Top - Erfgoed, Bouwkunst - België
Tentoonstellingen X Erfgoed, Bouwkunst X 28-03-2017 tot 02-04-2017 X

35 Activiteiten (1-18)

of

Museum 't Alaom

Het museum 't Aloam is ondergebracht in een zeer oude watermolen die tot 1992 in werking bleef. Hij bestond al in 1293 en onderging verschillende verbouwingen.

Vandaag om 9u - Van 1e maart tot 30 november - M D W D V Za Zo - Geraardsbergen

Tentoonstelling | Met zorg omringd. 20 jaar Crkc

Tussen 22 maart en 23 april krijg je in Museum Parkabdij de mooiste, merkwaardigste en meest bijzondere religieuze objecten uit 20 jaar inventarisatiegeschiedenis van het Crkc te zien.

Van 22 maart tot 23 april - W D V Zo - Heverlee GratisKinderen 6+

Breendonk en Willebroek tijdens de Eerste Werledoorlog

De tentoonstelling zal opgesteld worden in de 'traditore', de hoofdingang van het fort. De inhuldiging gebeurt tijdens de jaarlijkse bedevaart, eind september – begin oktober 2014.

Vandaag van 9u30 tot 17u30 - Van 29 september 2014 tot 11 november 2018 - M D W D V Za Zo - Willebroek

Geleid Bezoek Brouwerij De Kazematten

Proef ons lokale bier gebrouwen in de historische Kazematten onder de Vestingen ! Elke zaterdagmiddag open tussen 15u00 en 17u00 voor een geleid bezoek gevolgd door een degustatie van drie bieren..

Van 1e januari tot 31 december - Za - Ieper

De molen van abdy Bonne-Espérance

De molen, de brouwerij en de bakkerij, die gehuisvest zijn in de Abdij, zijn typische functionele én esthetische voorbeelden van de 18de eeuwse architectuur.

Van zondag 2 april tot zondag 1e oktober - Za Zo - Vellereille-les-Brayeux

Het Begijnhof van Diest - Werelderfgoed

Aan de rand van de historische binnenstad bevindt zich het Begijnhof, één van de 13 Vlaamse begijnhoven die deel uitmaken van de Unesco-Lijst van het Werelderfgoed.

Vandaag van 13u30 tot 17u - M D W D V Za Zo - Diest Gratis

Memoriaal van een wereldoorlog - De Groote Oorlog

Ontdek het 'memoriaal van een wereldoorlog', een verhalende attractie rond de Sint-Niklaaskerk van Liedekerke. In hartje Liedekerke, rond de Sint-Niklaaskerk...

Vandaag van 6u tot 23u30 - M D W D V Za Zo - Liedekerke Gratis

Museum van de Mijnwerkerswoning

Het Museum van de Mijnwerkerswoning ligt in het hart van de oude tuinwijk. De tweewoonst werd gebouwd in 1925. Dit museum toont hoe mijnwerkers in de dertiger jaren woonden.

Za Zo - Maasmechelen GratisKinderen 5+

Kasteel van Bouillon

De stad Bouillon is beroemd over de hele wereld door zijn geschiedenis, zijn kasteel en de beroemde Godfried van Bouillon, die op kruistocht vertrok.

Vandaag van 10u tot 18u - M D W D V Za Zo - Bouillon

Huis Nagels

Dit imposante, eclectisch notarishuis werd gebouwd in 1892 door Louis Nagels, notaris te Sint-Truiden en zijn echtgenote Maria De Bruyn.

Za Zo - Sint-Truiden

Sint-Janshospitaal

Het Sint-Janshospitaal is een van de oudst bewaarde hospitaalgebouwen van Europa. In het museum kom je meer te weten over het vroegere hospitaalleven en hoe de ziekenzalen er toen uit zagen.

Vandaag van 9u30 tot 17u - D W D V Za Zo - Brugge 4

Bezoekerscentrum Het Bulskampveld

Het gerenoveerde kasteel in het provinciedomein Lippensgoed-Bulskampveld is ingericht als natuur- en streekbezoekerscentrum.

Vandaag van 13u30 tot 17u30 - M D W D V Za Zo - Beernem Gratis

Hallepoort

De Hallepoort is een sprookjesachtig monument, meer dan 600 jaar oud en de meest opmerkelijke getuige van het middeleeuwse verleden van de stad Brussel.

Vandaag van 9u30 tot 17u - D W D V Za Zo - Brussel video Kinderen 3+

Coudenbergpaleis

Ooit werd Brussel gedomineerd door het reusachtige Coudenbergpaleis. Keizer Karel en het kruim van de Europese adel verbleven er tussen de twaalfde en de achttiende eeuw.

Vandaag van 9u30 tot 17u - D W D V Za Zo - Bruxelles

Huis de Lalaing

Enerzijds is er het restauratieatelier waar je het conservatie- en restauratieproces van de historische wandtapijten van naald tot draad kan volgen.

D W D V Za Zo - Oudenaarde

Stedelijk Museum voor Archeologie en Religieuze Kunst

Opgedragen aan de archeologie van Amay en de regio, het Stedelijk Museum herbergt de prachtige tentoonstelling Mosa Nostra, die de geschiedenis van de Merovingische Verdun Maas in Maastricht sporen...

M D W D V Za Zo - Amay

Ontdek het mijnverleden

Gelegen op de prachtige mijnsite in Beringen vind je het Vlaams Mijnmuseum. Je ontdekt er het verhaal van de mijnwerker en de mijnontginning.

M D W D V Za Zo - Koersel video 33

Miat

Het Miat is een museum in Gent, gelegen in een prachtig industrieel pand. Beleef er industrieel erfgoed via expo’s, workshops, filmzondagen, matinees en soirees.

Vandaag van 10u tot 18u - D W D V Za Zo - GentZoekopdracht bewarenJe kan een zoekopdracht bewaren door op de 'Bewaren' knop te klikken. Je ontvangt dan e-mails bij de gewenste frequentie met passende activiteiten.

    Categorie:
    Provincie:
    Frequentie:
    Uw e-mailadres