Ademcirkel

 
Waarom samen ademen in groep ?
Doorheen je leven bouw je beperkingen op in je ademhalingspatroon. Bepaalde situaties of gebeurtenissen doorheen jouw leven kunnen zo overweldigend zijn dat je ze wegduwt. Maar ons lichaam slaat dat op. Deze spanning zet zich vast als geblokkeerde energie in het lichaamsweefsel. Deze ‘bevroren’ toestand manifesteert zich onder de vorm van een niet-vloeiende ademhaling en banden van spanning in het lichaam. Daardoor ervaren we een gebrek aan energie, stress, angst, negatieve gedachtestromen en allerhande psychosomatische stoornissen. Via ademhaling breken we door die verschillende lagen van het lichaamspantser en kunnen we mentale, emotionele en fysieke blokkades in de diepste kern losmaken.

Aanpak van een ademcirkel
We starten een ademcirkel met een actieve bewegingsmeditatie om je lichaam te activeren en je energie te wakker te maken.

Vervolgens ademen in groep volgens de Biodynamic Breath Trauma Release System® methode. Deze revolutionaire adem- en lichaamstherapie integreert diep geconnecteerde ademhaling met lichaamswerk, beweging, bewustzijnstechnieken en meditatie. Ze vormen samen een geïntegreerde flow die vast zittende spanning in lichaam en hoofd losmaakt.

De verbonden ademhaling is een uitnodiging om op een zachte manier contact te maken met je werkelijke zelf en de adem te verdiepen. Je adem maakt je bewust van hoe je op dit moment in het leven staat en wat er in beweging wil komen. Een hulpmiddel bij loslaten.

Tijdens de groepssessie bieden we je een veilige ruimte en ondersteunen je in de vrije expressie van je blokkades. Een ademsessie helpt je terug het volledige scala van gevoelens en emoties ervaren die we als mensen ter beschikking hebben. Het doet je energie terug vrijelijk stromen. Er ontstaat een herstructurering op cellulair niveau, een opening van de wervelkolom en een loslaten van de chronische spanning in het zenuwstelsel. Daardoor voelt je emotionele en fysieke rugzak na een ademsessie ineens een pak lichter.

Het Bbtr® systeem heeft zijn wortels Wilhelm Reich’s lichaamsgerichte therapie, de trauma healings-methode van Peter Levine, Polyvagal Theory van Stephen Porges en de Trauma Release Excercises van Dr Bercelli.

Trainer
Jan Mouton is oorspronkelijk afgestudeerd als master in de wijsbegeerte. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in het begeleiden van verandering zowel bij groepen als op individueel vlak. Als een universele geest heeft Jan een onbeperkte nieuwsgierigheid naar klassieke en innovatieve begeleidingsvormen. In zijn healingpraktijk richt Jan zich op het vrijmaken van geblokkeerde energie via lichaamsgerichte traumahealing, sjamanistisch trancewerk, helende beweging en systemische opstellingen. Ook werkt hij binnen organisaties aan het creëren van gezonde systemen, teamdynamiek en bewust leiderschap.

www.janmouton.com

Praktisch
Breng zeker het volgende mee: yogamatje, deken om goed warm te hebben, kussen, losse kledij, flesje water.
School4power
Square Jacques Geerinckx 3
9300 Aalst
- Reserveren is verplicht
50,00 euro
Vanaf 16 jaar
Mathieu Devies (19/01/2023)

Donderdag: van 19:00 tot 22:00

21 september

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!