Bruno Hellenbosch, "Woodcut" (solotentoonstelling)

Galerie Dys is verheugd de solotentoonstelling van de Belgische kunstenaar Bruno Hellenbosch, "Woodcut", aan te kondigen van ebruari tot 11 april . Wij zullen vooral recente houtsneden en unieke prenten presenteren. Vernissage op zondag ebruari in aanwezigheid van de kunstenaar, van 14 tot 18u.

Parallel aan zijn activiteit als schilder, heeft Bruno Hellenbosch de laatste jaren een monumentaal houtsnijwerk ontwikkeld. In won hij de Prix de la Gravure et de l'Image imprimée in La Louvière. Sindsdien is hij doorgegaan met het graveren van platen, waarbij hij steeds grotere formaten heeft verkend. De gegraveerde, bewerkte, geïnkte matrix wordt dan beeldhouwwerk en schilderij, gereedschap en resultaat. Het draagt de fysieke sporen van het gebaar in zich, van wat verwijderd is om beter te kunnen verschijnen, en wij willen het laten zien, het blootleggen, met zijn ontroerende en nobele littekens. Wij zullen ook prenten presenteren die dichter bij de monotype staan: verworpen exemplaren van de matrix die opnieuw zijn bewerkt, herwerkt, hertekend.

Bruno Hellenbosch put uit het beeld van de kunstgeschiedenis en integreert de iconografische elementen van de Renaissance-schilderkunst of de volkeren van Papoea. Uit de onverwachte combinatie van waterspuwers en garnalen, Afrikaanse maskers en de Hydra van Lerna, een Annunciatie en een Egyptische sleutel tot het leven, een portret van Basquiat en het Facebook-logo, ontstaat het opwindende en duizelingwekkende gevoel dat je de geschiedenis van de hele mensheid onder ogen ziet. Ook geïnspireerd door de grote teksten van de literatuur sinds Gilgamesj, is deze universele encyclopedie van de menselijke prestaties in wat zij hebben van bespottelijk, grappig, briljant, een wonder. Ik denk graag dat deze verwondering van de hedendaagse toeschouwer vergelijkbaar is met die welke werd gewekt door tempelfresco's, de details van kerkfrontonen, de verluchtingen van manuscripten... Wanneer het lezen van een beeld een deur opent naar iets dat de mens te boven gaat.
Galerie DYS
84 Gewijdeboomstraat
1050 Elsene
Gratis
Elk type publiek

Donderdag: van 11:00 tot 18:00
Vrijdag: van 11:00 tot 18:00
Zaterdag: van 14:00 tot 18:00
Zondag: van 14:00 tot 18:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Anju Dodiya - Tower of Slowness
(Van 1e april 2021 tot 22 mei 2021 - Saint-Gilles)
Anju Dodiya - Toren van traagheid
(Van 1e april tot 22 mei - Sint-Gillis)
Tentoonstelling 'POPSSYCALLED' Nieuwe portretten door KaPh ine - Luna Rosa Art Gal
(Van 16 tot 30 april - Elsene)
Pierre Alechinsky: Carta canta
(Van 1e april tot 1e augustus - Brussel)
Aboriginalities
(Van 1e april tot 1e augustus - Brussel)

Andere categorie:

Meditatief schilderen (Kessel-Lo)
Meditatief schilderen (Antwerpen 1)