Contraste workshops nodigen 4 fotografen uit

Tentoonstellingen Contraste workshops nodigen 4 fotografen uit
Voor het eerst nodigen de Contraste-workshops 4 fotografen, twee studenten en twee docenten uit om hun talenten te bundelen door grote maatschappelijke thema's in vraag te stellen, zoals de keuze van het levenseinde, vervuiling, de mens en zijn omgeving en terugtrekken in zichzelf in het licht van de pandemie.

"De grote dag":
Catherine Rombouts zette in beeld de keuze van het einde van haar moeders leven, euthanasie, en stelde in 2017 Sophie Richelle voor om de teksten te schrijven.
Dit project vertrekt van de observatie van de weinige verhalen over euthanasie en meer in het bijzonder verhalen van en voor degenen die deze keuze begeleiden.

L de Himero
In 2018 heeft Alice Pallot in samenwerking met wetenschappers en inwoners van de regio gewerkt aan twee actieve vulkanen, Vulcano en Stromboli. Voor sommigen van hen zijn vulkaanuitbarstingen verwant aan goddelijke manifestaties. Dit werk culmineerde in zijn fotoserie L le Himero.

Zilverbeek
Lucas Leffler documenteert en interpreteert het verhaal van een beek die zich ooit in Antwerpen bevond, vlakbij de Gevaert Fotofabriek.

In het verleden produceerde deze fabriek zilveren fotografische producten, en het afvalwater werd in deze stroom gegoten zonder dat het geld eerst werd uitgefilterd. De modder van de stroom werd vervolgens gevuld met het kostbare metaal, wat hem opleverde
de naam Zilverbeek, wat betekent in het Nederlands Zilverstroom.

Zilverbeek mixt documentair onderzoek en po tische interpretatie van de geschiedenis. Het neemt een industriële anekdote als uitgangspunt en probeert er een mythologische dimensie aan te geven.

"Een kamer se
Door Gabriela De clercq.
Hoe een artistieke wandeling binnen een huis te behouden, begon plotseling een nieuwe relatie met tijd en ruimte?

Tussen uitzetting en inkrimping, invasie en grens worden intieme tijd en ruimte kwetsbaarder. Dit werk vond plaats in Brussel tijdens de eerste opsluiting, tussen maart en juni 2020. De woonruimte vormt het kader voor deze reeks. De gezinswoning wordt tegelijkertijd een speeltuin, een werkruimte, een plek voor reflectie, creatie, constructie en wederopbouw. Interacties tussen de leden van het huishouden worden pr-teksten, onderwerpen van het werk.

45/47 Rue Général Capiaumont
1040 Etterbeek
047581012
Gratis
Elk type publiek

Donderdag: van 17:00 tot 19:00
Zondag: van 14:00 tot 17:00

Van 28 januari tot 28 maartNieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Snapshots Echoes of Silence
(Van 1e oktober 2020 tot 30 maart 2021 - Brussel)
Snapshots Echoes of Silence
(Van 1e oktober 2020 tot 30 maart 2021 - Brussel)
Online tentoonstelling 'I will be' - Schola Ulb
(Elsene)
Neem de lucht - foto's in de wind
(Van 9 februari tot 15 april - Sint-Pieters-Woluwe)
Expo 1010 Hrdn + Young Talent: Tom Lyon & Pauline Vanden Neste
(Van 14 januari tot 13 maart - Brussel)

Andere categorie:

1-daagse groepsworkshop digitale fotografie (Maasmechelen)