'Geworteld in de natuur' een tijdreis van 1933 tot nu ...

De tentoonstelling 'geworteld in de natuur' neemt je mee op reis doorheen de tijd.

Op de beneden- en bovenverdieping hangen schilderijen van enkele bekende landschapsschilders van de Kempen. Aan de hand van de schilderijen kom je meer te weten over het natuurbeheer en de landschappen van vroeger. Landschapsschilders als eerste voorvechters van de natuurbescherming in België.

In het museum vind je aan de hand van een tijdlijn de historiek van de natuurvereniging, een tijdreis van 1933 tot nu. Maak kennis met de pioniers van de natuurbeweging en bekijk in onze donkere ruimte het filmpje van de inhuldiging van het vogelreservaat 'de Tikkebroeken' in 1955.

Als rode draad doorheen onze vaste collectie en de nieuwe tentoonstelling zijn werken van kunstenares Brénine te vinden. Alle werken hebben een link met de natuur. Schedels van vogels verwerkte ze in enkele kunstwerken en vertellen allen een verhaal. Het kunstproject 'de natuurwaarnemer' is te ontdekken doorheen het ganse gebouw.

Een zeer diverse tentoonstelling, boeiend en verrassend. Kom zeker een kijkje nemen en ontdek de historiek, kunst en natuur.

Met werken van Frans Van Giel, Brénine, A.J. Heymans, Emile Van Damme-Sylva, Frans Van Leemputten, Camille Wauters, Jef Claesen, Théodore Baron, Frans Vervoort en Leon Delderenne.

Voor de kunstwerken in bruikleen een bijzondere dank aan: Marc Smets, Brénine en Jan Van Giel.
Waar :
Natuurpunt Museum
Graatakker 11
2300 Turnhout
Telefoonnummer :
014/47.29.55
Tarief :
Gratis
Publiek :
Elk type publiek
Internet :
https://www.natuurpunt.be/agenda

Woensdag: van 12:30 tot 16:30
Donderdag: van 12:30 tot 16:30
Vrijdag: van 12:30 tot 16:30

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!