Chinees Nieuwjaar - Parade Kung Fu School King Saan Juun

Zoals de traditie het voorschrijft wordt Chinees Nieuwjaar gevierd met draken- en leeuwendansen.Kung-fu school King Saan Juun eert deze tradities en gaat nog een stapje verder. Het mag wat meer zijn op Nieuwjaar, en dat zal het publiek geweten hebben. Bereid je voor op een spectaculaire parade waarin indrukwekkende demonstraties afgewisseld worden met metershoge sprongen en draken- en leeuwendans.

Twee opvallende soorten dansen die je op Chinees Nieuwjaar zal zien, zijn de draken- en leeuwendansen. De drakendans wordt uitgevoerd door een aantal mensen die een lange Chinese draak laten dansen. De voorste draagt de kop van de draak en de rest vormt het lichaam. De draak van King Saan Juun bestaat uit hout en crêpepapier. De drakendans verdrijft symbolisch boze geesten, net zoals het lawaai van vuurwerk dat doet.De leeuwendans is wat meer bekend. Deze dans brengt geluk en voorspoed. De leeuwendans wordt uitgevoerd sinds de Tang-dynastie (618–906 Ad) en oorspronkelijk alleen aan de keizer getoond. De leeuw kent 8 emoties: nieuwsgierigheid, opwinding, voorzichtigheid, agressie, honger, angst, dronkenschap en slaap. Deze gevoelens wekken de leeuw echt tot leven. Minstens even belangrijk is de bijbehorende live muziek. De grote trommel volgt de bewegingen van de leeuw; de andere instrumenten (bekkens en gong) volgen dan op hun beurt het ritme van de trommel. Alle bewegingen van de leeuw hebben hun eigen ritme. King Saan Juun pakt uit met acrobatische elementen: de leeuwen dansen niet alleen op de begane grond. Ze zullen ook op spectaculaire wijze over metershoge palen heen en weer springen en duiken. Maandenlange voorbereiding ging hieraan vooraf en het Hasseltse publiek krijgt een exclusieve première van de gloednieuwe leeuwendans op palen.

Dat de martial arts studenten van Kung-fu school King Saan Juun van alle markten thuis zijn, is duidelijk. Meer info over hun lessen, aanbod inzake workshops en shows kan je terugvinden op de Facebookpagina https:/http://www.facebook.com/kingsaanjuunliondance ? fref=ts en website http://www.kingsaanjuun.be/
Waar:
Capucienenplein
3500 Hasselt
Tarief:
Gratis
Publiek:
Elk type publiek
accessibility


Zaterdag : van 13:30 tot 17:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Circus Barones
(Van 18 2017 tot 22 oktober 2017 - Sint-Truiden)
Kip van Troje presenteert: poëtisch kapsalon tijdens Halloweenwandeling
( 21 oktober - Tervuren)
Circus Universal
(Van 7 tot 22 oktober - Wezembeek-Oppem)
Extra Fort : Jurgen Maelfeyt & Paul Kooiker
( 20 oktober - Brussel)
De Fortunadagen: de vluchteling
( 22 oktober - Borgerhout)