Tuinen in beeld

In Oud-Rekem, het mooiste dorp in Vlaanderen, loopt tot ptember een unieke tentoonstelling op drie verschillende locaties.
De tentoonstelling ‘Tuinen in beeld’ laat bronzen sculpturen van kunstenaar Leo Camps zien in het park (Engelse tuin) van Delwaide, en in de hoftuinen van Tom Colson. In de Paterskerk staan schilderijen opgesteld van Lola di Vito, pentekeningen van Mathy Engelen en foto’s van David Maesen.

De schitterende Engelse tuin van notaris ereburgemeester Delwaide is uitzonderlijk toegankelijk voor publiek bij deze tentoonstelling. De kunstwerken van Leo Camps vinden hierin een prachtig decor. Kunstenaar Leo Camps is bekend van o.a. Het monumentale beeld van Darco, het prijspaard van Ludo Philippaerts, maar ook Russisch president Poetin bezit een beeld van hem.
De hoftuin van notaris Tom Colson was voorheen de pronktuin van Patricia van Roosmalen, een autoriteit in de tuinliefhebberswereld. De tuin is ingedeeld in verschillende kamers: in de obelisktuin, de rozentuin en de wilde tuin staan nu beelden van Leo Camps opgesteld. Na enkele jaren gesloten te zijn, is ook deze tuin bij deze gelegenheid uitzonderlijk toegankelijk.

De Paterskerk biedt een ideaal kader voor een schilderijententoonstelling. Kunstenares Lola di Vito exposeerde al in verscheidene Europese landen (Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Engeland) haar expressionistische schilderijen, waarin thema’s als de natuur, de mens en de muziek centraal staan.
Pentekenaar Mathy Engelen exposeert pentekeningen uit de regio, maar ook uit het buitenland. Hij kreeg al opdrachten uit Italië (de stad San Gimignano), uit Duitsland of uit Marokko. In was hij nog cultureel ambassadeur van Lanaken.
Fotograaf David Maesen toont zijn mooiste foto’s van Oud-Rekem. Hij is winnaar van de prijs Architectuurwijzer en behaalde de Wanatoe Publieksprijs.

Praktisch :
17 mei t/m ptember : alle zon- en feestdagen van 13u tot 17u toegankelijk.
In het kader van de “zomerse zondagen” kunt u ook elke zondag van juli en augustus om 15u de tentoonstelling bezoeken met een gids.
Groepen kunnen op afspraak de tentoonstelling bezoeken.
Toegangsprijs : €3 per persoon ; kinderen t/m 1ar : gratis.
Info : Toerisme Lanaken, Kanaalstraat 10, 36ekem ;
089 776116 ; ; of 089 7186r />U parkeert best op Parking Colmonterveld.
Een organisatie van vzw Renovatie i.s.m Toerisme Lanaken en Gemeente Lanaken
Waar:
Oud-Rekem
Sint-Pieter 24
3621 Rekem
Telefoonnummer:
089/716116
Tarief:
€ 3
Publiek:
Elk type publiek
Internet:
http://www.toerismelanaken.be


Zondag : van 11:00 tot 17:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.