'Triniteit. Een sleutel voor zinzoekers' door Philip Gutschoven, diaken

Maaseikenaar Philip Gutschoven woont met zijn gezin nu in Overpelt, maar zijn wortels is hij nooit vergeten.
Philip was tot voor kort actief als verzekeringsmakelaar, maar daarbuiten gaat hij veel verder. Hij is al sinds als permanent diaken, samen met echtgenote Irène Martens, zeer betrokken bij de parochiale werking binnen de Federatie Overpelt.
Onlangs bracht hij in eigen beheer een essay uit onder de titel 'Triniteit. Een sleutel voor zinzoekers'. Een zware interpretatie van een haast antieke geloofsopvatting ? Neen; de Drievuldigheid vormt de kern van het Christelijk Geloof, dat we bij het slaan van een kruisteken belijden.
Voor Philip vormt dit geloof een kracht die kan doorwerken in het persoonlijk leven, in spiritualiteit en moraal. Ook vanuit eigen warme belevingen onderschrijft hij de zingeving van het Geloof in de huwelijksgemeenschap, het werkveld en de ruimere samenleving. Philip put ook uit de belevingswereld van de Focolarebeweging waarin de solidariteit binnen de gemeenschap centraal staat.
Kortom, stof genoeg voor een verhaal door Philip Gutschoven, die zich zijn hele leven al inspireert in de rijkdom van het christelijk geloof.
Waar :
Brasserie de Beurs
Markt 7
3680 Maaseik
Tarief :
Gratis
Publiek :
Elk type publiek
Internet :
http://www.patersangerskring.org/
accessibility

Woensdag: van 20:00 tot 22:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!