Geleide natuurwandeling in het bosgebied Lippensgoed-Bulskampveld.

Ontspanning Geleide natuurwandeling het bosgebied Lippensgoed-Bulskampveld.
Thema: Broedvogels van een gemengd eiken-beukenbos: over spechten, Boomklevers, Vinken en andere bewoners
Een eiken-beukenbos wat meer in het binnenland heeft een totaal ander ecosysteem dan een duinbos aan de kust. Alleen al omdat Beuk een soort is die we in de kustregio van nature niet aantreffen, Zomereik is dan wel weer een soort die ook in onze oudere duinbossen voorkomt. We treffen hier dan ook enkele andere soorten dan aan de kust, zoals de kleurrijke Boomklever.
Het bos is op dit ogenblik nog volop in blad aan het komen, zodat het nog steeds iets makkelijker is om vogels waar te nemen. Naast de vrij algemene Grote bonte specht & Groene specht broedt ook de zeldzame & zeer schuwe Zwarte specht in dit gebied. In Bulskampveld maken we in deze periode dan ook een goede kans om deze prachtige soort waar te nemen of via z’n kenmerkende zang of evenwel
Spechten en de Boomklever zijn uiteraard niet de enige broedvogels van dit gebied. Gaai, diverse mezensoorten en uiteraard Roodborst, Winterkoning, Tjiftjaf zijn bezig met territoriumafbakening en laten hun zang weerklinken. En nu zijn ook de eerste uit het zuiden gearriveerde Zwartkoppen bezig met de afbakening van hun territoria. In de meer open stukken heidestukken met verspreide bomen kijken we uit naar de eerste territoria van Boomleeuwerik. En ook de Buizerd broedt met diverse koppels in het gebied en vangt bij zonnig weer de balts aan.
Bij de grotere heidepoelen merken we ook activiteit van zowel Bruine kikker als Gewone pad en kikken we uit naar de eiklompen en –snoeren van deze soorten.
Kortom een niet te missen wandeling voor elke natuurliefhebber.

Praktisch: Verrekijker en eventueel loep aangeraden.
Organisatie: Natuurexploratie.
Gids: Patrick Demaecker - tel. 050/51.91.01 of
Deelname: Voorinschrijving uiterlijk vòòr 22:00 uur de dag vòòr de wandeling via website www.natuurexploratie.be verplicht. Gratis voor leden van Natuurexploratie. Andere deelnemers 2,50 euro en max. 5,00 euro/gezin. Kinderen onder de 12 jaar gratis. Voor niet-leden voorafbetaling deelnameprijs door storting op rekening verplicht (zie info website).
Lippensgoed-Bulskampveld, Parking
Het Aanwijs
8730 Beernem
- Reserveren is aangeraden
Gratis voor leden van Natuurexploratie. Andere deelnemers 2,50 euro en max. 5,00 euro/gezin vooraf te betalen. Kinderen onder de 12 jaar gratis.
Vanaf 10 jaar
Patrick Demaecker (01/04/2023)

Zaterdag: van 9:00 tot 13:00

8 april

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Alpacawandelingen
(Oedelem)
Papegaaien Opvang
(Van 4 maart tot 29 oktober - Oedelem)
Boudewijn Seapark
(Sint-Michiels)
Honden Sensory-Belevingsweide De Roedelhoeve
(Tielt)
Cortex Escape Room
(Brugge)