Wollemarkt Straat Spektakel

Mechelen - Op zaterdag zondag 3 juni wordt de Wollemarkt officieel ingehuldigd door burgemeester Bart Somers en zijn diensten. Het compleet vernieuwde plein, tot park omgetoverde Sint-Romboutskerkhof en de twee verdieping tellende ondergrondse parking, worden feestelijk verwelkomd door het recentelijk opgerichte Wollemarkt Comité. Om dit gebeuren de nodige aandacht te geven organiseren zij hun eerste editie van het Wollemarkt “Straat Spektakel’.

Officiële inhuldiging Wollemarkt
Na jaar van werkzaamheden en archeologisch onderzoek is de Wollemarkt opnieuw van de Mechelaar. Het hele weekend lang is jong en oud welkom om samen met de locale horeca, handelaars en dienstverleners de opgefriste omgeving in te huldigen. De officiële opening van het plein vindt plaats op zaterdag ni om 14u waarna het feest op gang wordt geknald door de Mechelse stadskanonnier.

Wollemarkt ‘Straat Spektakel’ biedt een gevarieerd programma met verschillende workshops, optredens van jazz bands, goochelaars, dansers, circusartiesten en een pak randanimatie. Wie wil kan de gloednieuwe ondergrondse Vinci-parking betreden die vanaf dat weekend voor het eerst in gebruik wordt genomen.

Het Wollemarkt comité is geboren ! “Straat Spektakel”, het hele weekend lang.Onder impuls en drijvende kracht van Ivo Van Itterbeeck hebben de locale handelaars, horeca en dienstverleners de koppen bij elkaar gestoken om dit alles de nodige luister te geven. Hoofddoel is er voor te zorgen dat de Mechelaar vanaf vandaag opnieuw zijn weg naar de Wollemarkt vindt.

Iedereen is dus welkom op de Wollemarkt “Straat Spektakel” op zaterdag en zondag van 14u tot Dankzij het organisatiebureau Caracal (Filip Coenen) zijn op één maand tijd een tal artiesten en medewerkers gemobiliseerd om alle Mechelaars een wervelend programma aan te bieden. Bekende en minder bekende groepen zoals The Tributes, Coupe Fraises en Tumbling Bear testen als eersten de akoestiek van de Wollemarkt. Op het podium en op de Kiosk verwelkomen we jazz- en blues bands waaronder Manoir du Swing en Nine elve. Chris Joris en Renaud Pattigny brengen er met piano en percussie een swingend repertoire uit de oude doos van Honky-Tonk, Ragtime en het Boogie-Woogie repertoire uit de jaren 'n '30.

Op de Spektakelvloer worden dansshows gegeven door K ! dans en Balanze. Sander van Circolito toont er zijn allernieuwste jongleer act “Chica malabarista”. Tafelgoochelaars Jéjé Magic en Bart Rays zorgen voor spektakel op de vele terrasjes en de jonge Mechelaars kunnen zich uitleven op het kinderplein met een springkasteel en oude volksspelen.

Tijdens het openingsweekend zet iedereen die actief is op het plein zijn deur open. Zo kan je bij Anja van Good erecht voor een gratis gezichtsverzorging, Leen van Werkgroep Integratie Vluchtelingen nodigt je uit voor een kijkje achter de schermen en bij Léjo van de Jazzzolder kan je de prachtige contour kapel bezoeken. Ook Benny Tailors en het kta verwelkomen je met open armen.

Feest tot in het park
Van bij de Kardinaal tot aan de Kathedraal wordt de opening van het plein gevierd. Wees mee creatief op het Sint-Romboutskerkhof tijdens de workshop breien & haken van Wirre Warre Wol, de wildbreiers van Mechelen. Wie wil, kan een gratis exclusieve postkaart met foto van zichzelf laten maken door Hans en Jolien van Appleblue. Het park is tevens het decor voor “De Korte Zoen”, een productie van figurentheater De Maan. Maar speel je liever zelf een rol, dan kan je je laten verleiden tot een verkleedpartij met Kostuum&karamel.

wie op het einde van dit spektakelweekend nog steeds niet overtuigd is van de vernieuwde Wollemarkt met het heraangelegde Sint-Romboutskerkhof en de praktische parking onder het plein kan terecht bij hypnotiseur Patrick Pickart.
Waar:
(naast st Romboutstoren)
Wollemarkt
2800 Mechelen
Tarief:
Gratis
Publiek:
Elk type publiek
Internet:
http://www.mechelen.be


Zaterdag om 14:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.