Jaune Toujours in concert op het Ubuntu Festival

Concerten Jaune Toujours concert het Ubuntu Festival
Jaune Toujours evolueerde van een band met Brusselse cultstatus naar een internationaal geapprecieerde kwaliteitsband binnen het live circuit. Hun explosieve, stedelijke mengeling van muziekgenres, ritmes, culturen en talen bekoort publiek en pers tot ver buiten de landsgrenzen. Met de energie van een rockgroep (zonder gitaren!) het improvisatieplezier van een jazzcombo, de open-mindedness van een wereldmuziekgroep en het charisma van de straatmuzikant belten ze hun poëtisch pertinente samenlevingsbeschouwingen van de daken. Voeg daar een snuif typisch Brusselse zelfrelativering aan toe en je weet op welk feestje je bent.

Jaune Toujours is een geroutineerde band, maar nooit vies van improvisatie. Hun concerten zijn altijd levendig en feestelijk, maar met de nodige muzikaliteit en zonder in clichés te vervallen.

De Jaune Toujours sound is zo natuurlijk dat ze de onoplettende luisteraar misschien eerst een gevoel van simpliciteit geeft, terwijl het in werkelijkheid hun muzikaliteit en de bijzondere humanistische benadering van het cross-cultural componeren zijn die ervoor zorgen dat hun muziek klinkt alsof hij er altijd al geweest is. Respect voor inhoud boven vorm, lange termijn ontwikkeling en samenwerking eerder dan zelfbehoud, stelt hen in staat een muzikaal universum te creëren dat rijk, divers, eerlijk, modern en uniek is. Het is het soort muziek waar je tijdens een concert op kan dansen tot je neervalt maar die zich ook uitstekend leent voor een intiemere luisterervaring bij je thuis. Met hun laatste collectors album Europeana (2018) bijvoorbeeld,.
Ubuntu Festival
Grasweide Park
2850 Boom
Reserveren is aangeraden
11€ - 15€
Elk type publiek
Gaelle de Craene (14/06/2022)

Zondag: van 17:30 tot 18:30

11 september

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!