Ontspanning > Uitstappen, Wandelingen, Fietstochten

Geleide vroegemorgenwandeling in het Vlaams natuurreservaat 'de Zwinduinen'

Thema: Ochtendconcert in de Zwinduinen: over de Nachtegaal en andere topzangers van het duin.Dit is de laatste kans om dit jaar deel te nemen aan een vroegemorgenwandeling in het prachtige natuurgebied De Zwinduinen. Tijdens deze vroegemorgenwandeling ontdekken we werkelijk het ontwaken van de natuur met vogelzang. De lijsterachtigen, Roodborst en Winterkoning leiden het concert in terwijl het nagenoeg nog volledig donker is. Uiteraard is ook de Nachtegaal met z'n prachtige afwisselende zang van de partij zodra we het dichtere struweel bereiken. Langzaamaan wordt het concert aangevuld met de zang van de overige vogels zoals de mezen, grasmussen en uiteindelijk ook de vinkachtigen. Op dit ogenblik zijn werkelijk alle zomergasten van onze duinen uit het zuiden gearriveerd en in volle broedaantallen aanwezig. Alle soorten zijn dan ook volop bezig met het afbakenen van de territoria en zingen tegen elkaar op. Het ochtendconcert van onze zangvogels maakt deze tocht een fenomenale...


Geleide vroegemorgenwandeling in het Vlaams natuurreservaat 'de Zwinduinen'

Zwinduinen
Het Oosthoekplein te Knokke-Het Zoute
8300 Knokke-Heist
Telefoonnummer: +32475407929 - Reserveren is verplicht

Tarief: Gratis voor leden van Natuurexploratie. Andere deelnemers 2,50 euro en max. 5,00 euro/gezin vooraf te betalen. Kinderen onder de 12 jaar gratis.
Publiek: Vanaf 10 jaar
Internet: https://http://www.natuurexploratie.be
Zondag : van 5:00 tot 9:00Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.
Vertel een vriend
Delen via Facebook