Antonio Segura & José El Titi Ligero

Op zondag uli spelen Antonio Segura en José Ligero traditionele Spaanse flamenco aan 't Uilekot.

Antonio Segura (gitaar), afkomstig uit Sevilla, begint met gitaarspelen op 11-jarige leeftijd en volgde flamenco lessen bij grootmeesters als Isidoro Carmona, Mario Escudero, Pedro Escalona, Paquito Fernandez… Hij is medeoprichter van verschillende groepen (Yerba Guena, Faena, Macande) waarmee hij verschillende internationale tournees doormaakte. Hij studeerde aan de Antwerpse Jazzstudio waar hij zich toespitste op muziektheorie, harmonie en arrangement. Als componist schreef hij muziek voor verschillende theaterstukken en ook voor het Macande-album ‘Y lo que nos queda’. Daarnaast is hij een veelgevraagde sessiemuzikant voor een groot aantal studio-opnames. Segura geeft al meer dan 10 jaar lessen flamencogitaar. Zijn pedagogische aanpak en ruime kennis van deze kunstvorm maken hem een gevierd leraar in heel België.

José Ligero (zang) is geboren in 197 een kunstenaarsfamilie (bekend door Miguel Ligero) te Sevilla. Reeds als kind leerde hij van zijn vader en andere meesters uit de zigeunerwijk van Triana de cante flamenco in zijn pure vorm. Op dertienjarige leeftijd kwam hij met zijn ouders naar Brussel. Sinds José zich zes jaar geleden professioneel op zang toelegde is hij een veelgevraagde en gewaardeerde flamencoartiest geworden. Naast optredens in Duitsland, Frankrijk en Spanje heeft hij met alle betere flamenco-ensembles in de Benelux samengewerkt, zowel als solozanger als in grotere ensembles (o.a. Sumari, Compania Sofie Yero, Marisol Valderama, Frederico Ordoñez). Met zijn zuivere en licht schorre stem interpreteert hij martinetes, siguiryas, fandangos en vooral de soleá de triana in de typische stijl van zangers uit Triana. Hij is te horen op de cd Quemando Voy (met José Toral en Miguel Fernández) en trad op in het multidisciplinaire project Aguas.

Het café van 't Uilekot gaat open vanaf 15u en het concert gaat van start om 17u op het terras. Dit gratis concert kadert in het project 'Ook de afbreker bouw op' en heeft de steun van de Vlaamse Overheid.
Waar :
't Uilekot
Groenlaan 39
9550 Herzele
Tarief :
Gratis
Publiek :
Elk type publiek
Internet :
http://uilekot.org
accessibility

Zondag: van 17:00 tot 19:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Ligconcert 'Avontuur'
( 14 augustus - Torhout)
Ligconcert 'Eyes'
( 26 augustus - Torhout)