Chronische Pijn en algemene pijnbestrijding met hypnose en hypnotherapie

Chronische pijn bestrijden met hypnose.

Er zijn verschillende soorten pijn. Met hypnotherapie en hypnose kan je ingrijpen op de pijnprikkels in je hersenen te verzwakken, te veranderen en zelfs helemaal te doen verdwijnen.
Pijn is een signaal of prikkel naar de hersenen, dat er zich een situatie voordoet waar iets aan gedaan moet worden. Pijn is in die zin nuttig als waarschuwing en om erger te voorkomen. Een wonde die pijn doet trekt de nodige aandacht zodat men ze goed zal verzorgen en de genezing dus sneller kan verlopen.

Bij acute pijn zijn pijnstillers als parcetamol of aspirine zeer doeltreffend.

Bij chronische pijn krijg je voortdurend dat signaal. En dat is vervelend, als waarschuwing heeft de pijn zijn taak gedaan en je kan niet constant pijnstillers nemen.

Met hypnose kunnen we de pijn draaglijker maken en in de meeste gevallen zelfs helemaal wegnemen. Er zijn in de hersenen bepaalde zones die actief worden bij pijn. Deze 'pijncentra' kunnen via hypnosetherapie stilgelegd of afgezwakt worden.

Via hypnose gaan we het onderbewustzijn of de hersenen duidelijk maken dat een bepaalde pijnprikkel geen gevaar meer inhoud en dat het alarm- of pijn signaal kan stoppen. Met hypnose krijg je toegang tot het onderbewustzijn en kunnen we gericht aan pijnbestrijding gaan doen. We gaan de hersenen trainen om het gevoel van pijn te veranderen. Te verminderen of zelfs helemaal weg te nemen.

Pijn heeft echter een belangrijke functie, die je niet zomaar kan uitschakelen.

Daarom is het belangrijk om bij pijn eerst een geneesheer te raadplegen om er zeker van te zijn dat er geen onmiddellijke medisch zorg nodig is. Of dat de pijn wordt veroorzaakt door een serieuze onderliggende kwaal.

Pijnbestrijding via hypnose is daarom bedoeld voor mensen die aan chronische pijn lijden die niet medisch kan behandeld worden.

Yonas Torfs verteld er ons vandaag meer over.
Yonas Torfs is Hypnotherapeut Ė Inspirator en geboren en opgegroeid in Antwerpen. Al sinds zijn jeugd is hij geÔnspireerd door hoe mensen met elkaar en met zichzelf omgaan. Door zijn interesse in de mens zelf en de omgang tussen mensen is hij zich enkele jaren geleden gaan richten op hypnose. Dit met als doel mensen te kunnen helpen in het sturen van hun eigen leven, in het gemakkelijker nemen van beslissingen maar vooral om mensen af te helpen van bijvoorbeeld verslavingen, lichamelijke kwaaltjes of andere ongemakken die worden gestuurd door het onderbewustzijn van het menselijk lichaam. Daarom is het zijn missie om zijn diensten aan te bieden aan iedereen die hiervoor open staat.

Yonas is tevens oprichter van Hypnoclinic in Antwerpen. Hij is ook docent voor al de hypnose opleidingen binnen Hypnoclinic en Coaching-clinic.
Waar:
Provinciaal Vormingscentrum Malle
Smekenstraat 61
2390 Oostmalle
Telefoonnummer:
014 / 67 13 47
Tarief:
Niet leden: 5 euro Leden : Gratis . ( + 2,5 euro koffie, fris , thee , onbeperkt )
Publiek:
Elk type publiek
Internet:
http://tlichtpuntje.be/home/
accessibility


Zaterdag : van 14:00 tot 17:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!