Beloofde land tentoonstelling voor hedendaagse kunst

 
De Romaanse kerk Saint-Pierre de Xhignesse, daterend uit de 11e eeuw, staat op de lijst van uitzonderlijk erfgoed in Wallonië. De eenheid die bewaard is gebleven van de architectuur en de omgeving eromheen, de zorg die aan de buitenkant van het koor is besteed, geven dit romaanse gebouw een bijzondere charme en karakter.
Deze zomer is een tentoonstelling van hedendaagse kunst Le Voyage Xhignesse bestemd voor het Beloofde Land.
Door middel van schilderijen, tekeningen, sculpturen, installaties of keramiek herbekijken negen kunstenaars dit thema dat zowel stevig geworteld is in eeuwenoude historische referenties als tegelijkertijd ongelooflijk open en tijdloos.
Het Beloofde Land verwijst naar het begrip land, identiteit maar ook vandaag de dag van nieuwe utopieën die verband houden met het milieu, de natuur of de manier waarop we de wereld bewonen.
Zeli Bauwens stelt de vragen van het milieuevenwicht, van de ecologische voetafdruk om iedereen bewust te maken zodat het Beloofde Land geen gecompromitteerd land wordt.
Door de herinneringen aan haar wandelingen creëert Celeste Castelot een denkbeeldige wereld, een denkbeeldig universum dat zou kunnen bestaan
Aymeraude du Cou dic hekelt een samenleving gebaseerd op controle die de neiging heeft om individuen te standaardiseren, allemaal onderworpen aan de vereisten van een genormaliseerde blik. Het Beloofde Land wordt Orwelliaans
In haar sculptuur Van vlees en bloed in drie elementen, gemaakt voor de tentoonstelling, liet Agathe Duprou zich inspireren door een standbeeld van Xhignesse die verdwenen is en de Sainte-Anne trinitaire wordt genoemd omdat ze de moeder vertegenwoordigt van de Maagd Maria die zijn dochter draagt die Jezus zelf.
Direct geïnspireerd door de landschappen van Xhignesse en de architectuur van de kerk, roept Dimitri Fagnoul onbeschrijfelijke realiteiten op door middel van tekenen en schilderen.
De geschiedenis en familieachtergrond van Tamar Kasparian worden discreet gepresenteerd als een watermerk in haar werken die de natuur, mineralen en planten oproepen.
De zoektocht van Elisia Poelman is contemplatief. Uitgevoerd in de kerk zelf, gaat zijn werk in dialoog met de plek en geeft het impressies van de landschappen en het leven in de omringende natuur.
De voorkeur gevend aan natuurlijke materialen (aarde, pigmenten, plantaardig materiaal), wil Louise Van Reeth's reliëfschilderij deel uitmaken van een tastbare realiteit.
Val rie Vogt presenteert een Mariamantel, een iconografisch symbool van bescherming sinds de Middeleeuwen.
Eglise Saint-Pierre de Xhignesse
Route de Xhignesse
4180 Hamoir
Gratis
Elk type publiek

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Colette Goosen | Schilderij tentoonstelling
(Van 8 2022 tot 26 april 2022 - Barvaux-sur-Ourthe)
Schilderijententoonstelling: Hors Champ
(Van 12 april tot 4 mei - Esneux)
Tentoonstelling Zagharra Overblijfsel van een andere tijd...
(Van 4 april tot 10 mei - Theux)
Denis De Gloire stelt zijn schilderijen tentoon in Galerie Azur in het hart van Spa
(Van 6 april tot 9 juni - Spa)
Collectieve tentoonstelling: Jazz en stripverhaal
(Van 4 tot 27 april - Luik)