Live Track Cinema: Stuff. + A Page of Madness

Live Track Cinema is een initiatief waarbij Kaskcinema, Democrazy en Film Fest Gent pop- en rockmuzikanten uitnodigen om beeld en muziek op een creatieve manier samen te brengen. Geen typische concert- of filmbeleving, maar audio-visueel op scherp.

De muziek:

STUFF. was een van de meest opvallende bands die vorig jaar doorbrak. Geboren uit de nachtelijke jamsessies van de White Cat in Gent, maken de vijf jonge muzikanten een crossover tussen hiphop, elektronica, jazz en funk. Muziek uit de toekomst en het verleden tegelijk. In brachten ze hun debuut-cd uit. 'album van het jaar', schreef Humo. 'stuff, het spannendste sinds dEUS', volgens De Standaard. Vanavond begeleiden ze à l'improviste A Page of Madness.

De film:

A Page of Madness is de beroemdste Japanse stille film. 90 jaar na zijn première is het nog altijd een van de meest verbluffende, verbijsterende en radicale experimenten uit de geschiedenis van de Nippon cinema.
Regisseur Teinosuke Kinugasa gebruikt voor zijn verhaal, over een man die in een psychiatrie werkt om dichter bij zijn krankzinnige vrouw te zijn, expressionistische vervormingen en een extreem gestileerde beeldtaal om zijn publiek onder te dompelen in een wereld van de waanzin. De dramatische shockeffecten en de rijkelijke visuele textuur met complexe dubbelbeelden, maken de film een feest voor het oog.

Deze Live Track Cinema is een samenwerking tussen Kaskcinema, Democrazy en Film Fest Gent, wordt ondersteund door Stad Gent en is de afsluiter van het filmseizoen -16 van Kaskcinema.
Waar:
Kaskcinema
Godshuizenlaan
9000 Gent
Tarief:
€15 in voorverkoop / €17 aan de avondkassa
Publiek:
Elk type publiek
Internet:
http://democrazy.be/agenda/live-track-cinema-stuff-page-madness


Zaterdag : van 20:00 tot 23:30

28 mei