The Human Body Exhibition

HK Exhibitions kondigt vandaag aan dat BelgiŽ voor het eerst gastheer wordt van een nieuwe, boeiende tentoonstelling met echte menselijke lichamen en specimens. The Human Body Exhibition, die meer dan 150 met zorg ontlede specimens van volledige lichamen en lichaamsonderdelen tentoonstelt, maakt een unieke en driedimensionale inkijk mogelijk in wat er onder de huid van een lichaam gebeurt. De tentoonstelling belicht de wondere wereld van het menselijke lichaam en de werking ervan.

De organisatoren van The Human Body hebben meer dan iljoen bezoekers over de hele wereld kennis laten maken met gelijksoortige tentoonstellingen en nu komt deze indrukwekkende tentoonstelling voor een beperkte tijd naar Kursaal Oostende, meer bepaald vanaf 16 juni . Tickets worden te koop gesteld via http://www.sherpa.be.

The Human Body Exhibiton neemt de bezoekers op sleeptouw voor een aangrijpende tocht doorheen negen galerijen die elk een essentieel aspect van het menselijk lichaam belichten. Ook de impact van roken, zwaarlijvigheid en andere vormen van verwaarlozing van het lichaam worden in beeld gebracht. Aangetaste specimens tonen hoe bepaalde mensen meer zorg besteden aan hun auto dan aan hun eigen lichaam.

"Het verheugt ons dat deze uitzonderlijke tentoonstelling te gast mag zijn in Oostende, en dit van 16 juni t.e.m. 9 september . Het lijdt geen enkele twijfel dat wie een bezoek brengt aan "The Human Body Exhibition" voorgoed een nieue kijk zal hebben op het menselijke lichaam en dat deze nieuwe kijk hem of haar zal aanzetten tot gezondere levenskeuzes" (Mario Iacampo - Belgische Promoter van "Touthankhamun, his tomb and his treasures").

De specimens die The Human Body Exhibition tentoonstelt werden, in overeenstemming met de Chinese wet, gedoneerd aan het Dalian Hoffen Biotechnique Laboratory. Dat laboratorium legt zich toe op onderzoek en innovatie in plastinatietechnieken en produceert, bewaart en levert specimens aan geneeskundefaculteiten en stelt ze ter beschikking voor pedagogische doeleinden bij het grote publiek. Het laboratorium past de plastinatietechniek toe om de specimens te conserveren. Dankzij het plastinatieproces kan het menselijke weefsel permanent worden bewaard: er wordt gebruik gemaakt van siliconenrubber, dat wordt behandeld en hardt. Het eindresultaat is een geplastineerd specimen waar alles tot op celniveau intact is gebleven. Het toont de complexiteit van de vele botten, spieren, zenuwen, bloedvaten en organen in het menselijke lichaam. Het kan wel tot een jaar duren voor het specimen van een volledig lichaam klaar is. Alle specimens worden met uitermate veel zorg en respect bejegend. Voor meer informatie kunt u surgen naar http://www.thehumanbody.be.
Waar:
Kursaal Oostende
Monacoplein Z-N
8400 Oostende
Telefoonnummer:
070 22 56 00 - Reserveren is niet nodig
Tarief:
van 7 tot 44 Ä (Familie Pass: 2 Volwassenen & 2 Kinderen)
Publiek:
Vanaf 4 jaar
Internet:
http://www.kursaaloostende.be
Open:
10:00 - 18:00


Maandag : van 10:00 tot 18:00
Dinsdag : van 10:00 tot 18:00
Woensdag : van 10:00 tot 18:00
Donderdag : van 10:00 tot 18:00
Vrijdag : van 10:00 tot 18:00
Zaterdag : van 10:00 tot 18:00
Zondag : van 10:00 tot 18:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.