Arentshuis

Tentoonstellingen Arentshuis
Frank Brangwyn als centrale kunstenaar
Op de eerste verdieping van dit elegante 18e-eeuwse herenhuis maak je kennis met het oeuvre van Frank Brangwyn (1867-1956). De Brangwyn-collectie is gevarieerd: van schilderijen, aquarellen, tekeningen, grafiek, meubelen tot tapijten en aardewerk. Zelfs de vitrinekasten zijn gemaakt naar een ontwerp van Brangwyn.

De Britse all-round kunstenaar Frank Brangwyn heeft meer dan 12.000 creaties op zijn naam. Hij schilderde met olieverf, tempera en waterverf, was een vooraanstaand graficus én ontwierp onder invloed van de 'Arts & Crafts' beweging ook meubels, tapijten, glasramen en zelfs juwelen. Zijn oeuvre is schatplichtig aan verschillende internationale kunststromingen uit het begin van de 20e eeuw. Zo vind je in zijn werk echo’s van het sociaal-realisme, de Wiener Secession, Art Nouveau, Art Deco en het modernisme.

Brangwyn bleef zijn geboorteplek Brugge in het hart dragen. Hij schonk een belangrijk deel van zijn collectie aan de Stad Brugge die het Arentshuis in 1936 inrichtte als Brangwynmuseum.

Tijdelijke tentoonstellingen
Op het gelijkvloers zijn vooral tijdelijke collectiepresentaties te zien met grafiek uit het Prentenkabinet en werken uit de 19e en 20e eeuw van het Groeningemuseum.

Arentshof
Het Arentshof, ooit de binnentuin van het Arentshuis en nu een rustig stadsparkje, biedt je een mooi zicht op de gevels van het gerestaureerde Gruuthusemuseum. Vier ruiters van de Apocalyps van Rik Poot staan in een halve cirkel rond een zuil in arduin die ooit het gewelf van de Waterhalle op de Markt van Brugge ondersteunde.
Via de pittoreske Bonifaciusbrug, één van de meest gefotografeerde Brugse plekken, kom je tot bij de Onze-Lieve-Vrouwekerk, het Gruuthusemuseum en het Sint-Janshospitaal, drie andere locaties van Musea Brugge.

Koop je tickets vooraf !
Arentshuis
Dijver 16
8000 Brugge
+3250448743
7 euro
Elk type publiek
Musea Brugge (18/06/2021)

Dinsdag: van 9:30 tot 17:00
Woensdag: van 9:30 tot 17:00
Donderdag: van 9:30 tot 17:00
Vrijdag: van 9:30 tot 17:00
Zaterdag: van 9:30 tot 17:00
Zondag: van 9:30 tot 17:00

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Arentshuis
(Brugge)
Groeningemuseum
(Brugge)
Groeningemuseum
(Brugge)
Gruuthusemuseum
(Brugge)
O.L.V.-kerk Museum
(Brugge)