Bluesconcert Dayna Kurtz (USA)

De Amerikaanse Dayna Kurtz is een veelzijdige dame. Met haar songs bewandeld ze een heel spectrum aan genres; van country ballad tot uitbundige rockabilly en van een zwaar chanson tot sexy blues.

Gewapend met alleen een gitaar en haar zo kenmerkende krachtige, donkere stem wordt ze ook wel vergeleken met Nina Simone, Jeff Buckley en Marianne Faithfull. Kurtz speelde samen met vele grote der aarden zoals Elvis Costello, Richard Thompson, Rufus Wainwright, bb King en Norah Jones. Die laatste is een goede vriendin van Dayna en ze hebben ook al diverse keren nummers samen opgenomen.

In Europa raakte ze in bekend met de hit 'Love Get's In The Way', haar eerste album dat uitkwam in Europa sloeg in als een bom. In bracht ze 'Rise And Fall uit, haar meest intense en persoonlijkste album sinds 'Postcards'. 'Rise And Fall' is een album dat druipt van soul en melancholie. Begin was er Here Vol 1, een eerste van meerdere live-albums opgenomen op tour in Nederland. Een jaar laten volgde een tweede album uit die reeks.
't Kerkske
Kapelsestraat 182
2950 Kapellen
€18 - voorverkoop €15
Vanaf 16 jaar

Vrijdag: van 20:20 tot 22:30

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Tomas Serrien | Hoor
( 9 februari - Mechelen)
Dinner & dance met Chris Moran, Dimi zingt Hazes & Leah Bien
( 12 februari - Dendermonde)
Tr/st
( 12 februari - Sint-Joost-ten-Node)
Obongjayar
( 13 februari - Sint-Joost-ten-Node)
Muzikale ademhalingscyclus
( 12 februari - Brussel)