Capoeira voor kinderen

Laat uw kinderen capoeira angola ontdekken, een Braziliaanse gevechtsport vermomd als een dans die gepaard gaat met Afro-Brazilaanse bewegingen, zang en percussie.

Capoeira is een gevechtskunst van Afrikaanse slaven die, in een situatie waar het hen verboden was door hun meesters om te trainen, hun praktijk hebben laten lijken op een dans. Capoeira vermengd dans en een theatrale opvoering met bewegingen van aanval en verdediging. Ze wordt beoefend in een spel per twee, temidden van een roda(kring) waar alle deelnemers zingen en muziek spelen.

Capoeira ontwikkelt je evenwicht, je gevoel voor samenspel, je muzikale talenten, en alle delen van het lichaam. De bewegingen van Capoeira Angola worden dicht bij de grond uitgevoerd, waarbij zowel het boven- als het onderlichaam gebruikt wordt. De lessen behelzen tegelijk een fysieke training, zang en het aanleren van instrumenten (berimbau en percussie), als ook een kennismaking met de Braziliaanse cultuur.

De leraar Charel, van Salvador de Bahia afkomstig, heeft meer dan 10 jaar ervaring met het lesgeven van Capoeira Angola aan volwassenen en kinderen. Charel is sedert 2006 in Europa en is wereldwijd bekend voor zijn passie en zijn gave voor het lesgeven. Regelmatig wordt hij overal in Europa gevraagd om lessen te geven.

De eerste proefles is gratis – kom gerust kijken of uw kind houdt van de capoeira-energie! De lessen voor kinderen hebben 's woendags plaats van 17u tot 18u vlakbij de het Bethlehemplein in Sint-Gillis. Naargelang de vraag kan in de toekomst ook een les worden gestart van 16u tot 17u.

Voor meer informatie twijfel niet om een kijkje te nemen op de website en ons te contacteren.
Waar :
L'Atelier
Chaussée de Forest 83
1060 Sint-Gillis
Telefoonnummer :
04 66 01 90 76 - Reserveren is niet nodig
Tarief :
215 Euros per jaar
Publiek :
van 5 tot 12 jaar
Internet :
http://www.capoeira-bruxelles.com
Toegevoegd door :
Adrien Bullier

Woensdag: van 17:00 tot 18:00


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!