Bruno Hellenbosch, "Woodcut" (solo-show)

Galerie Dys is verheugd de solotentoonstelling van de Belgische kunstenaar Bruno Hellenbosch, Houtsnede, aan te kondigen van ebruari tot 11 april . We zullen voornamelijk beveiligde houtsneden en unieke prints presenteren. Opening op zondag ebruari van 14u tot 18u in aanwezigheid van de kunstenaar.

Parallel met zijn activiteit als schilder heeft Bruno Hellenbosch de afgelopen jaren een monumentaal werk van houtsnede ontwikkeld. Als laureaat in voor de Prix de la Gravure et de l'Image Imprim e La Louvi re, is hij sindsdien doorgegaan met het graven van platen en het verkennen van steeds grotere formaten. De gegraveerde, bewerkte en geïnkt matrix wordt dan sculptuur en schilderij, werktuig en resultaat. Het draagt de fysieke kenmerken van het gebaar in zich, van wat onderdrukt wordt om het beter te laten verschijnen, en we willen het laten zien, blootleggen met zijn bewegende en nobele littekens. We zullen ook afdrukken presenteren die dichter bij het monotype staan: afwijzingen van de matrix herwerkt, herwerkt, opnieuw getekend.

Bruno Hellenbosch put levendig uit de beeldtaal van de kunstgeschiedenis, met iconografische elementen uit de schilderkunst uit de Renaissance of uit de volkeren van Papua. Uit de onverwachte kennismaking met waterspuwers en garnalen, Afrikaanse maskers en de Hydra van Lerna, een Annunciatie en een Egyptische sleutel tot leven, een portret van Basquiat en het Facebook-logo, ontstond het opwindende en duizelingwekkende gevoel om de geschiedenis van de mensheid onder ogen te zien als een hele. Ook geïnspireerd door de grote teksten van de literatuur sinds Gilgamesj, is deze universele encyclopedie van menselijke prestaties in hun belachelijk, grappig, briljant, een wonder. Ik denk graag dat dit wonder van de hedendaagse toeschouwer vergelijkbaar is met dat wat werd opgewekt door de fresco's van de tempels, de details van de frontons van de kerk, de verlichtingen van de manuscripten Wanneer het voorlezen van een afbeelding een deur opent die de Man passeert.
Galerie Dys
84 Rue de l'Arbre Bénit
1050 Elsene
Gratis
Elk type publiek

Donderdag: van 11:00 tot 18:00
Vrijdag: van 11:00 tot 18:00
Zaterdag: van 14:00 tot 18:00
Zondag: van 14:00 tot 18:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Anju Dodiya - Toren van traagheid
(Van 1e april 2021 tot 22 mei 2021 - Sint-Gillis)
Anju Dodiya - Tower of Slowness
(Van 1e april tot 22 mei - Saint-Gilles)
Tentoonstelling 'POPSSYCALLED' Nieuwe portretten door KaPh ine - Luna Rosa Art Gal
(Van 16 tot 30 april - Elsene)
Aboriginalities
(Van 1e april tot 1e augustus - Brussel)
Pierre Alechinsky: Carta canta
(Van 1e april tot 1e augustus - Brussel)

Andere categorie:

Meditatief schilderen (Antwerpen 1)
Meditatief schilderen (Kessel-Lo)