Alpacas Collective brengt ‘Seven Wisdoms of Plutonia’

Alpacas Collective is een 9-koppig instrumentaal collectief uit Leuven. Het ensemble bundelt invloeden van Lagos tot Addis Abeba, van New Orleans tot Augusta, Georgia, en van New Delhi tot science-fictionwerelden ver buiten ons zonnestelsel. De band laat zich inspireren door James Brown, Fela Kuti, Mulatu Astatke, The Meters, Sun Ra, Ravi Shankar, The Heliocentrics, …en vele anderen. Net zoals bij hun grote voorbeelden zijn hun grooves doorspekt met snedige blazerslijnen, melodieus toetsenwerk en opzwepende percussie-breaks. Funk is de basis, op smaak gebracht met invloeden uit afro, jazz, kraut, soul en oosterse klanken.

Alpacas Collective deelde al het podium met gerenommeerde acts als The Budos Band, Lefties Soul Connection, Cody Chesnutt, Quantic Soul Orchestra, The Poets of Rhythm, Mulatu Astatke en meer.

‘Seven Wisdoms of Plutonia’ – Eigen beheer – Catalpas Records
‘Seven Wisdoms of Plutonia’ is uitgewerkt tijdens de lockdown periode. Op de plaat leveren 15 muzikanten hun bijdrage, uitgewisseld via het net. Het album bundelt invloeden uit de ethio-jazz, afrobeat, kraut en Indische klanken samengesmolten met funky backbeats.

Inspiratie voor de sfeer en de titel van de plaat kwam uit het artwork dat de Leuvense kunstenaar Luis Lambrechts creeërde. (Het artwork was klaar voor het gros van de tracks geschreven was). Het werk refereert naar een onderwereld, onder onze voeten, met rivieren, meren, vulkanen, een eigen zonnestelsel, ‘monsterachtige’ dieren en een ‘primitief’ volk. De band wou de sfeer bekomen van het boek ‘Plutonia’, een science-fiction roman uit 19an de Russische schrijver Vladimir Obruchev.

De titel ‘Seven Wisdoms of Plutonia’ is tevens een knipoog naar het werk en de filosofie van jazzicoon Sun Ra. (denk aan de lp ‘Nubians of Plutonia’)

Vinyl release: Oktober

VVK : 5.00
ADD : 8.00
Deuren : 19.30
Aanvang : 0
Djingel Djangel
Bordeauxstraat 7a
2000 Antwerpen
Reserveren is aangeraden
VVK 5.00 / ADD 8.00
Vanaf 16 jaar

Zaterdag: van 19:30 tot 22:30

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Marion Rampal & Pierre François Blanchard « Le Secret »
( 4 februari - Sint-Jans-Molenbeek)
Anne Wolf Quatuor “Danse avec les anges”
( 27 januari - Sint-Jans-Molenbeek)
The Paper Kites - Maro
( 14 februari - Sint-Joost-ten-Node)
Lee Fields
( 13 februari - Sint-Joost-ten-Node)
Alela Diane
( 3 februari - Sint-Joost-ten-Node)