23e Levend Erfgoed Expo

Op zondag ugustus organiseert Steunpunt Levend Erfgoed (SLE) voor de keer de Levend Erfgoed Expo in het Provinciaal Domein Puyenbroeck te Wachtebeke. Met -naar gelang de weers- omstandigheden- 5 000 tot 10 000 bezoekers wordt het opnieuw een hoogdag voor onze oude lokale rassen van boerderij- en neerhofdieren.

Met logistieke steun van de Provincie Oost-Vlaanderen wordt het Eiland in het domein Puyenbroeck omgetoverd tot een kleurrijke verzameling van honderden lokale boerderij- en neerhofdieren. Niet zomaar wat dieren, maar allemaal rassen die in onze streken ontstonden en door de mens gedomesticeerd werden omwille van de nutsdoeleinden maar nu niet meer door de professionele landbouw gebruikt worden. Levend erfgoed dus.

Naast de te koop gestelde hoenders, kalkoenen, ganzen, eenden, geiten, schapen, honden, runderen en trekpaarden, worden ook tal van dieren tentoongesteld. Daarnaast zijn er keuringen van dieren, demonstraties met Belgische hondenrassen, kartochten, plattelandseducatie, oude ambachten, een hoefsmid, enzovoort.

In zal er een extra uitgebreide vertegenwoordiging zijn van twee verschillende trekpaardenrassen, namelijk met een internationale wedstrijd voor het Belgisch trekpaard (+ 100 paarden) en de dag van het Vlaams paard (het grootste paardenras ter wereld).
Voor elk wat wils dus ! De Levend Erfgoed Expo is gratis toegankelijk voor iedereen. Honden aan de leiband zijn toegelaten.

Neem een kijkje op www.sle.be voor meer info.

Tijdens de jaarlijkse Levend Erfgoed Expo krijgt het grote publiek de kans om er ook echt in levende lijve kennis mee te maken.
Waar :
Provinciaal Domein Puyenbroeck
Puyenbrug 1
9185 Wachtebeke
Tarief :
Gratis
Publiek :
Elk type publiek
Internet :
http://www.sle.be
accessibility

Zondag: van 10:00 tot 18:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Rustige avondyoga voor beginners
( 19 september - Zaffelare)
Gezellig samen ontbijten en vervolgens varen op de Moervaart
(Van 15 juni tot 30 september - Moerbeke-Waas)
Garagesale “Boutique Romantiek”
( 22 september - Ertvelde)
Huur een comfortabele boot te Lokeren en vaar zelf op de Durme
(Van 5 april tot 15 oktober - Lokeren)
Kajak en kanovaren op de Durme en Moervaart te Lokeren
(Van 5 april tot 15 oktober - Lokeren)