Cursus : De wijsheid van de Tarot : De grote Arcana

Wekelijks op donderdagochtend van 10-1 Geen voorkennis nodig.
Je kunt beginnen met de cursus over de kleine Arcana maar je kunt tevens beginnen met de cursus over de Grote Arcana, beide onderdelen van de Tarot zijn los van elkaar te gebruiken.
Aansluitend op deze cursus is er een cursus over de kleine Arcana. Er starten al per jaar weer nieuwe reeksen (Er start ook een cursus over De kleine Arcana op maandag 10 sept (avondcursus))

De tarot is veel meer dan de meesten onder ons denken.
De tarotkaarten geven ons menselijk leven in beelden weer. Ze bevatten een diepe wijsheid en esoterische kennis over de structuur en de diepere betekenis van het leven van de mens op aarde. Het is een soort bijbel in plaatjes. In combinatie met elkaar bevatten ze tevens alle situaties waarin wij ons kunnen bevinden, zowel innerlijk als uiterlijk.

Door de kaarten te leren begrijpen en wijs te gebruiken kun je je inzicht in jezelf, in anderen en in het leven verdiepen.
We gaan bekijken wat we uit de tarot kunnen leren over de zin van ons bestaan, van de situaties en problemen die we in ons eigen dagelijks leven tegenkomen. De tarot kan ons inzicht verschaffen in hoe best om te gaan met lastige en minder lastige situaties in ons leven en wat we uit die situaties kunnen leren.
Een cursus met praktijk en veel esoterie, zelfkennis, intuÔtie.... We leren informatie uit de tarotkaarten halen en gaan de kaarten in de cursus vooral ook praktisch, voor onszelf, gebruiken om inzicht te krijgen in onszelf en de situaties die we op ons pad tegenkomen. Het is zeker niet de bedoeling om allerlei spectaculaire voorspellingen te gaan doen, we gebruiken de tarot op een verstandige, verantwoordelijke manier, die opbouwend is in je leven. Levenswijsheid is het sleutelwoord.

De grote Arcana bestaat uit aarten van de tarot die grotendeels overeenkomen met de speelkaarten. Je kunt met deze kaarten werken los van de kleine Arcana, maar ook later de reeks over de kleine Arcana volgen. (Indien je een les mist wordt die voor je opgenomen)

"Een ideale opstart als je je werkelijk in de tarot wilt verdiepen, ook voor mensen die al een tijdje met de tarot bezig zijn is deze benaderingswijze van de tarot zeer verrijkend".


Door Margot Dorren

Margot Dorren is reeds meer dan aar met zelfkennis, esoterie en de tarot bezig en geeft consulten, cursussen en workshops, vooral gericht op inzicht in jezelf en de situaties waarin je je bevindt om van daaruit het begrip te laten ontstaan wat je eraan kunt doen. Het is voor haar vooral belangrijk dat er op een wijze en verantwoorde manier met de tarot en esoterie in het algemeen wordt omgegaan. Ze is tevens oprichtster van de kleine bron vzw, lees meer op www.margotdorren.be

Na deze reeks van 7 lessen over de grote Arcana is het mogelijk om de andere reeks van 7 lessen over de kleine Arcana te volgen. Zodat men met de volledige tarot leert werken.
Waar :
De Kleine Bron
Vrijdagmarkt
2000 Antwerpen
Tarief :
139,00
Publiek :
Vanaf 20 jaar
Internet :
http://www.dekleinebron.be/index.php?page=detail&id=3173

Donderdag: van 10:00 tot 12:00

Dit evenement is voorbij. Doe een zoekactie op de site, om de volgende uitgave van dit evenement te vinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de evenementen in uw regio via onze nieuwsbrief!

In dezelfde categorie:

Online Cursus : Contact met overledenen
( 11 juli - Antwerpen)
Online Cursus : De wijsheid van de Tarot : De kleine Arcana
(Van 4 juni tot 16 juli - Antwerpen)
Kaartleggen
(Van 27 januari tot 31 juli - Steenokkerzeel)
Transmissie meditatie
(Leuven)
Workshop 'Een kwestie van leven of dood'
( 11 juli - Boutersem)