10. 'VEDUTA, De Goede en Van Eyck', concert van Aqui'AlterA

Het concert, onder auspiciën van de kerkfabriek St.-Anna Aldeneik, wordt aangevuld met altus Pieter De Praetere. Het programma is een samenwerking met auteur Jonas Bruyneel, auteur van “Vijd, het verdriet van Het Lam Gods”. Het bevat verhalen omringd door muziek uit de tijd van Van Eyck en met twee speciaal voor het Van Eyckjaar gecomponeerde werken van de hand van Mirek Coutigny en Kris De Baerdemacker.
"Op de straathoek staat een koppeltje, verstrengeld. Ze lijken niets te merken van het geratel van katrollen, van het neerkomen van hamers en van het getrappel in het rad van de hijskraan. Terwijl de kerk groter wordt en een kathedraal wordt, delen ze een stiekeme kus. De stad mag uit haar voegen barsten en stinken van de kroegen, varkens, hoeren en vrome en machtige mannen met wilde dromen, het is vooral een stad van mensen. En waar mensen zijn, is tederheid."
De tekst is van auteur Jonas Bruyneel, bekend van o.a. “Vijd, het verdriet van Het Lam Gods”. Het verhaal doet je voelen, horen en ruiken zoals Jan Van Eyck en Filips De Goede dat deden in hun tijd en ruimte. Ondertussen weerklinken betoverende composities van meesters uit hun tijd: Ockegem, Binchois. .. De muziek is de spiegel tussen toen en nu: de componisten Mirek Coutigny en Kris De Baerdemacker schreven elk een muziekstuk in hun eigen e eeuwse klanktaal. Kom en vergezel ons op een reis door tijd, ruimte en klank.
Ensemble Aquil'AlterA met Antonie Schlegel, Rein Van Bree en Ruth Van Killegem.
De kaartverkoop wordt georganiseerd m.m.v. vzw Jeugd en Muziek Maaseik. Inschrijven via Jeugd en Muziek Maaseik. Inkom: €15,00
Organisatie: het Van Eyckplatform i.s.m. het stadsbestuur, Jeugd en Muziek en de vzw Sint-Annakerk Aldeneik.
Sint-Annakerk Aldeneik
Hamontweg
3680 Maaseik
15
Vanaf 10 jaar

Zondag: van 15:00 tot 16:30

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Met Servus op weg naar Kerst
( 12 december - Mechelen)
Bjw Kosmokrators Rebetiko
( 11 december - Bruxelles)
Ta Mavra Moura (‘The Black Berries’) Greek Art Song & Rebetiko
(Van 2 tot 3 december - Bruxelles)
Elina Duni Quartet
( 2 december - Roeselare)