Tentoonstellingen X Provincie Limburg X28-02-2017 tot 05-03-2017 X

31 Activiteiten (1-18)

of

Preben Van der Straeten

De foto's die Preben Van der Straeten toont in Fisherman's land zijn een logisch gevolg van zijn zoektocht naar structuur, conceptueel en zinnelijk.

Vandaag van 10u tot 23u30 - Van 10 februari tot 8 maart - M D W D V Za Zo - Bilzen Gratis

[road to nowhere]

Finissage fototentoonstelling Hans Put, een artistieke reeks over zwerfvuil, aangevuld met beelden van Canary Pete, Raph Janssen, Kieta Nuij, Luk Luts, Leo Camps...

Zaterdag 4 maart - Beringen Gratis

Tentoonstelling Gogyoshi Art Project international (GAPi)

De tentoonstelling is gratis te bezichtigen tot vrijdag 17 maart 2017 tijdens de openingsuren van Cultuurcentrum Achterolmen.

Vandaag van 9u tot 18u - Van 21 februari tot 17 maart - M D W D V - Maaseik GratisKinderen 12+

[road to nowhere]

Finissage fototentoonstelling Hans Put, een artistieke reeks over zwerfvuil, aangevuld met beelden van Canary Pete, Raph Janssen, Kieta Nuij, Luk Luts, Leo Camps...

Zondag 5 maart - Beringen Gratis

Waterburcht Pietersheim

Een dagje uit in Domein Pietersheim Lanaken… Gelegen aan de rand van het Nationaal Park Hoge Kempen is de 12de eeuwse waterburcht de stille getuige van de roemrijke en woelige veldslagen van de...

Vandaag van 10u tot 12u30 - M D W D V Za Zo - Lanaken

Begijnhofmuseum

Het Sint-Catharinabegijnhof van Tongeren hoort bij de dertien Vlaamse begijnhoven die in 1998 opgenomen zijn in de lijst van het cultureel en natuurlijk werelderfgoed van de Unesco.

Vandaag van 10u tot 12u30 - D W D V Za Zo - Tongeren

Archeologisch Museum

Reeds in 1987 werd in Maaseik een opmerkelijk museum geopend. Op 21 augustus 2009 heropende dit totaal vernieuwde Regionaal Archeologisch Museum stilletjes haar deuren.

Vandaag van 10u tot 16u - D W D V Za Zo - Maaseik

Zorgwoning van de Toekomst

Living Tomorrow, bekend van "Het Huis van de Toekomst' laat je kennis maken met Carehome of the Future. Je krijgt onder begeleiding van onze gids een compleet beeld van seniorenzorg vandaag en morgen.

Vandaag van 13u tot 17u - M D W D V - Heusden-Zolder 10 Voordeel Wattedoen.beKinderen 12+

Ontdek het mijnverleden

Gelegen op de prachtige mijnsite in Beringen vind je het Vlaams Mijnmuseum. Je ontdekt er het verhaal van de mijnwerker en de mijnontginning.

Vandaag van 10u tot 16u - M D W D V Za Zo - Koersel video 33

Gallo - Romeins museum

Een krachtige architectuur ! Architectenbureau De Gregorio & Partners ontwierp het museum.

Vandaag van 9u tot 17u - D W D V Za Zo - Tongeren Kinderen 5+

Zldr Luchtfabriek, erfgoedwandeling

Hoe geraakten mijnwerkers down under en hoe slaagden ze erin om op 800 m diepte (!) te kunnen ademen ? Benieuwd naar hoe lucht werd gemaakt om machines aan te drijven ?

Vandaag van 10u tot 17u - M D W D V Za Zo - Heusden-Zolder GratisKinderen 3+

Museum Winter 1944

De inspiratie voor dit museum ligt in het feit dat op de plaats van het museum, op de grens van Limburg en Luik – de streek gelegen in de driehoek Sint-Truiden, Landen...

Vandaag van 10u tot 20u - M D W D V Za Zo - Borlo

Natuureducatieve tentoonstelling

Hier leer je de Voerstreek beter kennen op een speelse en interactieve manier. De schuiframen, driedimensionele kijkers, tunnels, deurtjes, puzzels, geluiden...

Vandaag van 9u tot 16u - M D W D V Za Zo - 's Gravenvoeren Gratis

Huis van Landschap & Kunst

In de 19e eeuw was Genk een Kempisch boerendorp, extra-large. Rond het kleine dorpscentrum lagen verschillende gehuchten, uitgestrooid te midden van weidse landschappen, zompige moerasgronden...

Zo - Genk

Bokrijk

Zin in een magische tocht naar 1914? Je moet écht niet ver reizen. Gewoon een bezoek brengen aan het Openluchtmuseum van Bokrijk. Daar stap je midden in een fascinerende wereld.

Vandaag van 10u tot 18u - D W D V Za Zo - Genk

Antieke paardenkoetsen en toebehoren.

De auto van vroeger was een paardenkoets. In't museum staan een vijftiental rijtuigen uit de gouden eeuw, la belle époque.

Vandaag van 10u tot 18u - M D W D V Za Zo - Bree Voordeel Wattedoen.be

De Gravenmuur

Vanaf zondag 3 juli kan iedereen terecht op het Graaf Lodewijkplein in Borgloon voor een artistieke presentatie van een historisch verhaal rond de Graaf van Loon.

Vandaag van 0u01 tot 23u59 - M D W D V Za Zo - Borgloon Gratis

John Selbach Museum

Dit museum in hartje Maaseik herbergt drie verschillende afdelingen. De eerste omvat schilderijen uit de 16de tot en met 19de eeuw.

W D V Za - Maaseik Kinderen 3+