Opleiding Dr Geert Verhelst: 'Voeding als 1e medicijn'

 
“JE Bent Wat je Eet”:
Je voeding bepaalt in grote mate je lichamelijk én psychisch welzijn !
Tijdens deze 6-daagse opleiding krijg je veel nieuwe inzichten in verband met voeding aan de hand van feiten die zijn gestaafd door wetenschappelijk onderzoek.
Wist je dat je door je voeding op de correcte manier aan te passen, minder kans krijgt op hart- en vaatziekten, kanker, enz… en zelfs ook minder kans op burn-out, depressie, enz…
Wist je dat een gezonde(re) darmflora een gezonde(re) geest met minder kans op psychische aandoeningen biedt… Dat er een link tussen de darmen en de hersenen is dat heb je wellicht al eens ervaren als je zenuwachtig bent… maar wist je dat het ook omgekeerd geldt?
Wist je dat het mijden van suiker je gezondheid op veel manieren een boost kan geven én dat suiker een zeer grote medeoorzaak is van hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en kanker?
Wist je dat calorieën tellen (kwantiteit) eigenlijk niet zo noodzakelijk is maar dat het belangrijker is om te kijken wat je eet (kwaliteit)…
Wist je dat de adviezen in verband met vetten in de Belgische Voedingsdriehoek, net de kans op ontstekingsziekten verhogen?
Wist je dat biologische voeding 20 à 40 % meer beschermende antioxidanten biedt en de kans op kanker vermindert?
Wist je dat het laten van gluten en melkproducten heilzaam kan zijn voor zieke darmen?
Wist je dat de Wereldgezondheidsorganisatie adviseert om verwerkte vleeswaren (charcuterie) totaal te vermijden, omdat dagelijkse gebruik van bescheiden hoeveelheden al de kans op kanker, hart- en vaatziekten en diabetes verhoogt?

In deze opleiding wordt op een heel overzichtelijke manier de voeding doorgelicht en wordt gekeken waar het in de 3 grote voedingsgroepen (koolhydraten, eiwitten, vetten) verkeerd loopt in ons Westers voedingspatroon én welke aanpassingen we kunnen doorvoeren om onze gezondheid te verbeteren.
Hierbij worden ook fabels en mythes rond voeding onder de loep genomen…
Waarom de stelling “VERzadigde vetten zijn Verkeerd, Onverzadigde vetten zijn Ok” totaal ongegrond is
Waarom margarines en andere industriële onverzadigde vetten de gezondheid niet bevorderen
Verstoppen verzadigde vetten echt je bloedvaten?
Verhoogt cholesterol in de voeding (boter, eieren) echt de kans op hart- en vaatziekten?
Is kokosvet “puur vergif” of net goed voor de bloedvaten?
Klopt het dat biologische voeding geen enkele meerwaarde biedt voor je gezondheid?
Waar de calorieënleer de bal totaal misslaat
Wordt je dik van noten omdat er zoveel vet in zit?
Zijn ahornsiroop, kokosbloesemsuiker, echte honing…. geen haar beter dan suiker?
Is vruchtensap even slecht of beter als cola?
Is zout echt de hoofdoorzaak is van hoge bloeddruk? Of ligt het bij andere witte kristallen?
“Moet” melk echt en Is melk werkelijk goed voor sterke botten?
Zijn bio zuivel en bio vlees/gevogelte beter dan de analoge producten uit reguliere veeteelt?
Zijn synthetische zoetstoffen (zoals aspartaam) echt zo onschadelijk als beweerd wordt?
Zijn voedingssupplementen werkelijk totaal overbodig?
Enz….enz…

Adhv informatie gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken kom je het éindelijk te weten !

Komen ook aan bod in deze opleiding:
doorlichting van verschillende voedingssystemen zoals vegetarisme, veganisme, paleodieet, mediterrane dieet…., met telkens pro’s en contra’s
overzicht van de vitaminen en mineralen, van hun functie en van de belangrijkste voedingsmiddelen waarin ze zitten

Dr Geert Verhelst, orthomoleculaire arts en auteur van Het kruidenboek !
Triamant
Oscar Delghuststraat 4
9600 Ronse
495
Vanaf 14 jaar

Vrijdag: van 9:30 tot 12:30 en 13:30 tot 16:30

6 oktober

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!