Cursus Afro Fusion met Sanne Kiekens

Cursus Afro Fusion met Sanne Kiekens elke maandagavond vanaf 21 september in Het Oude Badhuis Antwerpen.

“dance is a living expression of culture, it is in a continual state of change”
Dans is kunst, is beweging, is expressie, is communicatie, is interactie, is meditatie….
Dans is veel. En dans evolueert mee samen met ons.

In de Afro Fusion lessen starten we vanuit traditionele Afrikaanse bewegingen en impulsen maar gunnen we ons de vrijheid om andere stijlen op te zoeken zoals blues, urban, hip hop, house, jazz….

Elke les is op zichzelf staand. De ene keer verdiepen we ons meer in de sensuele blues, de andere keer werken we ons in het zweet met het snelle voetenwerk van house, steeds vertrekkend van de Afrikaanse bewegingen. Elke week opnieuw laten we ons volledig meeslepen door nieuwe stijlen en ritmes en geven we onszelf de vrijheid hierin te zoeken en los te gaan, met bewegingen en expressie.

We starten met een opwarming, gevolgd door losse bewegingen en sluiten af met een choreografie.

Elke les is een op zichzelfstaande les, je hoeft de lessen dus niet elke week te volgen, je kan instappen wanneer je wil.
Open voor dansers uit alle mogelijke disciplines en niveaus.

Data: elke maandagavond
21, 28 september, 5, 12, 19, 26 oktober, 9, 16, 23, 30 november, 7, 14 december 2020
Uren: 19u tot 20u30
Plaats: Het Oude Badhuis, Stuivenbergplein 38, 2060 Antwerpen

Prijs: Er wordt gewerkt met een vijfbeurtenkaart, deze kaart is geldig van september tot juni van het lopende cursusjaar. Een vijfbeurtenkaart kost 60€, cash te betalen, en is te verkrijgen bij aanvang van je eerste les.
Het is niet mogelijk te annuleren, er kunnen geen teruggaves gebeuren van de kaarten. Er kunnen geen kaarten meegenomen worden naar het volgende cursusjaar.

Er is geen verzekering voorzien, wens je jezelf toch te verzekeren, neem je best contact op met je eigen verzekering.

Sanne Kiekens. ..
Sanne startte haar danscarrière reeds op 6 jarige leeftijd. Dat was aanvankelijk vooral jazzdance, maar al snel ging haar interesse ook uit naar andere dansstijlen. Momenteel focust ze zich vooral op hedendaagse dans, maar ook Afrikaanse dans, authentic jazz, tapdans en hip hop vormen een belangrijk onderdeel van haar dansstijl.

Elke dansstijl heeft zijn mooie kanten.
De vele jaren Afrikaanse dans hebben haar geleerd om te voelen en te bewegen waarbij de energie uit de omgeving en van andere dansers een belangrijk aspect is. Vooral de vloeiende krachtige bewegingen en het gebruiken van impulsen zijn een belangrijk deel van haar dansstijl.

Door de kennismaking met de Hedendaagse dans heeft ze geleerd om dans te bekijken als een vorm waar alles in mogelijk is. Met de juiste techniek is het mogelijk de ruimte ten volle te gebruiken waarbij vooral vloerwerk een belangrijke factor speelt. Ook contact maken met elkaar, per ongeluk of expres is een belangrijke extra parameter die de ogen opent om de ruimte volledig te gebruiken en die ons stimuleert om te gaan bewegen.

Het zijn vooral deze technieken die haar geholpen hebben om een eigen manier van dansen te ontwikkelen waarbij ze zich goed voelt.

Door les te geven wil ze deze technieken delen met andere mensen en hen stimuleren om dit voor zichzelf te onderzoeken. Ze wil hen fysiek pushen om uitdagingen aan te gaan en op zoek te gaan naar limieten maar wil ook de rust opzoeken en voelen wat ieders lichaam beweegt.

Ze volgde 15 jaar Afrikaanse dans bij Fanny Heuten en reeds 12 jaar Hedendaagse/moderne dans bij verschillende lesgevers. Daarnaast volgde ze verschillende workshops in België maar ook in het buitenland: Stockholm, Berlijn, Barcelona, Parijs, Ibiza, Ecole de sables in Senegal….

Ze heeft meegedanst bij de producties van Compagnie 'Ssst un ange passe’.
Momenteel is ze als danseres werkzaam bij Roots company, een Hedendaagse Danscompagnie gevestigd in Gent.
Ze maakt ook deel uit van de performance group de ‘’Steam Heat Cats”.
Waar :
Het Oude Badhuis
Stuivenbergplein 38
2060 Antwerpen 6
Telefoonnummer :
+32(0)47831926 - Reserveren is niet nodig
Tarief :
60
Publiek :
Vanaf 16 jaar
Internet :
http://www.stagerumours.be
Toegevoegd door :
Fanny Heuten (31/08/2020)

Maandag: van 19:00 tot 20:30

Van 21 september tot 14 december

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Cursussen Afrikaanse Dans met Fanny Heuten & percussionisten
(Van 22 september tot 17 december - Antwerpen 6)
Afrikaans Dans « AfroMood »
(Tremelo)
African Dance classes with Domani Keïta (with live percussion)
(Van 9 september 2019 tot 29 juni 2021 - Saint-Josse-Ten-Noode)