezin, een eigen huishouden...

V - Gent Gratis

Museum Voor de Geschiedenis Van de Wetenschappen

Het Museum voor de Geschiedenis van de Wetenschappen huisvest de collectie historische wetenschappelijke instrumenten van de Universiteit Gent.

M D W D V - Gent