Tentoonstellingen X Kunst,Geschiedenis (Musea..) X Provincie Antwerpen X20-02-2017 tot 26-02-2017 X

16 Activiteiten

of

Bunker Museum Antwerpen

Bunker en Vliegtuigarcheo Antwerpen is een Vzw die zich bezighoudt met het in stand houden van een volledig overgebleven bunkerdorp uit de Tweede Wereldoorlog.

Za Zo - Wilrijk

Het Kijkdepot

Een gratis toegankelijke verdieping over verzamelen en verzamelaars. Het geeft de bezoeker een unieke blik achter de schermen van het museum en brengt het verhaal van een rijk verzamelverleden.

D W D V Za Zo - Antwerpen Gratis

Machtsvertoon - Over prestige en symbolen

Macht is verleidelijk, overal. Belangrijke leidersfiguren, maar ook mensen in hun dagelijks leven...

D W D V Za Zo - Antwerpen

De Bakkersmolen

De Bakkersmolen is een gezellige plek waar je aangenaam kan vertoeven. Er valt voor iedereen wel iets te beleven. Zo hebben we uiteraard onze stellingsmolen...

Za Zo - Essen

Wereldhaven - Over handel en scheepvaart

Waar water en land elkaar tegenkomen, ontstaan havens. Het zijn kruispunten en ontmoetingsplekken. Mensen van over de hele wereld varen er af en aan.

D W D V Za Zo - Antwerpen

Stampe & Vertongen Museum

Het Stampe & Vertongen Museum brengt hulde aan de luchtvaartpioniers Jean Stampe en Maurice Vertongen die in 1923 hun vliegschool en vliegtuigfabriek oprichtten in Antwerpen.

Za Zo - Deurne

Wereldstad - Over hier en elders

Een stad leeft nu, is gebouwd op haar verleden en kijkt naar de toekomst. Ze krijgt vorm in gebouwen en gebeurtenissen, in portretten en verhalen.

D W D V Za Zo - Antwerpen

Speelgoedmuseum

Klaar voor een dag boordevol nostalgie en spelplezier ? Een bezoek aan het Speelgoedmuseum in Mechelen belooft voor ieder wat wils.

D W D V Za Zo - Mechelen Kinderen 3+

Literatuur Museum

Grote verhalen en petites histoires, onooglijke kladjes en oogstrelende boekwerken, vergeten parels en onvergetelijke klassiekers, Conscience en Claus...

D W D Za - Antwerpen

Gasthuismuseum

Het museum is gehuisvest in het complex van het Oud Gasthuis van Geel, dat in de 13de eeuw gesticht werd.

D W D V Zo - Geel

Leven en dood - over mens en goden; Over boven- en onderwereld

Waar komen we vandaan ? Waar gaan we naartoe ? Wat gebeurt er na de dood ? Mythes en religies, filosofen en wetenschappers gaan sinds eeuwen op zoek naar antwoorden op deze vragen.

D W D V Za Zo - Antwerpen 9

Kathedraal Antwerpen

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is niet alleen de grootste gotische kerk van de Nederlanden, ze is een steen geworden verhaal van zowel glorie en voorspoed als leed en rampspoed.

M D W D V Za Zo - Antwerpen

Het Gulden Cabinet. Koninklijk Museum bij Rockox te gast

In Museum Rockoxhuis ontdek je hoe een Antwerpse kunstverzameling er in de Gouden Eeuw moet hebben uitgezien hebben. De burgerwoning van burgemeester en mecenas Nicolaas Rockox (1560-1640) wordt...

D W D V Za Zo - Antwerpen video

Koninklijk Museum bij Rockox te gast

In de Scheldestad Antwerpen heerst er aan het einde van de zestiende en het begin van de zeventiende eeuw een bijzonder gunstig artistiek en economisch klimaat.

D W D V Za Zo - Antwerpen

Begijnhof

'begijnhof 56' is een echte, oude begijnenwoning. Hier woonden tot de jaren '70 acht arme begijnen samen in het Sin-Jansconvent.

D W D V Za Zo - Turnhout

De Wit

De Koninklijke Manufactuur De Wit bezit één van de meest prestigieuze privécollecties van wandtapijten ter wereld. Zij is gevestigd in een uniek historisch kader: de 15de-eeuwse refugie van de...

Za - MechelenZoekopdracht bewarenJe kan een zoekopdracht bewaren door op de 'Bewaren' knop te klikken. Je ontvangt dan e-mails bij de gewenste frequentie met passende activiteiten.

    Categorie:
    Provincie:
    Frequentie:
    Uw e-mailadres