Onze selectie Deze week
of

Katoenkabaal

Gent was ooit de rumoerigste van de Vlaamse textielsteden. In het Miat zie je de evolutie van katoenplant tot afgewerkt textielproduct. De machines maken een enorm kabaal.

D W D V Za Zo - Gent

Commandobunker - Externe site Koninklijk Legermuseum

Herbeleef de Koude Oorlog .

D Za - Kemmel

Sint-Antoniuskerk en Lourdesgrot

•Een oase van rust en devotie •Eigendom van de Paters Passionisten •Verering van broeder Isidoor of 'broeder Goed' Kortrijk kende een grote bevolkingsaangroei in de negentiende eeuw.

M D W D V Za Zo - Kortrijk Kinderen 5+

Museumcollectie: 'WereldWijdWerken, zes generaties over werk en leven'

Duik 250 jaar terug in de tijd. Vergeet alle technologische toepassingen, zoals gsm, computer en ipod. Ook van huishoudapparaten, zoals koelkast, wasmachine en strijkijzer is nog geen sprake.

D W D V Za Zo - Gent

Rock Werchterroute

Swingend fietsen, het kan met een route in de buurt van het grote festivalterrein te Werchter.Neem ook eens een duik in de prachtige zwemvijver "Plas van Rotselaar".

M D W D V Za Zo - Rotselaar Gratis

Met de fiets tussen Villers-la-Ville en Nijvel

Maak een uitstap met de fiets in de streek van Villers-la-Ville in Waals-Brabant. Een mooie fietsroute van 51 km tussen de Abdij van Villers-la-Ville en de collegiale kerk Sint-Gertrude van Nijvel.

M D W D V Za Zo - Villers-la-Ville GratisKinderen 12+

Gezellemuseum

Het literaire en biografische museum over Guido Gezelle (1830-1899), een van Vlaanderens bekendste dichters, werd ondergebracht in diens geboortehuis, gelegen in een rustige volksbuurt.

D W D V Za Zo - Brugge

Permanente tentoonstelling 'vorm geven aan Gent'

Permanente tentoonstelling over stadsontwikkeling, wonen en architectuur in Gent in het unieke kader van de voormalige Bank van de Arbeid in het centrum van Gent.

M D W D V Za - Gent GratisKinderen 12+

Gps stadsspel in Leuven of Antwerpen

Beste prijs/kwaliteit verhouding als je op zoek bent naar een stadsspel met Gps. open de jacht op één van je vrienden in de stad.

M D W D V Za Zo - Hasselt Singles

Belgische moderne kunst

Wij zijn gespecialiseerd in de tentoonstelling van Belgische moderne kunst uit de periode jaren '20 t.e.m. jaren '70. René Guiette, Plompteux, Milo, Youri Demeure, Anthoons, Van Dooren, Van Rooy...

D V Za Zo - Brussel Gratis

Gemeentelijk Museum Pieter Cnops

Van het middeleeuwse dorp van Everna tot de verstedelijkte gemeente van vandaag, ontdek het rijke economisch, folkloristisch, politiek...

W Zo - Evere GratisKinderen 5+

Bezoek en degustatie - artisanale brouwerij

De brouwerij "des Eaux Vives" te Romerée geopend elke zaterdag en zondag voor u om haar faciliteiten te ontdekken. Educatieve bezoek aan familie of vrienden.

Za Zo - Romerée Kinderen 5+

Letters en meer

Letters in steen, kalligrafie, handgemaakte accessoires, lettergeschenken, letterschilderijen, trouvailles... permanente expo van de kunstenaarsfamilie Boudens...

Za - Sint-Michiels Gratis

Stadsspel : Gps City Challenge

Dit stadsspel laat je Halle op een verrassende en interactieve manier ontdekken. Met een smartphone en Gps in de hand word je langs alle bekende en minder bekende plekjes in de stad geleid.

M D W D V Za - Halle

Fransmansmuseum

Het Fransmansmuseum is een eerbetoon aan de vele Vlaamse seizoensarbeiders die destijds om den brode naar Frankrijk trokken. Men noemde ze 'de Fransmans'.

D W D V Za Zo - Koekelare

Trektocht te paard

Kom wat tijd doorbrengen in de Belgische Ardennen, in het hart van de natuur en omringd door dieren. Paardrijden en / of vervoer, van 1 tot meer dan 15 mensen uit de "7 tot 77"...

Dinsdag Vandaag van 6u tot 23u30 - M D W D V Za Zo - Manhay Kinderen 3+

Diamant en het diamantverleden van Zoersel

Het verhaal van het diamantbewerken in de Kempen en meer specifiek in Halle - Zoersel en omstreken.Vanaf de ontginning tot het afgewerkte product. Een mooie verzameling werktuigen en documenten.

W Za - Zoersel GratisKinderen 6+

Groeningemuseum

Het Groeningemuseum serveert een gevarieerd overzicht van de geschiedenis van de Belgische beeldende kunst met als hoogtepunt de wereldbefaamde Vlaamse primitieven.

D W D V Za Zo - Brugge