Beer en teddybeer

Bear & Teddy Bear: een tentoonstelling die kinderen bezoeken met hun teddyberen

Als kind had je waarschijnlijk een teddybeer. Maar ken je de dieren, de echte, die zich verschuilen achter? D bedek ze met Bear & Teddy Bear!

Onze tijdelijke tentoonstelling vertelt je over hun evolutie en hun ontmoeting met historische mannen. Waar en wanneer zijn ze verschenen? Hoe lang zijn mannen en beren in Europa naast elkaar bestaan? Werden er grotberen in onze streken? Werden historische mannen ze verdreven?

Ze diss die hun manier van leven. Hoeveel beren zijn er nu? Wat zijn hun kenmerken? Wie zijn ze? Waar wonen ze? Zijn ze echt uit balans? Zijn sommige goede zwemmers, klimmers, lopers? Eten ze alleen honing? Vallen ze allemaal in een lange winterslaap? Zou het niet een beer zijn?

Ze bespreekt ook hun complexe relaties met mannen. Afhankelijk van de regio en de tijd zijn deze plantigrades fascinerend, gevreesd en uitgeroeid, of belachelijk gemaakt en verminderd door kermissen. Tegenwoordig worden ze overal beschermd, soms worden ze het embleem van een regio, maar worden zes soorten met uitsterven bedreigd. Zullen er morgen, alleen teddyberen overblijven? Partner van de Bear & Teddy show, Wwf presenteert een van zijn projecten voor berenbescherming. Draag erbij bij!

Beer en teddybeer zijn veel naturalistische exemplaren, fossielen, multimedia, video's, interactieve installaties, 3D-reconstructies en zacht speelgoed, die de kinderen van 4 104 jaar oud bijeenbrengen om deze fascinerende wilde dieren te ontmoeten.
Waar :
Musťum Des Sciences Naturelles
Rue Vautier, 29
1000 Brussel
Tarief :
7 euro
Publiek :
Elk type publiek
Internet :
https://www.naturalsciences.be/fr/museum/exhibitions-view/15

Dinsdag: van 9:30 tot 17:00
Woensdag: van 9:30 tot 17:00
Donderdag: van 9:30 tot 17:00
Vrijdag: van 9:30 tot 17:00
Zaterdag: van 9:30 tot 18:00
Zondag: van 9:30 tot 18:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!